Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Έγινε η Κοπή Πίτας για το 2014 του «ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ »‏

Έγινε η Κοπή Πίτας για το 2014 του «ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ »‏


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος Βορειοηπειρωτών Φλωρίνης και πέριξ για την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.


Ξεκίνησε με τον καθιερωμένο χαιρετισμό του πρόεδρου κ. Μπισδούνη Ιωάννη ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και επικεντρώθηκε στις εξελίξεις που υπάρχουν στην άδικη διακοπή των συνταξίμων βοηθημάτων του ΟΓΑ που δίδονταν μέχρι πρότινος στους ανασφάλιστους Βορειοηπειρώτες υπερήλικες.


Ακολούθησε εκ μέρους της δημοτικής αρχής ο χαιρετισμός του αντιδημάρχου κ Ευαγγέλου Νικόλαου αφού πρώτα ευχαρίστησε τον προσωπικό του φίλο και Πρόεδρο του συλλόγου κ. Μπισδούνη Ιωάννη επισήμανε ότι το έτος 2014 έχει αδιαμφισβήτητα μια ξεχωριστή σημασία για τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό αφού τα τελευταία έτη βρέθηκε να παρασύρεται από τη δίνη της ελληνικής οικονομικής κρίσης και συνέχισε λέγοντας ότι το 2014 αποτελεί από μονό του μια χρονολογία μαγική, είναι η συμπλήρωση 100 χρόνων από τον αυτονομιακό αγώνα που κατοχύρωσε την Ελληνικότητα της βορείου ηπείρου.


Τέλος διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η δημοτική αρχή θα σταθούν διπλά στο σύλλογο και κλείνοντας ευχήθηκε το 2014να σημάνει την αναγέννηση της βορείου ηπείρου.

Εορτή των Ελληνικών Γραμμάτων Ημέρα Τριών Ιεραρχών

Εορτή των Ελληνικών Γραμμάτων Ημέρα Τριών Ιεραρχών




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O Πρόεδρος και τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σας προσκαλούν στην Εορτή των Ελληνικών Γραμμάτων,
την παραμονή της ημέρας εορτασμού των Τριών Ιεραρχών
Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 13:00
στο Αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας.
Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχ. Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης
με θέμα:
«ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ – (ΕΠΙ)ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ
Ø Είσοδος της Διοικούσας Επιτροπής και των Προέδρων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Ø Χαιρετισμός από τον Καθηγητή Θεόδωρο Χατζηπαντελή - Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής

Ø Προσφώνηση από τον Καθηγητή Χαράλαμπο Λεμονίδη, Κοσμήτορα της Παιδαγωγικής Σχολής

Ø Πανηγυρικός λόγος από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αρχ. Ειρηναίο Χατζηεφραιμίδη

Ø Κοπή Βασιλόπιττας
Ø Δεξίωση

Κοπή βασιλόπιτας από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμυνταίου

Κοπή βασιλόπιτας από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμυνταίου


Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμυνταίου, πραγματοποίησε χθες Κυριακή 26 Ιανουαρίου την ετήσια κοπή της βασιλόπιτας
, στο χώρο του Συλλόγου. Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν κυνηγοί μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο.


Ευχαριστούμε τα μέλη για την στήριξη και την παρουσία και ευχόμαστε καλή κυνηγετική χρονιά.

Με τιμή

για το Δ.Σ.

ο Πρόεδρος

Νταμπίζας Στέργιος

Συνάντηση των φορέων του Λεχόβου‏ για την ενεργοποίηση του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων.

Συνάντηση των φορέων του Λεχόβου‏ για την ενεργοποίηση του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων.


Συνάντηση των φορέων του Λεχόβου, με πρωτοβουλία της τοπικής κοινότητας:
«Να δραστηριοποιηθεί το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων»

Κάλεσμα συμμετοχής και συνεργασίας, για την τοπική ανάπτυξη του χωριού
Στο εντευκτήριο του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας» και με πρωτοβουλία της τοπικής κοινότητας Λεχόβου, συναντήθηκαν την Τετάρτη 22Ιανουαρίου 2014, όλοι οι θεσμικοί φορείς του χωριού (σύλλογοι, συνδικαλιστικά σωματεία, εκλεγμένοι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι), με σκοπό να επανεξετάσουν από κοινού την υφιστάμενη οικονομική και πολιτιστική κατάσταση του Λεχόβου και ειδικότερα να συζητήσουν τρόπους μαζικοποίησης και ενεργοποίησης του ιστορικού και ξακουστού Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λεχόβου.
Όπως είναι γνωστό, στην πάλαι πότε κοινότητα Λεχόβου, δραστηριοποιείται από το 1914 το σωματείο «Άγιος Παντελεήμων»των οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων. Η οικονομική κρίση που χρονικά πρώτα έπληξε και αφάνισε την οικοδομή και κατά συνέπεια όλα τα επαγγέλματα που σχετίστηκαν μ΄ αυτή, οδήγησε στην ανεργία όλο το εργατικό δυναμικό του Λεχόβου.Οι φημισμένοι στο Πανελλήνιο και στην αλλοδαπή Λεχοβίτες μάστορες, κατέστησαν ανενεργοί και σπάνια απασχολούνται με τη δραστηριότητά τους.
Οι τοπικοί φορείς του Λεχόβου, αφού ανέλυσαν και αξιολόγησαν με ρεαλισμό τη σκληρή πραγματικότητα, απεύθυναν κάλεσμα στελέχωσης των συλλόγων και κύρια του σωματείου οικοδόμων που συμπληρώνει εκατό χρόνια ζωής.
Οι πρωτοβουλίες και οι συνεργασίες με το Γερμανικό Προξενείο για εκπαίδευση και πιστοποίηση των οικοδόμων του Λεχόβου, προκειμένου να επανενταχθούν στην ενεργή οικονομική ζωή, γεννούν ελπίδα για το αύριο, κάτι που βέβαια προϋποθέτει την δυναμική ώθηση της τοπικής ανάπτυξης , με την υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων στην περιοχή.
Το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων, η υλοποίηση του τουριστικού προγράμματος μαρτυρικές διαδρομές και η εν γένει δραστηριότητα του πολιτιστικού συλλόγου, είναι τα ενθαρρυντικά μηνύματα για την ανάταση του Λεχόβου.
Όλοι οι φορείς συνειδητοποίησαν ότι χωρίς ουσιαστική συνεργασία και δείγματα γραφής ενεργειών στην πράξη, δεν υπάρχει μέλλον για το χωριό. Όλοι οι οικοδόμοι πρέπει να στελεχώσουν το σωματείο, να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους και να ενεργοποιηθούν με το πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης. Τα συνθήματα, τα μεγάλα λόγια και η αντιπολίτευση του καναπέ είναι πλέον παρελθόν. Οι εθελοντές του Λεχόβου, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι τα μεγάλα οράματα με την καλώς εννοούμενη «τρέλα» αλλά και τον ενθουσιασμό που τους διακρίνει, είναιεφικτά

Κοπή βασιλόπιτας του τμήματος ρυθμικής γυμναστικής και μοντέρνου χορού της Ε.Λ.Φ. (video)

Κοπή βασιλόπιτας του τμήματος ρυθμικής γυμναστικής και μοντέρνου χορού της Ε.Λ.Φ. (video)
Τη βασιλόπιτα τους έκοψαν χθες τα μέλη του τμήματος ρυθμικής γυμναστικής μοντέρνου χορού και χιπ χοπ της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας.
Στην εκδήλωση μίλησε ο πρόεδρος της Λέσχης Γιάννης Αντωνιάδης και οι γυμνάστριες Αγγελική Σουμπάση, Ελένη Βράντση και Γεωργία Ματθαίου, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους.

Ο Ο.ΞΙ.Φ. κατέκτησε τα βάθρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο Ο.ΞΙ.Φ. κατέκτησε τα βάθρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Πλουσιότατη η συγκομιδή μεταλλίων στην ταυτόχρονη διοργάνωση του Κυπέλλου Χειμώνα σε Αθήνα (ξίφος ασκήσεως) και Θεσσαλονίκη (ξίφος μονομαχίας). Σε συνδυασμό με την φιλοξενία της 1ης Πανελλήνιας Βαθμολογούμενης Διοργάνωσης στις Εγκαταστάσεις του Ο.ΞΙ.Φ. στην Δ.Ε.Θ. όλα ήταν ονειρεμένα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Στο ξίφος μονομαχίας γυναικών (52 Συμμετοχές) η Ιωάννα Χρήστου νίκησε την Φανή Βαρβέρη στον τελικό, κατέκτησε το Κύπελλο και ταυτόχρονα επέστρεψε στην 1η θέση της Πανελλήνιας Βαθμολογίας μετά από 5 χρόνια!
Στους Άνδρες (92 Συμμετοχές) ο Απόστολος Διαφωνίδης συνέχισε την παρουσία του σε όλους τους τελικούς κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Νικόλας Τσώκας (3ος ).
Θέση στο βάθρο «χτύπησε» και η Ελισάβετ Στάντσιου στο Ξίφος Ασκήσεως Γυναικών (3η).
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο Πρόεδρος της ΕΟΞ κος Εμ. Κατσιαδάκης που βρέθηκε στο TFC δήλωσε: « Η σημερινή διοργάνωση στην Θεσσαλονίκη θεωρείται και είναι σταθμός για την Ελληνική Ξιφασκία»
Το παρόν, επίσης, έδωσε ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΞ κος Ι. Γουσόπουλος και ο πρ. Υπουργός Αθλητισμού κος Ι. Ιωαννίδης.
Το επόμενο Σ/Κ σε τριπλή Ευρωπαϊκή Εξόρμηση ο Ο.ΞΙ.Φ. συμμετέχει με Μπαντίκη, Καλυβιάνου, Τσώκα Α. στο Μεσογειακό Κύπελλο στην Γένοβα – Ιταλία, η Γεροσίδερη, Ρεπάτσης στον Διεθνή Μαραθώνιο ξίφος ασκήσεως στο Παρίσι – Γαλλία και η Ζωή Μοσχοπούλου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων και Παγκόσμιο Κύπελλο Νεανίδων στο Γκέτεμποργκ – Σουηδία.
Το Δ.Σ. νιώθει την υποχρέωση, να συγχαρεί δημόσια τους αθλητές μας Ζαχαρόπουλο Α., Αθανασίου Γ. και Κοκκινίδου Σ. για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ της προτίμησής τους ως πρωταθλητές.

Κάτσε φρόνιμα» από την Κινηματογραφική Λέσχη

Κάτσε φρόνιμα» από την Κινηματογραφική Λέσχη
Η ταινία που θα προβληθεί σήμερα και αύριο από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας είναι:

Κάτσε Φρόνιμα
(The English Teacher)

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/1: 22.00
ΤΡΙΤΗ 28/1: 21.00

Κωμωδία | 93'
Σκηνοθεσία: Κρεγκ Ζισκ
Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Μάικλ Ανγκαράνο, Γκρεγκ Κίνιαρ, Λίλι Κόλινς

Η Λίντα Σινκλέρ είναι μια 40χρονη κι ανύπαντρη δασκάλα γυμνασίου σε μια μικρή πόλη, το Κίνγκστον στη Πενσυλβανία. Μοιράζεται το μικρό της διαμέρισμα με δύο σιαμαίες γάτες και μια πλούσια συλλογή λογοτεχνίας. Όλα αλλάζουν με την επιστροφή στην πόλη του Τζέισον Σέργουντ, ενός παλιού της μαθητή που είχε πάει στη Νέα Υόρκη, προσπαθώντας να πετύχει ως θεατρικός συγγραφέας. Είναι στα πρόθυρα να εγκαταλείψει κάθε φιλοδοξία περί τέχνης και να ακολουθήσει τη νομική, όπως επιθυμεί κι ο πατέρας του. Για τη Λίντα, όμως, αυτό είναι απαράδεκτο και για να τον βοηθήσει να αποφασίσει σωστά, αποφασίζει να ανεβάσει ένα θεατρικό του στο σχολείο...

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΗΧΟ Dolby Digital Surround

«Συνεργασία σχολείου και οικογένειας – Παιδί και όρια»

«Συνεργασία σχολείου και οικογένειας – Παιδί και όρια»
Οι γονείς, στην καθημερινή μας προσπάθεια να κάνουμε ό,τι καλύτερο για το παιδί μας, αναρωτιόμαστε συχνά πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε την υπευθυνότητά του, αλλά και πώς μπορούμε να το ωθήσουμε να έχει καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο. Ρόλο-κλειδί σε αυτή την προσπάθεια έχουν τη δυνατότητα να διαδραματίσουν, η συνεργασία με το σχολείο και τα όρια που τίθενται μέσα στην οικογένεια.
Τα σημαντικά αυτά ζητήματα θα είναι το αντικείμενο της εκδήλωσης που διοργανώνεται από τους Συλλόγους Γονέων και Διδασκόντων του δημοτικού σχολείου Φιλώτα και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του δημοτικού καταστήματος, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 6.30 το απόγευμα, με την υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας και Κοινωνιολόγο Άννα Μπαφίτη.

Κάλεσμα του δημάρχου Αμυνταίου για συμμετοχή σε συλλαλητήριο

Κάλεσμα του δημάρχου Αμυνταίου για συμμετοχή σε συλλαλητήριο
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα, την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου στις 5:30 μ.μ.
Αντιστεκόμαστε στην πώληση του ΑΔΜΗΕ και τα σχέδια για τη «μικρή ΔΕΗ», που σημαίνει ξεπούλημα των εργοστασίων και των ορυχείων Αμυνταίου-Φιλώτα και Μελίτης Φλώρινας σε ιδιώτες.
Όλοι συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της Τρίτης, 28 Ιανουαρίου!
Όλοι αντιστεκόμαστε στη συρρίκνωση της ΔΕΗ!
Όλοι αντιστεκόμαστε στην υποβάθμιση του τόπου μας!

Μάκης Ιωσηφίδης
Δήμαρχος Αμυνταίου

Η κοπή βασιλόπιτας του «Αριστοτέλη» (video)

Η κοπή βασιλόπιτας του «Αριστοτέλη» (video)
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα όλων των τμημάτων του έκοψε χθες ο Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου.



Τυχερή της βασιλόπιτας ήταν η μαθήτρια Αναστασία Γκούγιου, μέλος του Τμήματος Εθνογραφίας και Χορού.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος – Χατζηστεφάνου ανέφερε στην ομιλία του:
«Εκ μέρους του ΔΣ της μεγάλης Αριστοτελικής οικογένειας εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλή, Ευλογημένη και Φωτισμένη Χρονιά. Υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας, κάθε προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική επιτυχία, πρόοδο και ανάπτυξη στον τόπο μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του ΔΣ και παρευρισκόμαστε απόψε όλοι μαζί γεμίζοντας την Αίθουσα Θεάτρου μας για πρώτη φορά φέτος, για την κοπή της Βασιλόπιτας του 2014, παρά τον άσχημο καιρό και το τσουχτερό κρύο, έξω. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι Αριστοτελικοί είμαστε «παντός καιρού» και «πολλαπλών καταστάσεων»!!!
Η κοπή της Βασιλόπιτας αποτελεί μια χαρούμενη εορτή-συνάθροιση όλων των Τμημάτων του Συλλόγου μας. Αρχίσαμε να την εορτάζουμε από πέρυσι και να την τιμούμε με πανηγυρικό τρόπο στην αρχή κάθε έτους, επειδή αποτελεί μία πραγματική αποτύπωση της διαίσθησης όλων μας ότι ανήκουμε σε μία μεγάλη, ισχυρή, ανεκτική, πολυπρόσωπη, πολυσυλλεκτική, πολύβουη και πολυτάλαντη οικογένεια, που, παρά τις ιδιαίτερες κλήσεις, ικανότητες, διαφορετικότητες, πάθη ακόμη και καημούς των μελών της, με τις ποικίλες οικονομικές και όχι μόνο δυσκολίες που συναντούμε ιδίως στην εποχή μας, συνεχίζει με ακατάπαυστες, συλλογικές προσπάθειες ρεαλισμού, ενότητας, συνεργασίας και ανανέωσης να επενδύει στη σκέψη και στο ταλέντο των νέων του τόπου μας. Η οικογένεια του «Αριστοτέλη» αποτελούσε και αποτελεί κοιτίδα ελεύθερης έκφρασης και πνευματικής αντίστασης, μια από τις ιστορικές κοιτίδες πολιτισμού της περιοχής. Σύλλογος προσφοράς, σημείο αναφοράς, σημείο αντιλεγόμενο, οικείος και πρόσφορος σε όλους, εντός και εκτός Φλώρινας, εντός και εκτός Ελλάδας.
Στην αποψινή γιορτή συνυπάρχει η νέα γενιά, που μας ξαφνιάσατε ευχάριστα με την παρουσία σας καθώς αποτελείτε την πλειοψηφία απόψε και είστε το ελπιδοφόρο αύριο της πόλης και του Συλλόγου μας και οι παλαιότερες, που έχτισαν και διατήρησαν τον «Αριστοτέλη» έως τις μέρες μας ακμαίο και δυνατό. Η συμμετοχή όλων μας, στην κεντρική εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας, καταδεικνύει ότι το εγχείρημα «κάποιων» ηρώων πολεμιστών του 1940, δεν ήταν μια τυχαία φωτοβολίδα που έσβησε έπειτα από λίγα χρόνια, δεν έγινε στο κενό. Είχε και έχει διαχρονικά εθνική, πολιτιστική και κοινωνική προσφορά στον τόπο μας και, προς το παρόν με όλους εσάς τους παρόντες και όλους αυτούς που δικαιολογημένα απουσιάζουν, δεν φαίνεται να έχει κοντινή ημερομηνία λήξης.
Χαιρόμαστε απόψε διότι ξεκινάμε τη νέα χρονιά, όλοι μαζί, στην καρδιά του Συλλόγου μας, τη Μεγαλοπρεπέστατη Αίθουσα Θεάτρου, με μια πολύτιμη παρακαταθήκη: τις ευχές της εκκλησίας και του Σεβασμιοτάτου και την εβδομηντατριάχρονη (73) ιστορία του Συλλόγου μας και μια παράλληλη βαρύτατη υποχρέωση: να φανούμε αντάξιοι αυτού του παρελθόντος, διαφυλάσσοντας, δημιουργώντας και κυρίως παράγοντας και διαδίδοντας πολιτιστικές αξίες και πρότυπα στη νέα γενιά.
Απόψε, στην κοπή της πίτας παρευρίσκονται:
Το Τμήμα της Μικτής Χορωδίας, το πρώτο και μαρτυρικό Τμήμα του Συλλόγου μας, η κορωνίδα των Τμημάτων μας με τον ακούραστο μαέστρο της κ. Δημοσθένη Μούσιο.
Το Τμήμα Εθνογραφίας και Χορού με τους χοροδιδάσκαλους κ. Γρηγόρη Κετσετζή και την κα Ελευθερία Τρύφωνος, που αποτελεί ένα επίσης σήμα κατατεθέν του «Α», συγκεντρώνοντας δεκάδες μαθητές (παιδιά, νέους, νέες, ενήλικες και υπερήλικες).
Το Τμήμα Ευρωπαϊκών και Latin Χορών με την κα Κική Τρικιλίδου και την Ομάδα Hip-Hop με την κα Ανθή Ιωαννίδου.
Η Παιδική Χορωδία «Δημήτριος Λιώτσης», με τη μαέστρο κ. Σοφία Μούλη.
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και ο Βυζαντινός Χορός «ο Άγιος Αγαθάγγελος», με τον χοράρχη κ. Παντελή Δάφα.
Το Εικαστικό Τμήμα και η Σχολή Ζωγραφικής με τον εικαστικό και Τμηματάρχη κ. Νικόλαο Ταμουτσέλη.
Το Εργαστήρι Ζωγραφικής για μικρά παιδιά, με τον κ. Παντελή Ταμουτσέλη.
Η Παραδοσιακή Χορωδία με τον κ. Δημήτριο Παπαδόπουλο.
Η Παιδική Θεατρική Σκηνή, με τα μικρότερα και νεαρότερα μέλη υπό την κ. Ξένια Καϊμάρα.
Το Τμήμα της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων και Καλλιτεχνών, με τους κ. Σπύρο Παπαχαρίση και Νικόλαο Ταμουτσέλη.
Το Σκακιστικό Τμήμα, που παρά την αποχώρηση στη μέση της χρονιάς του Δασκάλου, θα συνεχίσει σε λίγες ημέρες, με νέο, υπεύθυνο Δάσκαλο, παλαιό μέλος του «Α».
Το Λαογραφικό Μουσείο, που αναμένει την επαναλειτουργία του.
Το Τμήμα της Βιβλιοθήκης, που επίσης αναμένει την πλήρη λειτουργία της.
Το Ιστορικό Αρχείο.
Η Σχολή Αγιογραφίας και το εργαστήριό της «Εικονίζοντες», με τον αγιογράφο-εικαστικό κ. Γεώργιο Χατζή.
Το Τμήμα Φωτογραφίας, με τον υπεύθυνο κ. Κώτσου Συμεών, που παρότι νέο, ξεκίνησε δυναμικά, με την πραγματοποίηση ήδη της πρώτης του Έκθεσης και του πρώτου διαγωνισμού Φωτογραφίας, μέσα σε λίγους μήνες.
Τα Αθλητικά Τμήματα:
Η Ακαδημία και η ομάδα Καλαθοσφαίρισης με τον προπονητή κ. Πάνο Κοΐδη.
Η Ακαδημία και η ομάδα Πετοσφαίρισης με τον προπονητή κ. Γαβριήλ Συμεών.
Η Ομάδα Ανδρών Καλαθοσφαίρισης, με τον προπονητή κ. Παντελή Μαυρουδίου, που αγωνίζονται αυτήν την ώρα.
Το Εκδοτικό Τμήμα με τις εκδόσεις:
Το Περιοδικό «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Την ηλεκτρονική και διαδικτυακή ενημέρωση/εφημερίδα (www.fsfa.gr)
Τον τομέα επικοινωνίας με τα ΜΜΕ
Το Τμήμα Αποδήμων, που μας παρακολουθούν πάντα και μαθαίνουν νέα μας.
Την Ομάδα της Παραδοσιακής Φωτιάς «το Βαρόσι» με την οποία συνεργαστήκαμε άψογα στις Χριστουγεννιάτικες Φωτιές του 2012 και ιδίως του 2013.
Τελειώνοντας, σας ευχαριστούμε και πάλι για τη θερμή παρουσία σας, παρά τον χιονιά, σας προσκαλούμε όλους και όλες να σταθείτε πλάι στον «Α», ιδίως με ανιδιοτελή εθελοντική προσφορά, που μεγιστοποιεί την προσπάθεια και ικανοποιεί την προσωπικότητα καθενός και ευχόμενος εκ μέρους του ΔΣ, σε όλους: Δασκάλους και Τμηματάρχες, μέλη και φίλους, αρχές και εξουσίες του τόπου μας, καλή, φωτισμένη και παραγωγική χρονιά, σας καλώ να παραλάβετε ένα κομμάτι από τη Βασιλόπιτα μας.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στην Περιφερειακή Ενότητα Καστορια

               

                         

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ



   
  Παρασκευή 24-01-2014
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στην Περιφερειακή Ενότητα  Καστοριας

Μ
ε την ευλογία του Μητροπολίτη Καστοριάς κκ Σεραφείμ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 η κοπή της πρωτοχρονιάτικης  βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, από τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλο.

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΚΥΡΙΑΚΗ 09-02-2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:0


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑ 27-01-2014
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-02-2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 1. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΑΠΑΡΤΙΑΣ, Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-02-2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ Δ.Σ. ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 06-02-2014 ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 6971916272 ΚΑΙ 6974254189.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΓΑΘΗ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
http://thessaloiflorinas.blogspot.gr/

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΑΝΑΡΓΕΛΙΔΗ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ Γ.Ε.ΒΕΡΟΙΑΣ


Ενσωματωμένη εικόνα 1


19χρόνια συμπληρώθηκαν από το άδικο χαμό του αθλητή του Αμύντα Γρηγορίου Καναργελίδη (κατά την αναμέτρηση με τον Ζαφειράκη Νάουσας στις 22/1/1995 ), στην μνήμη του οποίου διεξήχθη, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής στο ΔΑΚ Αμυνταίου, φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στον Αμύντα και την Γ.Ε. Βέροιας.

Πριν την έναρξη του αγώνα, ολίγα άνθη μπροστά στη φανέλα -με το νούμερο 4- που κατέχει περίοπτη θέση στο γήπεδο , κατέθεσαν οι αρχηγοί των δύο ομάδων Παναγιώτης Δημητρίου και Γιώργος Γιούπης, καθώς και ο τεχνικός των γηπεδούχων Λευτέρης Ελευθεριάδης.

Για την ιστορία, μετά από ένα καλό κατά διαστήματα επιθετικό παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με σκορ 32-34.

Το μήνυμα του Αμύντα
«Πέρασαν 19 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας , ένας καλός αθλητής, ένας υπέροχος άνθρωπος, ο Γρηγόρης Καναργελίδης.
Η μαχητικότητα, η αυταπάρνηση και η θυσία του, θα εμπνέουν διαχρονικά τις επόμενες γενιές των αθλητών και των αθλητριών του συλλόγου μας.
Η ζωή του, η αθλητική του πορεία, η σεμνότητα και η απλότητα του θα είναι παράδειγμα προς μίμηση. Ο Άκης , ο ηγέτης των γηπέδων, θα είναι πάντα δίπλα μας και θα μας καθοδηγεί για να φτάσουμε την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτή που τόσο πολύ αγάπησε…»

Καλό Ταξίδι Γιάννη




Καλό ταξίδι Γιάννη...

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 έφυγε πλήρης ημερών ο συνταξιούχος Βιβλιοπώλης Γιάννης Συγκελάκης.
Γεννημένος το 1924 στην Κρήτη από φτωχή οικογένεια 10 παιδιών, αναγκάστηκε να ξενιτευτεί σαν χωροφύλακας στη Φλώρινα το 1946, ώστε να βοηθήσει την οικογένεια του.
Αγάπησε πραγματικά αυτόν το τόπο και αποφάσισε να ζήσει για πάντα εδώ.
Παραιτήθηκε από τη χωροφυλακή επειδή τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονταν στα βουνά την εποχή εκείνη ήταν ακατανόητα για αυτόν και επικίνδυνα για τη ζωή του.
Ξεκινά την εμπορική του καριέρα την δεκαετία του 60 συνέταιρος με τον συμπατριώτη του κ. Αλοδιανάκη, εργαζόμενοι στο τυπογραφείο που βρισκόταν στο στενό που βρίσκεται σήμερα το Βιβλιοπωλείο "Η γωνιά". Είναι ίσως οι πρώτοι τυπογράφοι σε εμπορικό επίπεδο.

Υπογραφή ένταξης Διευθέτηση Ρέματος Γκιόλε

                        

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ


    
  Δευτέρα  27-01-2014
         


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έργο προϋπολογισμού 705.000,00 ευρώ, που αφορά της διευθέτηση του ρέματος «Γκιόλε», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής

Την απόφαση ένταξης του έργου που αφορά τη διευθέτηση σε τμήμα του ρέματος  «Γκιόλε» της λίμνης Καστοριάς στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης, υπέγραψε  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας στις 30 Ιανουαρίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00

                        






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Διεύθυνση       : Διοικητήριο
Ταχ. Κωδ.       : 501 00                                               Κοζάνη,   23  Ιανουαρίου 2014
Τηλέφωνο       : 24610 52620                                     Αρ. Πρωτ.20
Fax                  : 24610 52622
Email             : info.ps@pdm.gov.gr

Προς:  1.Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας 
   κ. Γιώργο Δακή
2. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών
    κ.  Γεώργιο Δασταμάνη
3. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς
    κ.  Δημήτριο Σαββόπουλο
4. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης
    κ.  Ιωάννη Σόκουτη
5. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας
    κ.  Δημήτριο Ηλιάδη
6.Τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής
    Μακεδονίας :

Πρόσκληση Συνεδρίασης του Π.Σ. της Π.Δ.Μ. για τις 12 -2- 2014

                        






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Διεύθυνση     : Διοικητήριο
Ταχ. Κωδ.      : 501 00                                               Κοζάνη,  21  Ιανουαρίου 2014
Τηλέφωνο      : 24610 52620                                     Αρ. Πρωτ.  19     
Fax                  : 24610 52622
Email             : info.ps@pdm.gov.gr

Προς: 1.Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας 
   κ. Γιώργο Δακή
2. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών
    κ.  Γεώργιο Δασταμάνη
3. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς
    κ.  Δημήτριο Σαββόπουλο
4. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης
    κ.  Ιωάννη Σόκουτη
5. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας
    κ.  Δημήτριο Ηλιάδη
6.Τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής
    Μακεδονίας :

3η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 


    Κοζάνη     23-1-2014

    Αρ. Πρωτ.  224
          
ΘΕΜΑ: 3η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη:
α) Τις διατάξεις του άρθρου 175,176 (όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 του Ν. 4071/2012) και 177 του Νόμου 3852/10
β) Την αριθμ.2/13 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.
γ) Την ανάγκη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής)

ΚΑΛΕΙ

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Α.Σ.Ε.Α.Φ.


λειτουργία των σχολικών μονάδων την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 27-01-2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


            Σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  του Δήμου Φλώρινας την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:00, λόγω του παγετού. 

Ίμια 2014 - Οι Έλληνες Εθνικιστές δεν ξεχνάνε τους Ήρωες.


(Η Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή θα μισθώσει λεωφορείο για τη μετάβαση μας στην Αθήνα, αναχώρηση από την Κοζάνη το πρωί του Σαββάτου 1 Φεβρουαρίου.
Για να κλείσετε θέση επικοινωνήστε με το τηλέφωνο: 6984 342 137)


Επί 17 συναπτά έτη οι Έλληνες Εθνικιστές δίνουν το παρόν και το κέντρο των Αθηνών μετατρέπεται μαγικά στην απέραντη ελληνική λίμνη του Αιγαίου μας.
Εκεί όπου 3 Έλληνες Αξιωματικοί έπεσαν κατά την εκτέλεση του Εθνικού Καθήκοντος περισώζοντας την Τιμή ενός ολόκληρου Έθνους, όπως πράττουμε σήμερα Εμείς!
Επί 17 έτη οι Έλληνες Εθνικιστές δίνουν το παρόν και το κέντρο των Αθηνών πλημμυρίζει από Πίστη.
Ψηλά οι Σημαίες μας! Και το κέντρο των Αθηνών, φωτίζεται από τις Δάδες μας, οι ψυχές των Ηρώων και Μαρτύρων μας!

Ένα Έθνος σύσσωμο, εγείρεται. Εμπρός μας παρελαύνει η Ελληνική Νεολαία και πίσω μας ακολουθούν οι Αγέννητοι κι οι Νεκροί!
Στον καιρό των δειλών και των προσκυνημένων Εμείς διαθέτουμε ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ, ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ, ΕΝΑΝ ΑΡΧΗΓΟ!

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, Λεωφόρος Βασ. Σοφίας, έμπροσθεν Λέσχης Αξιωματικών, Μνημείο Ιμίων.