Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας


8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Μικρό ποιητικό αφιέρωμα αντί ευχών και αγωνιστικών μηνυμάτων στις Γυναίκες όλων των εποχών, που ξέρουν καλά να προσφέρουν, να μάχονται, να πονούν και να αγαπούν…


Ρόδα Αειθαλή
Η ομορφιά των γυναικών που άλλαξαν τη ζωή μας
βαθύτερα κι από εκατό επαναστάσεις
δεν χάνεται, δεν σβήνει με τα χρόνια
όσο κι αν φθείρονται οι φυσιογνωμίες
όσο κι αν αλλοιώνονται τα σώματα.

Μένει στις επιθυμίες που κάποτε προκάλεσαν
στα λόγια που έφτασαν έστω αργά
στην εξερεύνηση δίχως ασφάλεια της σάρκας
στα δράματα που δεν έγιναν δημόσια
στα καθρεφτίσματα χωρισμών, στις ολικές ταυτίσεις.

Η ομορφιά των γυναικών που αλλάζουν τη ζωή
μένει στα ποιήματα που γράφτηκαν γι` αυτές
ρόδα αειθαλή αναδίδοντας το ίδιο άρωμα τους
ρόδα αειθαλή, όπως αιώνες τώρα λένε οι ποιητές.

(Τίτος Πατρίκιος)

Όλγα Μούσιου Μυλωνά

Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δήμου Φλώρινας

«Ξήλωμα αστέρων» στην ΕΛ.ΑΣ.

ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ 14 ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΙ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Ο «ΘΕΣΣΑΛΑΡΧΗΣ» ΝΙΚ. ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ


Διατηρήθηκαν στο βαθμό τους όλοι οι αστυνομικοί διευθυντές Λάρισας και αναμένονται οι τοποθετήσεις τους


Το «ξήλωμα» κυρίως στους υποστρατήγους της αστυνομίας (καθώς αποστρατεύθηκαν 14 από τους 21 συνολικά) χαρακτηρίζει τις τακτικές κρίσεις στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. που ξεκίνησαν προχθές βράδυ και θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες, τόσο με τις κρίσεις των αστυνομικών υποδιευθυντών όσο και με τις τοποθετήσεις διευθυντών.

Με ψυχολογία ο Αμύντας στο Λέχοβο Κόντρα στο Θησέα


Με ψυχολογία ο Αμύντας στο Λέχοβο Κόντρα στο Θησέα

Στο Λέχοβο φιλοξενείται την Κυριακή (8/3 στις 17:00) ο φορμαρισμένος Αμύντας Αμυνταίου, για την 13η  αγωνιστική του πρωταθλήματος του 6ου ομίλου της Β Εθνικής.

Περίεργες ιατρικές συμβουλές αλλά επιστημονικά αποδεδειγμένες!


 
Όλοι γνωρίζουμε διάφορα tips που κάνουν καλό στην υγεία. Κάποια από αυτά φαίνονται λογικά, κάποια άλλα είναι όμως παράξενα!
Αν υποφέρετε από αλλεργίες, κόψτε το μουστάκι σας!

ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά 
.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», αποτελούμενη από τον επικεφαλής της παράταξης Στάθη Κων/δη και τους δημοτικούς συμβούλους Παπασωτηρίου Σταύρο, Καρυπίδη Νίκο, Ρασάικο Τραϊανό και Ρόζα Κώστα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο και εποικοδομητικό κλίμα.

Με αφορμή τις αναθέσεις νομικών υποθέσεων από τη Δημοτική αρχή, η αντιπροσωπεία έθεσε το ζήτημα στο σύλλογο με την επισήμανση ότι η διαδικασία των αναθέσεων, δεν εστιάζεται στο σύνολο των δικηγόρων του Πρωτοδικείου Φλώρινας, πραγματοποιείται με επιλεκτικό τρόπο και σε πολλές περιπτώσεις, το νομικό έργο ανατίθεται σε δικηγόρους των Αθηνών και της Θεσ/νίκης.
Μετά τον γόνιμο διάλογο, τέθηκαν στο τραπέζι προτάσεις που έχουν σκοπό την εκλογίκευση των διαδικασιών ανάθεσης και την αξιοποίηση όλων των δικηγόρων της Φλώρινας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι απόψεις του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ο κ. Κων/ίδης δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και επίσης ότι η παράταξη θα συναντηθεί και με άλλους επαγγελματικούς φορείς με αφορμή τις αναθέσεις έργου του Δήμου Φλώρινας.

          
To Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας  ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της Δημοτικής Παράταξης,  τονίζοντας ότι για πρώτη φορά εκπρόσωποι έστω της αντιπολίτευσης του Δήμου ζητούν  την γνώμη του καθ'ύλη αρμόδιου επιστημονικού φορέα για θέματα νομικής κάλυψης και χειρισμού υποθέσεων του Δήμου, ενώ εκ του θεσμικού τους ρόλου οι Δικηγορικοί Σύλλογοι αποτελούν συμβούλους της Πολιτείας και των ΟΤΑ για θέματα της αρμοδιότητάς τους, ενώ επί πολλά χρόνια δεν υπήρξε η ευαισθησία καμιάς δημοτικής αρχής να έρθει σε επαφή για οποιοδήποτε πρόβλημα, ενώ επίσης ζήτησε στοιχεία για τον αριθμό υποθέσεων και τον αριθμό συναδέλφων που χειρίστηκαν υποθέσεις του Δήμου.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Κ. Σέλτσα

Εκφράζω την βαθιά οδύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τον χαμό του συντρόφου Τάσου Τσαούσογλου, ο οποίος στις 3/3/2015 έχασε τη μάχη για τη ζωή αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό. 

Όχι σε σχέδιο «Αθηνά 2»

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για συγχωνεύσεις Τμημάτων. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των στελεχών της νέας κυβέρνησης που αφορούν την ΑΔΙΠ, αφού αμέσως μετά το μοίρασμα των υπουργείων έσπευσαν να πλέξουν το εγκώμιο, λέγοντας ότι είναι ένας πολύ σοβαρός οργανισμός και ότι θα συνεργαστούν άμεσα μαζί του. Να θυμίσουμε ότι πριν από ένα χρόνο περίπου, αυτός ο οργανισμός (ΑΔΙΠ) ζητούσε το κλείσιμο 35 τμημάτων των ΤΕΙ, ώστε να εφαρμοστεί πλήρως το Σχέδιο "Αθηνά"! 

Ναι, υπάρχει ευτυχία, που να κόβεται στα τρία!


Όλες αυτές τις μέρες ακούω να μιλάνε για bullying.
Όλα αυτά τα χρόνια ακούω να μιλάνε για bullying

Χίλια χρόνια εκπαιδευτικός, ζω μέσα στα Σχολεία και κάθε χρόνο τέτοια μέρα γονείς και καθηγητές και τελευταία και νομικοί συγκεντρώνονται και μιλάνε και αναλύουν και ψάχνουν ξανά και

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠ


Κατανυκτικός Εσπερινός



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ

Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863

Ἐν Φλωρίνῃ τῇ 6ῃ Μαρτίου 2015
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν Χριστιανῶν ὅτι κατὰ τὸν Κατανυκτικὸ Ἑσπερινὸ τῆς Β’ Κυριακῆς τῶν Νηστειῶν, ὁ ὁποῖος θὰ τελεσθεῖ, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου, τὴν 8η Μαρτίου 2015  καὶ ὥρα 6:30 τὸ ἀπόγευμα στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίας Παρασκευῆς Φλωρίνης, τὸν Θεῖο λόγο θὰ κηρύξει ὁ Ἱεροκήρυξ τῆς Μητροπόλεώς μας Ἀρχιμ. Σεβαστιανός Τοπάλης, μὲ θέμα:
«Προσευχή καί ἐλεημοσύνη».
Προτρέπομεν πατρικῶς νὰ συμμετάσχετε.

          Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως


         


ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Συνάντηση με Αναπληρωτή Υπ.Α.Α.Τ. κ. Αποστόλου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου πραγματοποίησε το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων στην Αθήνα στις 2 Μαρτίου 2015. Στη συνάντηση συμμετείχε ο κ. Θεόδωρος Σιόγκας με τη διπλή του ιδιότητα, ως Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Σ.Γ. και Πρόεδρος του Περιφερειακού Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Δυτικής Μακεδονίας

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για έργα / δράσεις στο πλαίσιο της Ε.Κ.Ε. - ΤΑΡ


Σας αποστέλλουμε τις προτάσεις του Περιφερειακού Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για έργα και δράσεις στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της κοινοπραξίας του ΤΑΡ.

Έμπρακτη στήριξη των παραγωγών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η παραχώρηση δημόσιας έκτασης για την ανέγερση σταυλικών εγκαταστάσεων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έμπρακτη στήριξη των παραγωγών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,
η παραχώρηση δημόσιας έκτασης  
για την ανέγερση σταυλικών εγκαταστάσεων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, η Περιφέρεια προτίθεται όπως ο νόμος ορίζει, να παραχωρήσει απευθείας, ακίνητα έως οκτώ (8) στρεμμάτων για την ανέγερση σταυλικών εγκαταστάσεων.

10η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


ΘΕΜΑ: 10η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη:
α) Τις διατάξεις του άρθρου 175,176 (όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 του Ν. 4071/2012) και 177 του Νόμου 3852/10
β) Την αριθμ.223/14 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.
γ) Την ανάγκη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής)
ΚΑΛΕΙ

Πρόσκληση ΕΚΑΤΟ + ΟΕΝΕΦ για Free Mobility


Εκδήλωση παρουσίασης των προτάσεων Οικολογικής και Ανεμπόδιστης Μετακίνησης στις πόλεις μας, από την Ομάδα των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φλώρινας στο πλαίσιο της δράσης Free Mobility.

Για την Τιμή των Όπλων ο Αμύντας Απέναντι στην Αναγέννηση Άρτας


ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Για την Τιμή των Όπλων ο Αμύντας Απέναντι στην Αναγέννηση Άρτας

Νίκη γοήτρου θα αναζητήσουν τα κορίτσια του Αμύντα στη Σαββατιάτικη (7/3 στις 18:00) εντός έδρας αναμέτρηση με την Αναγέννηση Άρτας, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος της Α1. Η ομάδα του Νίκου Γιώσκου στη Β φάση του πρωταθλήματος θα αγωνιστεί στα πλει-αουτ (θέσεις 5-8), όπου πέρα απ’  το αυτονόητο, δηλαδή την παραμονή στην κατηγορία, θα επιδιώξει να καταλάβει την 5η θέση, που οδηγεί στο Τσάλεντς Καπ της επόμενης περιόδου.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη αγωνιστική η απροσδόκητη νίκη της Αναγέννησης επι της πρωτοπόρου Νέας Ιωνίας, έθεσε τον Αμύντα εκτός πλει-οφ, καθώς η διαφορά απο το σύλλογο της Ηπείρου διατηρήθηκε στους 4βαθμούς, κλειδώνοντας τις θέσεις των πλει-οφ.


α/αΣωματείοΒαθ.Αγ.ΥπέρΚατάΔιαφ.









1Ο.Φ. Ν.ΙΩΝΙΑΣ2213409283126









2Π.Α.Ο.Κ2213377277100









3Α.Σ.Ε. ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ181331728037









4ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ171333030822









5ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ131332928346









6Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ413302362-60









7HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ413264398-134









8ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ213239376-137






Στην Πτολεμαΐδα για το Καλύτερο Δυνατό Αποτέλεσμα ο Αίας Αμυνταίου


ΜΠΑΣΚΕΤ: Στην Πτολεμαΐδα για το Καλύτερο Δυνατό Αποτέλεσμα ο Αίας Αμυνταίου

Οι διαδοχικές ήττες έχουν φέρει σε δύσκολη βαθμολογική θέση την ομάδα του Αίαντα, που αντιμετωπίζει το φάσμα του υποβιβασμού στη Β κατηγορία της ΕΚΑΣΔΥΜ, 5 στροφές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος,
Αυτή την αγωνιστική το συγκρότημα του Λάζαρου Φωτιάδη αντιμετωπίζει αύριο (7/3 στις 19:00) στην Πτολεμαΐδα τον ΑΠΣ, με στόχο να παρουσιάσει μια καλή εικόνα, πριν τις καθοριστικές αναμετρήσεις με Δύναμις, Νεάπολη, Αριστοτέλη Φλώρινας, και Ελιμεια.
Με βάση τα δεδομένα του 3ου Ομίλου της Γ Εθνικής, οι ομάδες που θα περιέθουν στις θέσεις 8-10 της Α κατηγορίας θα υποβιβαστούν αυτομάτως στη Β, με τον Αίαντα να ισοβαθμεί στην 8η θέση με τον Κεραυνό Αγ. Γεωργίου, έχοντας υπερ του τη διαφορά από τα μεταξύ τους παιχνίδια.

ΟμάδαΒαθμΑγωνΝικΗττ





1.ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ2613130





2.Α.Π.Σ. ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ2413112





3.ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ2313103





4.ΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ211385





5.ΦΣΦ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ201376





6.ΓΣ ΕΛΙΜΕΙΑΣ191367





7.ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΣ171349





8.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ171349





9.ΦΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ1413112





10.ΑΣ.ΔΥΝΑΜΙΣ1213112





ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΠΗΚΕ Η ΑΝΟΙΞΗ ΜΕ 4 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟΦ



ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΠΗΚΕ Η ΑΝΟΙΞΗ ΜΕ 4 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟΦ
Με τις καλύτερες προοπτικές μπήκε η άνοιξη για τον Αθλητικό Όμιλο Φλώρινας, αφού από τους Πανελλήνιους Αγώνες Σκί Δρόμων Αντοχής, επέστρεψε στην Φλώρινα με                        4 Κύπελλα-6 χρυσά -5 αργυρά-3 χάλκινα μετάλλια.

Δελτίο τύπου Υπουργείο Παιδείας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-----
Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 15180 - Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr
E-mail: press@minedu.gov.gr
                                                                                               
Μαρούσι,  3 Μαρτίου  2015

Σχετικά με ερωτήσεις και δημοσιεύματα αλλοδαπών μέσων ενημέρωσης που αφορούν την φορολόγηση της Εκκλησίας της Ελλάδος και τη μισθοδοσία των Κληρικών, και αναδημοσιεύθηκαν στο εσωτερικό, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζής προέβη στις ακόλουθες διευκρινίσεις για την κατάσταση ως έχει σήμερα:

Α. Φορολόγηση Εκκλησίας της Ελλάδος