Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Περίεργες ιατρικές συμβουλές αλλά επιστημονικά αποδεδειγμένες!


 
Όλοι γνωρίζουμε διάφορα tips που κάνουν καλό στην υγεία. Κάποια από αυτά φαίνονται λογικά, κάποια άλλα είναι όμως παράξενα!
Αν υποφέρετε από αλλεργίες, κόψτε το μουστάκι σας!

Σε έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι οι άντρες που καθάριζαν τακτικά το μουστάκι τους με υγρό σαπούνι, δεν υπέφεραν από αλλεργίες. Αυτό συνέβαινε γιατί οι κόκκοι της γύρης απομακρύνονταν με το πλύσιμο. Ο γενικός ιατρός Rob Hicks, συγγραφέας βιβλίου για την αντιμετώπιση των αλλεργιών, αναφέρει ότι είναι πιο αποτελεσματικό το ξύρισμα στο μουστάκι από τον καθαρισμό του έστω και δύο φορές την ημέρα.

Η μυρωδιά του μήλου βοηθά τις ημικρανίες!

Εκτός από το γνωστό ρητό "ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα", το μήλο έχει και άλλες ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ερευνητικό κέντρο στο Σικάγο, διαπιστώθηκε ότι η μυρωδιά του πράσινου μήλου μειώνει τη ένταση στις ημικρανίες. Ο Charles Spence, καθηγητής Πειραματικής Ψυχολογίας στο κολέγιο Somerville του Όξφορντ αναφέρει ότι ίσως αυτό να σχετίζεται με την ικανότητα που έχουν οι ευχάριστες μυρωδιές να μας χαλαρώνουν και να διώχνουν την ένταση.

Αλλάξτε σταθμούς στο ράδιο για να αδυνατίσετε!

Η αλλαγή των καθημερινών συνηθειών βοηθά να σπάσει η ρουτίνα στη ζωή μας και μπορεί να μας απαλλάξει από τις κακές συνήθειες, σύμφωνα με τον Ben Fletcher, ψυχολόγο στο Πανεπιστήμιο Hertfordshire. Συμπληρώνει επίσης ότι ακόμη και αυτές οι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά σε συνήθειες όπως το κάπνισμα, ο αλκοολισμός και η παχυσαρκία.

Χρησιμοποιήστε απλό σαπούνι και όχι αντιβακτηριακά!

Η τρικλοζάνη, το κύριο συστατικό των αντιβακτηριακών σαπουνιών, μπορεί να κάνει πιο ισχυρά τα βακτήρια σε αντιβιοτικά όπως η αμοξυκιλλίνη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Infectious Diseases. Βακτήρια όπως το Escherichia Coli και η σαλμονέλα, μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα και να γίνουν περισσότερο ανθεκτικά στα αντιβακτηριακά προϊόντα. Ένα καλό πλύσιμο των χεριών με ζεστό νερό είναι αρκετό για να παρέχει προστασία από τα βακτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου