Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Σεισμική δόνηση στη Φλώρινα


Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 R καταγράφηκε πριν από λίγο, στις 13.42’, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 14.0 km WSW  της Φλώρινας (κοντά στο ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ)
Το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ


                                    ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 240/95
ΙΩΑΝΝΗ ΤΡΥΠΗ 1
ΤΗΛ. & FAX: 23850 – 29190. ΤΗΛ.: 23850 – 44238
ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6944607619
ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ:  6983837605
Τ.Κ.: 53100 ΦΛΩΡΙΝΑ
          Φλώρινα, 22 Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γάτος και μπέμπης, οι καλύτεροι φίλοι!!! (VIDEO)

filoi
Πόση αγάπη μπορούμε να λάβουμε από τους μικρούς φίλους μας. Ο μπέμπης κάνει χάδια στον γάτο o οποίος ανταποδίδει. Μία τρυφερή στιγμή που αξίζει να παρακολουθήσετε!

Μπορεί να ήταν ιδιοφυΐες αλλά "την πάτησαν"... - Ποια μεγάλα μυαλά έκαναν λάθη ασυγχώρητα;


Είτε είσαι ο Κάρολος Δαρβίνος είτε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ή και ο Αϊνστάιν ακόμα, θα έχεις σίγουρα «εκείνες» τις στιγμές στη ζωή που τα πράγματα δεν θα δικαιώσουν την ιδιοφυΐα σου...

Προβολές Κινηματογραφικής Λέσχης Φλώρινας


Η ταινία που θα προβληθεί από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας:

RoboCop

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/2: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 24/2: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 25/2: 21.00

Την Τετάρτη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας


Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00
στην αίθουσα συνεδριάσεων  του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα:  

Θέμα  1οΈγκριση της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη Συνέλευση των Οινοπαραγωγικών Περιφερειών της Ευρώπης (Assembly of European Wine Regions)και εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη για την υπογραφή του συμφώνου και κάθε σχετική ενέργεια.

Εισηγητής : ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Δακής

Εξώδικη δήλωση-Διαμαρτυρία-Πρόσκληση των Σωματείων Εργαζομένων Δ.Ε.Η. «Η ΕΝΩΣΗ», Χειριστών Λ.Κ.Π. Α-Φ/Δ.Ε.Η. και «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ», κατά της Δ.Ε.Η. Α.Ε. XAMΕΝΟ ΤΟ "ΦΩΝΑΚΛΑΔΙΚΟ- ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΟ" ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

1] Του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Ε.Η. με την επωνυμία «Η ΕΝΩΣΗ», που εδρεύει στην Κοζάνη, οδός Ζαφειράκη 4 και εκπροσωπείται νόμιμα,

2] Του Σωματείου Χειριστών Λ.Κ.Π.Α-Φ/Δ.Ε.Η., που εδρεύει στην Πτολεμαΐδα, οδός 25ης Μαρτίου 50 και εκπροσωπείται νόμιμα,

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν ὅτι ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκλητος θὰ ἑορτάσει τὰ ὀνομαστήριά του ἀντί τῆς Τετάρτης 26ης Φεβρουαρίου τὴν Κυριακὴ 23η Φεβρουαρίου 2014. 

Αποκριάτικο Πάρτι με το 1ο Σύστημα Προσκόπων Φλώρινας

Το 1o Σύστημα Προσκόπων Φλώρινας σας προσκαλεί στον Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι σήμερα Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 το απόγευμα στην Λέσχη των Προσκόπων στην είσοδο της πόλης!!! 

Κλόουν και Ξυλοπόδαρος θα σας περιμένουν για ένα τρελό ξεφάντωμα και Λαχειοφόρος αγορά !!!
ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ 3 ΕΥΡΩ.

Αποκριάτικο Γλέντι από το Σύλλογο Θεσσαλών Φλώρινας

Ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων της Θεσσαλίας του Νομού Φλώρινας σας προσκαλεί να περάσετε ένα αξέχαστο βράδυ μαζί με τα παιδιά σας στο Αποκριάτικο Γλέντι, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 27/02/2014 και ώρα 20:00, στο lobby του ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ» με πολύ χορό, κέφι και πολλά δρώμενα.

Είσοδος ελεύθερη.

Με τιμή το Δ.Σ.

Ο αποκριάτικος χορός του Φιλώτα ΜΠΣ

Ο ΦΙΛΩΤΑΣ Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος σας προσκαλεί στον Μασκέ Αποκριάτικο Χορό, που διοργανώνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 στην ταβέρνα Κατσουπάκη στον Φιλώτα. 

Στην μουσική συντροφιά μας θα είναι η Τζώρτζια στο τραγούδι και οι μουσικοί Σταύρος (μπουζούκι-φωνή) και Δημήτρης (αρμόνιο).

Αποκριάτικο πάρτι 5ου δημοτικού σχολείου Φλώρινας


Επίσκεψη Ε.Δ.Ο.Π. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου


Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου τμήμα της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας (Ε.Δ.Ο.Π.). 

30η Συνάντηση Εκπαιδευτικών στη Δυτική Μακεδονία σε θέματα ΤΠΕ


Το Κέντρo ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Φλώρινας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας και το Παράρτημα της Π.Ε.ΚΑ.Π. Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν την 30η Συνάντηση Εκπαιδευτικών στη Δυτική Μακεδονία σε Θέματα ΤΠΕ (Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών). 

Το ΠΑΣΟΚ συζητά για τις ευρωεκλογές


Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Φλώρινας, στα πλαίσια πολιτικού σχεδιασμού και ανασυγκρότησης του κινήματος, καθώς και για τις επικείμενες

Συνέδριο για την ανεργία, τους νέους και την Ευρώπη


Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (Κινηματογράφος), στις 17.00 το απόγευμα.
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας διοργανώνουν συνέδριο με θέμα: 

«Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Οικονομικής Κρίσης - Οι Δυνατότητες για τους Νέους»

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Αναπληρωτής Επικεφαλής και Προϊστάμενος του Τμήματος Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Άρης Περουλάκης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Εισήγηση για την υφιστάμενη θέση της νεανικής επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια θα γίνει από τον κ. Κωνσταντίνο Στεργίου, Οικονομολόγο και Επιστημονικό Συνεργάτη της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Επίσης θα γίνουν τοποθετήσεις - παρεμβάσεις από φορείς και θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στου ενδιαφερόμενους.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας.

Για τον ΟΕΝΕΦ
Κώστας Φιλιππίδης
Πρόεδρος 

Νίκη για τους παίδες του Φιλώτα


Το τμήμα Παίδων του ΦΙΛΩΤΑ ΜΠΣ πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επί του ΑΟ Κοζάνης με 28-24 κάνοντας την έκπληξη στην 1η αγωνιστική του παιδικού πρωταθλήματος 

Προφορικά τεστ αξιολόγησης μαθητών στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Κορυφή»


Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου το «Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΚΟΡΥΦΗ – Μογλενίδης Χρήστος» διοργάνωσε διαδικτυακό σεμινάριο προσομοίωσης προφορικών εξετάσεων (mock speaking test) για καθηγητές Αγγλικής γλώσσας και για υποψήφιους μαθητές της εξεταστικής περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2014. 

Το γυμνάσιο Λεχόβου στο ΚΠΕ Βεύης - Μελίτης


Στις 19 Φεβρουαρίου 2014 το Κ.Π.Ε. Βεύης - Μελίτης υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς Παπαστεργίου Αναστάσιο, Μάνου Λεωνίδα, Τζιώγκα Αναστασία, Κράιο Αναστάσιο, Γραφάκου Μαριάννα και Λίλη Πολυξένη με τους μαθητές του Γυμνασίου Λεχόβου. 

Νέα ειδικότητα και συνέχιση προεγγραφών στο ΙΕΚ Αμυνταίου


Από το ΙΕΚ Αμυνταίου έχει ανακοινωθεί ότι έχει εγκριθεί μια ακόμη νέα ειδικότητα: Τεχνικός Αγροτουρισμού.

Έναρξη του Φεστιβάλ «Άνοιξη Μουσικής 2014»

Με το σεμινάριο γνωριμίας με τη μουσική jazz πραγματοποιεί το Ωδείο Φλώρινας Π.Δ.Μ., με τον καθηγητή τρομπέτας του Ωδείου Νίκο Βαλταδώρο

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το 1ο δημοτικό σχολείο Αμυνταίου

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για έμπρακτη βοήθεια και συμπαράσταση στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς και με αφορμή την ενημερωτική επίσκεψη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας στο σχολείο μας, γονείς και παιδιά συμμετέχουμε στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις δύσκολες ημέρες των συνανθρώπων μας. 

«Ταξιδεύοντας με το παιδί στο διαδίκτυο: προστατεύω και αξιοποιώ»

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας, το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: 

«Ταξιδεύοντας με το παιδί στο Διαδίκτυο: Αξιοποιώ και Προστατεύω»

Στη Βεγορίτιδα το πρώτο λιμναίο υδατοδρόμιο (video)

Εκδήλωση ενημέρωσης για τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα αδειοδότησης του υδατοδρομίου της Βεγορίτιδας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου.

Έναρξη του Φεστιβάλ «Άνοιξη Μουσικής 2014»


Με το σεμινάριο γνωριμίας με τη μουσική jazz πραγματοποιεί το Ωδείο Φλώρινας Π.Δ.Μ., με τον καθηγητή τρομπέτας του Ωδείου Νίκο Βαλταδώρο


Οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν είναι οι εξής:
- Ιστορική αναδρομή της Jazz.