Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Π Ε Δ ΔΥΤ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Φλώρινα, 21-10-2014

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας εκλέχτηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2014, το Διοικητικό της Συμβούλιο εξέλεξε ομόφωνα ως Πρόεδρό του τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, ως Αντιπρόεδρό της την κ. Παρασκευή Βρυζίδου Δημοτική Σύμβουλο  Εορδαίας και ως Γραμματέα τον κ. Ελευθέριο Ιωαννίδη, Δήμαρχο Κοζάνης.

Το μήνυμα του Μακεδονικού Αγώνα σήμερα


Σήμερα οι Έλληνες, ιδιαίτερα εμείς οι Μακεδόνες, τιμούμε τον Μακεδονικό Αγώνα. Σύσσωμος υπήρξε μια θυσία και ταυτόχρονα Ανάσταση. Ορόσημό του πάλι η θυσία. Πριν εκατόν δέκα χρόνια, 13 Οκτωβρίου 1904, έπεσε στα Κορέστεια ο Παύλος Μελάς. Υπήρξε ο Αμνός του Γένους: θυσιάσθηκε και η θυσία έφερε την Ανάσταση.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 2ο ΓΕΛ Φλώρινας


Σύμφωνα με τις Υ.Α. 143571/Γ4/10-9-2014 περί «Θεσμοθέτησης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» και ΓΔ 58β/1-9-2014 περί «Κοινωνικού Σχολείου»: Το Υπουργείο Παιδείας και

Η συγγραφέας Πασχαλία Τραυλού στη Φλώρινα



Σύλληψη τριών αλλοδαπών για παράνομη αλιεία στη Χειμαδίτιδα


Το απόγευμα της Κυριακής συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, στην λίμνη Χειμαδίτιδα Αναργύρων-Φλώρινας, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι πΓΔΜ 44, 42 και 39 χρονών, για παράνομη αλιεία.

Κατασχέθηκαν τρία (3) καλάμια ψαρέματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Αλλάζει την Κυριακή η ώρα


Μία επιπλέον ώρα ύπνου θα κερδίσουμε το πρωινό της Κυριακής 26 Οκτωβρίου, οπότε θα αρχίσει να ισχύει η χειμερινή ώρα.
Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 03:00.
Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ                         ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
                                                                                 21 Οκτωβρίου 2014
Τρεις αλήθειες για το πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας
            Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, σχετικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έκανε την εξής δήλωση:

Ξεκίνησε το πρώτο «κύμα» αποζημιώσεων για τον καταρροϊκό πυρετό


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ                         ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ



                                                                                              Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2014


Κουκουλόπουλος: Ξεκίνησε το πρώτο «κύμα» αποζημιώσεων για τον καταρροϊκό πυρετό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τα μέτρα για τον καταρροϊκό πυρετό  είναι και αρκετά προχωρημένα και κάθε μέρα τα βελτιώνουμε. Υπάρχει πλαίσιο αποζημίωσης, όπως αυτό περιγράφεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση του Φεβρουαρίου του 2014. Υπήρχε έλλειψη χρημάτων, όμως ενισχύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με 6,5 εκατομμύρια ευρώ αυτός ο κωδικός κι αν χρειαστεί θα υπάρξει και άλλη ενίσχυση. Ήδη πήγε από την Τράπεζα της Ελλάδος προς την Τράπεζα Πειραιώς και από εκεί στις ΔΑΟΚ και στους λογαριασμούς των κτηνοτρόφων το πρώτο «κύμα» αποζημιώσεων σε όλη την Ελλάδα».

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014


                                                    ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ  ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
 ΣΤΗΝ  ΠΟΛΗ  ΤΗΣ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ ( έχει θέση πρόσκλησης )

      Για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940  καθορίζουμε τις εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας ως εξής :

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 2014



                                                                   ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εορτασμός της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, με ευθύνη της Π.Ε. Φλώρινας, πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Φλώρινας εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα.

Νέα επιτυχία για Γραμματική Χριστίδου και Εορδαϊκή Δύναμη

Ξανά στο βάθρο η Γραμματική Χριστίδου. Αυτή την φορά  η αθλήτρια της Εορδαϊκής Δύναμης κατέλαβε την 2η θέση, αφού στον τελικό αποχώρησε τραυματισμένη δίνοντας πρώτα  όμως σκληρή  μάχη.  

Η ίδια με την εμφάνιση της επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε καλή φόρμα αυτή την περίοδο και δείχνει να ανεβάζει ρυθμούς ενόψει πιο σημαντικών και καθοριστικών αγώνων που έπονται.

Τ.Ο. Κοζάνης: Ομιλία για τον Παύλο Μελά και ενημέρωση για πρόσφατες δράσεις.



Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Κοζάνης του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή για τον Μακεδονικό Αγώνα και το έργο του Ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά. Ο Γραμματέας της Τ.Ο. Κοζάνης, συναγωνιστής Λορίδας Φαίδωνας αναφέρθηκε στη δράση του Παύλου Μελά στη Μακεδονία, στα τραγικά περιστατικά που οδήγησαν στο θάνατο του και στο έργο που άφησε πίσω του με την ένοπλη δράση του.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, ο οποίος στις εκλογικές διαδικασίες της Δευτέρας, 20 Οκτωβρίου 2014, για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ., εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας.

Συλληπτήριο


ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λ.ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ:54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ:2310 227-822
e-mail:info@poe.org.gr
www.poe.org.gr



Θεσσαλονίκη, 20-10-2014
Αρ.Πρ.:6987


                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Η Ποντιακή κοινότητα με λύπη πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο του καθηγητή του  Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσ/νίκης κ. Σωφρόνη Χατζησαββίδη. Υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα των γραμμάτων με ήθος και μεγάλη προσφορά στον Ποντιακό Ελληνισμό. Ασχολήθηκε συστηματικά με την ποντιακή διάλεκτο αλλά και με μελέτες που αφορούσαν τον Ποντιακό Ελληνισμό. Σίγουρα η ποντιακή μας κοινότητα είναι ύστερα από το θάνατο του λαμπρού επιστήμονα κ. Χατζησαββίδη από χτες πιο φτωχή.
    Αιωνία του η μνήμη.           



             Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας


            Αντωνιάδης Ιωάννης                         Τοπαλίδης Χρήστος – Δημήτριος 

Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής η παραγωγή της εθνικής ποσόστωσης ζάχαρης.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ                         ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2014
Κουκουλόπουλος: Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής η παραγωγή της εθνικής ποσόστωσης ζάχαρης.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Κάνουμε ένα πρώτο μεγάλο βήμα για να πετύχουμε το μεγάλο εθνικό στόχο που είναι να φτάσουμε σταδιακά να καλλιεργούμε και να επεξεργαζόμαστε ό,τι μας αναλογεί από την εθνική ποσόστωση ζάχαρης. Δίνουμε συνδεδεμένη ενίσχυση στη νέα ΚΑΠ.

Αναζητείται μάρτυρας θανατηφόρου τροχαίου

Έκκληση σε όποιον υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας τροχαίου δυστυχήματος, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας συνάνθρωπος μας, απευθύνει συγγενής του αδικοχαμένου άντρα.