Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

συνεδρίασε την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 16-10-2014

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Όλγας Μούσιου- Μυλωνά και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με δεκατρία θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο εκτός αυτής.
O κ. Δήμαρχος απαντώντας στα όσα αναφέρθηκαν από τους επικεφαλής της μειοψηφίας, είπε:

«Ορυχείο Βεύης: Εκπλήσσομαι με τη συμπεριφορά της μείζονος αντιπολίτευσης. Έστειλαν επιστολή στην πρόεδρο και της είπαν ή συμπεριλαμβάνετε αυτά που προτείνουμε στο ψήφισμα για τη Βεύη ή απέχουμε; Τέτοιος εκβιασμός;
Στην προηγούμενη συνεδρίαση, κατά πλειοψηφία έγινε δεκτή η εισήγησή μου για το ορυχείο της Βεύης, καθώς και η πρότασή μου για τη λειτουργία των ορυχείων από το Δήμο. Η επιστολή σας, κ. Κωνσταντινίδη, αναφερόταν στην κ. πρόεδρο και καλώς έπραξε και απάντησε η ίδια.
Από εκεί και πέρα, διαβάζοντας τον τύπο, όσα ισχυρίζεται η μείζων μειοψηφία είναι όλα στο κενό. Δεν υπάρχει, λέτε, πουθενά στον κόσμο ορυχείο που να λειτουργεί από Δήμο. Αν είναι δυνατόν! Με το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων έχουμε επισκεφθεί Δήμους στη Γερμανία και στην Πολωνία, οι οποίοι διαχειρίζονται  ορυχεία και μάλιστα πολύ καλά.
Μου προξενεί όμως μεγάλη έκπληξη και το εξής: Αν διαχειριζόταν ο Δήμος Φλώρινας το ορυχείο, θα είχε μόνο ως όφελος το τέλος εξόρυξης; Λυπάμαι όμως, γιατί δεν είναι όπως τα λέτε και σας ενημερώνω ότι θα είχε ως όφελος το κέρδος που παίρνει ο ιδιώτης που τα διαχειρίζεται συν το τέλος εξόρυξης. Μάλλον, δεν σας συμφέρει να βλέπετε τα πράγματα, όπως είναι.
Σκοπός: Αν υπήρχε έτοιμη μελέτη, θα είχε ήδη ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα. Ως Νομάρχης Φλώρινας, είχα κάνει μια προσπάθεια μέσω ΕΣΠΑ, να ενταχθούν όλοι οι οικισμοί του Δήμου Φλώρινας, ώστε να γίνουν όλα τα αποχετευτικά δίκτυα και οι βιολογικοί καθαρισμοί. Ένα μέρος των αιτημάτων προχώρησε, ένα μέρος είναι σε εκκρεμότητα. Είναι θέμα της Περιφέρειας να τα προχωρήσει, και αν υπάρχουν ώριμες μελέτες, δεν έχουμε καμία αντίρρηση να τις εντάξουμε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα.
Αρμοδιότητες Προέδρων Τ.Κ.: Οι αρμοδιότητες των Προέδρων των Τ.Κ. αναγράφονται στο νόμο του Καλλικράτη. Δε χρειάζονται καμία εκχώρηση. Είναι σαφείς οι αρμοδιότητές τους και οι υπόλοιπες αρμοδιότητες ανήκουν στους Αντιδημάρχους.
Ειδικό Σχολείο Φλώρινας: Έχω κάνει επανειλημμένες συναντήσεις με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των παιδιών. Το πρόβλημα είναι άμεσο. Δεν μπορεί να λυθεί, όπως προτείνετε, με την τροποποίηση του ρυμοτομικού του στρατοπέδου. Δεν υπάρχει εγκεκριμένο ρυμοτομικό στο στρατόπεδο. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, θα χρειαστούν πάνω από 6 χρόνια, ώστε να γίνει έγκριση ρυμοτομικού σχεδίου, να καθοριστούν οι όροι χρήσης κλπ.
Από εκεί και πέρα όμως, και αν θέλετε να βοηθήσετε, γιατί έως τώρα δεν έχετε βοηθήσει πουθενά σε κανένα έργο του Δήμου, υπάρχει μια λύση η οποία είναι πολύ γρήγορη. Είναι το κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ», το οποίο δεν χρησιμοποιείται και έχουν την πρόθεση από το Υπουργείο να το παραχωρήσουν στο Δήμο. Βοηθήστε να παραχωρηθεί στο Δήμο. Επισκεφθείτε το αρμόδιο Υπουργείο, κάντε την παρέμβαση το κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» να μας παραχωρηθεί, να το επισκευάσουμε και να το δώσουμε προς χρήση.
Επίσης, ένα άλλο κτίριο που δε χρησιμοποιείται είναι η ταχύρρυθμη σχολή της ΔΕΗ. Κάντε μια παρέμβαση και εκείνο να το δώσουν στο Δήμο. Έτσι, θα λυθεί το πρόβλημα οριστικά. Λύσεις υπάρχουν. Παρεμβάσεις δεν υπάρχουν.
Κοινωνικό φαρμακείο και παντοπωλείο: Οι δομές που προτείνει η κ. Λιθοξοϊδου είναι πολύ καλές, όμως είναι δύσκολο να υλοποιηθούν, γιατί δεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό. Είναι πιο εύκολο, μια και η Μητρόπολή μας ετοιμάζει και δίνει τρόφιμα σε οικογένειες, να συνδράμουμε και εμείς, ώστε να βοηθήσουμε καλύτερα τους συμπολίτες μας.
Αν υπήρχε κάποιος φορέας που θα μπορούσε να διαχειριστεί φάρμακα, βεβαίως μπορούμε να φέρουμε φάρμακα, όπως είχαμε κάνει και στο παρελθόν, όταν φέραμε από τη Γερμανία φαρμακευτικό υλικό για το νοσοκομείο Φλώρινας. Αυτή τη δυνατότητα την έχουμε. Αλλά να διαχειριστούμε μόνοι μας τέτοιες δομές, αδυνατούμε τη συγκεκριμένη στιγμή».
Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα είναι:
·                      «Αποδοχή παραχώρησης κατά χρήση και εκμετάλλευση ανατρεπόμενου φορτηγού οχήματος από τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.», με εισηγητή τον κ. Μιχάλη Καρακόλη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
·                      «Αλλαγή χρήσης των με αριθ. 50, 51, 52, 53 και καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Κώστα Αλεξίου, υπάλληλο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
·         «Επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, άρθρ. 77 Ν. 3852/2010», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Κατατέθηκαν στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας τρεις αιτήσεις των κ.κ. Μίσκα Ιωάννη, Μπέσσα Ελεονώρας και Νάτση Αντωνίου για τη θέση  του συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Φλώρινας. Στην πρώτη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε κανένας δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, όπως προβλέπεται. Ακολούθησε και δεύτερη ψηφοφορία, όπου ο κ. Μίσκας συγκέντρωσε 28 ψήφους επί του συνόλου των 31 συμβούλων που συμμετείχαν στη διαδικασία.
Ο κ. Μίσκας, μετά την ανακοίνωση του ονόματός του, ως ο νέος συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Φλώρινας, ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και υποσχέθηκε να φανεί αντάξιος της τιμής που του έγινε, ενώ δεσμεύτηκε να εργαστεί για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των Δημοτών του Δήμου Φλώρινας.
Από την όλη διαδικασία, απείχε η Δημοτική Σύμβουλος κ. Παπαναστασίου.
·           «Υπογραφή της «Σύμβασης Χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής Winbank” με την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και παροχή εξουσιοδοτήσεων για τη διενέργεια συναλλαγών μέσω του παραπάνω Συστήματος», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
·           «Νομιμοποίηση των κινήσεων του Ενιαίου Λογαριασμού και   των Λογαριασμών του Δήμου Φλώρινας και του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και  Αθλητισμού του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
·         «Σχετικά με την συγκρότηση επιτροπής εκτίμησης ακινήτων του Δήμου Φλώρινας για το έτος 2014», με εισηγήτρια την κ. Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Ως τακτικά μέλη ορίστηκαν οι κ.κ. Δημόπουλος και κ. Τριανταφυλλίδης και ως αναπληρωματικά οι κ.κ. Σερίδης και Καρακόλης.
·           «Σχετικά με την συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής έργων έως το ποσό των 1.000.000,00 € σύμφωνα με το άρθρο 61 του Ν. 4257 / 2014», με εισηγήτρια την κ. Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Ως τακτικό μέλος ορίστηκε ο κ. Δημόπουλος με αναπληρωτή του τον κ. Τριανταφυλλίδη.
·           «Σχετικά με την συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής έργων άνω του ποσού των 1.000.000,00 € σύμφωνα με το άρθρο 61 του Ν. 4257 / 2014», με εισηγήτρια την κ. Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Ως τακτικό μέλος ορίστηκε ο κ. Αριστείδου με αναπληρωτή του τον κ. Καραγκιοζίδη.
·         « Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου : « ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΕ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ», με εισηγήτρια την κ. Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
·           «Αίτηση του Δασικού Συνεταιρισμού Κρατερού για  παράταση χρόνου υλοτομίας της συστάδας 3α του δημοτικού δάσους Κρατερού», με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.
·         «Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Φλώρινας στη πενταμελή επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Μιχαήλ Καρακόλη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Ως τακτικά μέλη ορίστηκαν οι κ.κ. Καρακόλης και Μπαρδάκας με αναπληρωτές τους τους κ.κ. Απιδόπουλο και Αριστείδου.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
·   «Έγκριση της με αριθμ. 142/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με επιβολή τέλους καυσοξύλευσης δικαιούχων ατομικών αναγκών για την περίοδο 2014-2015», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς η κ. Παπαναστασίου ψήφισε κατά.
·   «Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 05/2013 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
·   «Ορισμός Εκπροσώπων στο Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Ως τακτικό μέλος ψηφίστηκε η κ. Γαϊγάνη με αναπληρωτή της τον κ. Τριανταφυλλίδη.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς η κ. Παπαναστασίου ψήφισε κατά.
·   «Εορτασμός 102ης  επετείου απελευθέρωσης της Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.


1 σχόλιο: