Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Υβριστικό δημοσίευμα από το Slate: «Ο Βαρουφάκης...μπαλαμούτιασε τον Τσίπρα - Ο Σόιμπλε δεν αντέχει ούτε να τον βλέπει»

Για αφέλεια, ερασιτεχνισμό και αλαζονία εγκαλεί η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Slate την ελληνική κυβέρνηση και εστιάζει τα πυρά της στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ο Σόιμπλε δεν αντέχει ούτε να τον βλέπει» επισημαίνεται στην αρχή του άρθρου, όπου και γίνεται σαφές ότι «η Ελλάδα έπρεπε να επιστρέψει στο σύμφωνο που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση και αυτή είναι η συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, παρά τις επικοινωνιακές κορώνες για να χρυσωθεί το χάπι».
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Eric Le Bouche, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία απροετοίμαστος. «Πίστευε ότι ο ελληνικός λαός τους ψήφισε και ότι όλοι ο άλλοι λαοί της Ευρώπης είτε θα επαναστατούσαν είτε θα δέχονταν το νέο πρόγραμμα της αξιοθαύμαστης κυβέρνησης Τσίπρα» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια εστιάζει τα πυρά του στον υπουργό των Οικονομικών. «Πέρασε το χρόνο του κάνοντας τον πονηρό στις συνεδριάσεις, στις τηλεοράσεις και στα social media... Περνούσε από ένα αόριστο σχέδιο σε ένα απίθανο σχέδιο ώστε όλα κατέρρευσαν»είναι οι πρώτες δηλητηριώδεις φράσεις. Κάτω από τον χαρακτηριστικό τίτλο «απάτη» το άρθρο υποστηρίζει πως  «η  Ελλάδα πληρώνει σήμερα πολύ σκληρά τα πολλά λόγια και την πλήρη ανικανότητά της, καθώς οι λαϊκιστές καταφεύγουν σε περιθωριακούς οικονομολόγους που αποκαλούνται «εναλλακτικοί».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας από αυτούς. «Ενας από αυτούς τους γκουρού απατεώνες που πάνε από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο, που διαθέτουν επιτυχημένα μπλογκ για εναλλακτικούς, αφού δεν διαθέτουν άλλη πολιτική πρόταση. Από τέτοιους είναι γεμάτο το ίντερνετ, έχουν γεμίσει τα λαϊκιστικά κόμματα, εκεί που υπήρχαν άδειες θέσεις από ρεαλιστές οικονομολόγους. Είναι αυτά τα κόμματα που περίμεναν ότι όλοι θα ενθουσιαστούν από την μαγική τους σκέψη».
Τέλος εκφράζεται η εκτίμηση πως ο Γιάνης Βαρουφάκης... μπαλαμούτιασε τον Αλέξη Τσίπρα και τα άλλα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με θεωρίες χωρίς πραγματικό περιεχόμενο, αυταπάτες, ψεύτικες λύσεις και σοβαροφανείς ιδέες χωρίς ουσία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου