Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΤΕΙ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΤΕΙ
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους φοιτητές της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής  του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (με έδρα τη Φλώρινα) που ανιδιοτελώς έσπευσαν να προσφέρουν αίμα για την τράπεζα αιμοδοσίας της σχολής μας στη Φλώρινα την προηγούμενη εβδομάδα (21/11), όπως κάνουν εδώ και αρκετά χρόνια και μάλιστα δύο φορές το χρόνο. Συγκεντρώθηκε ένας σημαντικός αριθμός φιαλών. Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη η ανταπόκριση των φοιτητών, που δεν ήταν αρκετός ο χρόνος, που είχε στη διάθεση του το συνεργείο

Στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ο γραμματέας του Ε.Κ.Φ. Χρήστος Δεληγιώργης


Οι “μεταγραφές” συνδικαλιστικών στελεχών, από άλλα κόμματα, στους Ανεξάρτητους Έλληνες συνεχίζονται. Mια από τις νέες προσθήκες, σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας είναι ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας  Χρήστος Δεληγιώργηςοποίος επισημοποίησε την απόφασή του αυτή έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Πάνο Καμμένο στην Αθήνα. 

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου


Συνεδριάζει σήμερα, στις 5 το απόγευμα στην ιστορική έδρα του δήμου, το Νυμφαίο, το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη: 

Μετάλλια για την Σκακιστική Ακαδημία στο 1ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκακιού Π.Σ.Σ. Κηφισιάς Σερρών


Με επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 το 1ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκακιού Π.Σ.Σ. Κηφισιάς Σερρών σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας. Πραγματοποιήθηκαν δύο τουρνουά, το πρώτο άνω των δεκατριών ετών και το δεύτερο κάτω των δώδεκα ετών. 

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Πολιτιστικό Σύλλογο Εργαζομένων ΔΕΗ


Το Σάββατο 23/11/2013 και από ώρα 09:30-19:00, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου στην πόλη της Φλώρινας, διεξήχθησαν σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέων οργάνων του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΗ Ν. Φλώρινας. 

Ημερίδα για την ανάπτυξη ΣΔΑΕ των αγροτικών κοινοτήτων


Ο Δήμος Αμυνταίου σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην Ημερίδα με τίτλο «Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη ΣΔΑΕ των αγροτικών Κοινοτήτων και τις Δυνατότητες Χρηματοδότησής τους» που διοργανώνει στα πλαίσια του προγράμματος eReNet, σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 09:45, στην αίθουσα του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών, Λέχοβο, Δήμος Αμυνταίου. 

Χωρίς γιατρούς η Πρέσπα


Ο Δήμος Πρεσπών δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, αντιμετωπίζει το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικής περίθαλψης. Ο χειμώνας είναι προ των πυλών, γεγονός που καθιστά τη μετακίνηση στα νοσοκομεία των γειτονικών πόλεων ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά φαίνεται ως η μοναδική λύση στις παρούσες συνθήκες. 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης. «Ανάγκη για άμεση κεφαλαιοποίηση των οφειλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων»


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2013
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης
ΘΕΜΑ: «Ανάγκη για άμεση κεφαλαιοποίηση των οφειλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων»
Σε ασφυκτικά αδιέξοδα έχουν οδηγηθεί την τελευταία τετραετία, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στους Νομούς της Κεντροδυτικής Μακεδονίας. Αιτία, όπως καταγγέλλουν τα τοπικά Επιμελητήρια, η παρατεταμένη ύφεση, με συνέπειες τη δραματική μείωση του τζίρου και τη σημαντική αύξηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων -ιδιαίτερα των ληξιπρόθεσμων - που έχουν οδηγήσει σε «λουκέτα» και σε απώλειες θέσεων εργασίας και πολύτιμων πόρων για την αγορά και την τοπική οικονομία.

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης στη Φλώρινα


Με εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας εορτάστηκε στην πόλη της Φλώρινας η Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


6/ΘΕΣΙΟ  ΟΛΟΗΜΕΡΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ
ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο  Θεόδωρο Τσάπανο, Καθηγητή Σεισμολογίας του ΑΠΘ και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Ερευνητικού Προγράμματος «Μελέτη της Σεισμικής Δραστηριότητας στην περιοχή της Φλώρινας» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την επίσκεψή του στο σχολείο μας και την ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για θέματα που αφορούν τους σεισμούς και την αντιμετώπισή τους.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ

Ν
 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                                                 
    ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
     ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ                                                                                            
        ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ
                                                                                                                     ΦΛΩΡΙΝΑ   Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

                                                                              ΠΡΟΣ: Τοπικό τύπο και ΜΜΕ
                                                                    
                                                      ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ                                                     

Θέμα: Υγεία

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Νομού Φλώρινας με έδρα τη Φλώρινα εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία του για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού, το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, και ειδικότερα για την κατάσταση που επικρατεί στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία

       ΦΛΩΡΙΝΑ: Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013
                                                                                           

                                                
                                       
                                                      ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ                                                     

Θέμα: Χριστούγεννα για όλους

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Νομού Φλώρινας με έδρα την Φλώρινα συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας «Δωρίζω – Χαρίζω – Γιορτάζω».

Ημερίδα με Θέμα "Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ"


Ο Μορφωτικός Εκπαιδευτικός Περιβαλλοντολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας «Νέοι Ορίζοντες» σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Ιτέας διοργανώνει Ημερίδα με Θέμα "Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ" που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 10:30π.μ.
Στην ημερίδα συμμετέχουν: ο οδοντίατρος Σπέρκος Αντώνιος, η διατροφολόγος Κατίδου Ειρήνη και η φαρμακοποιός Τζώτζη Ιωάννα.

ΒΙΝΤΕΟ-Η απάντηση του Σφακιανάκη στην Βανδή και την Ακρίτα-Καλλιτέχνες κατακρίνουν τις απόψεις του


Ντόμινο εξελίξεων αλλά και δηλώσεων έχει επιφέρει στην ελληνική showbiz ο Νότης Σφακιανάκης μετά τις πολιτικές απόψεις του. Αυτές άλλωστε προκάλεσαν και την φυγή της Δέσποινας Βανδή από το σχήμα του «Έναστρον» το οποίο θα άνοιγε τις πύλες του στις 7 του Δεκέμβρη.

Το πάλεψε ο Φιλυριακός στην Καβάλα (video)


Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 στο γήπεδο Κώτσαλου πραγματοποιήθηκε το ματς της 3η αγωνιστικής του Γυναικείου Πρωταθλήματος μεταξύ της Καβάλας ’86 και του Φιλυριακού. Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, το 1-0 υπέρ της Καβάλας, αδικεί το Φιλυριακό που

Ενημέρωση από το Σύλλογο Τριτέκνων για τη διανομή τροφίμων


Ο Σύλλογος Τριτέκνων Φλώρινας, ενημερώνει τα μέλη του, που υπέβαλαν αίτηση για τρόφιμα (Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2013), ότι λόγω του μεγάλου αριθμού απορριπτέων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και προκειμένου να αποφύγουν τη ταλαιπωρία κατά τη διανομή των τροφίμων, να προσέλθουν στο γραφείο του Συλλόγου (Π. Νερέτης 5), για να ενημερωθούν αν εγκρίθηκαν ή απορρίφθηκαν.

Εξυπηρετήστε, Συνεργαστείτε, Πουλήστε σε Δύσκολους Ανθρώπους


Όσο η πίεση της κρίσης μεγαλώνει τόσο η ανθρώπινη και η επαγγελματική επικοινωνία γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Μέσα από πρακτικά παραδείγματα, ανάλυση περιπτώσεων, μεθόδους επικοινωνίας, ασκήσεις, συζήτηση και εμβάθυνση σε συγκεκριμένες καταστάσεις, η εισηγήτρια βοηθά τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν, να μάθουν και να προσαρμόσουν συγκεκριμένες τεχνικές αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων, στις δικές τους επιχειρήσεις με επιτυχία.

Ήττα του Φιλώτα στην Κοζάνη


Μετά από μέτρια εμφάνιση η γυναικεία ομάδα του Φιλώτα Μ.Π.Σ γνώρισε την ήττα από τον Φ.Σ. Εθνικό Κοζάνης με σκορ 32-26 για την 3η αγωνιστική της Α2 το Σάββατο 23/11 στο κλειστό της Κοζάνης. Σε γενικές γραμμές ήταν ένας αγώνας για γερά νευρά, με πολύ ένταση, λάθη αλλά και ωραίες φάσεις και από τις δύο ομάδες οπού στο τέλος επικράτησε η πιο δουλεμένη ομάδα. 

Ιδού οι "Humans" της Κοζάνης

Μια πρωτοβουλία νέων ανθρώπων ξεκίνησε τα τελευταία 24ωρα στην Κοζάνη.
Πρόκειται για τους HumansΚοζάνης, μια ομάδα νέων επιστημών από την πρωτεύουσα της δυτ. Μακεδονίας, οι οποίοι θα επιστρατεύσουν τις γνώσεις τους και θα τις εφαρμόσουν στην γεωμορφία και πολιτιστική παράδοση της πόλης τους με σκοπό την βελτίωση συνθηκών ζωής των κατοίκων και ταυτόχρονα την λειτουργικότητα που απαιτείται σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Στη Φλώρινα οι περιφερειακές εκδηλώσεις του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου 2013 ξεκινούν στην πόλη μας οι Περιφερειακές Εκδηλώσεις του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι ταινίες θα προβάλλονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: