Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ



Φλώρινα, 15-10-2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για το «κυνοκομείο» του Δήμου Φλώρινας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Ο Δήμος Φλώρινας ουδέποτε είχε κυνοκομείο, παρά μόνο ένα χώρο για τη φιλοξενία αδέσποτων ζώων. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται τα αδέσποτα ζώα για λίγο καιρό, τα οποία παρακολουθούνται από επαγγελματία κτηνίατρο, εμβολιάζονται για λύσσα και τους χορηγούνται παρασιτοκτόνα. Αμέσως μετά, τα ζώα αφήνονται ελεύθερα, όπως ακριβώς προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, καθώς μόνο σε χώρο κυνοκομείου μπορούν να κρατηθούν.
Τα ζώα τα οποία μεταφέρονται στο χώρο φιλοξενίας, σε καμία περίπτωση δεν μένουν νηστικά, καθώς ο Δήμος Φλώρινας συνεχώς τα φροντίζει. Ήδη, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στις 04 Οκτωβρίου 2013 και παρά τις οικονομικές δυσκολίες του Δήμου, ελήφθη σχετική απόφαση για την αγορά ζωοτροφών ύψους 7.000,00€ περίπου. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες για τη στείρωση των αδέσποτων σκύλων, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα.
Η κατάσταση η οποία απεικονίζεται στο χώρο φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική κατάσταση. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να γίνουν βελτιώσεις στο χώρο φιλοξενίας και φυσικά η δημιουργία και λειτουργία χώρου κυνοκομείου.

Αρχίζουν οι κινηματογραφικές προβολές της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας


Αρχίζουν οι κινηματογραφικές προβολές της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας με την ταινία:

Στρουμφάκια 2
 (The Smurfs 2)

Λειτουργία Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων-Διαμαρτυρία

Η λειτουργία των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων σε ολόκληρη τη χώρα κατά την περσινή χρονιά, αποτέλεσε μία θετική κίνηση για την υποστήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας, σε μία περίοδο όξυνσης των

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αμυνταίου


Συνεδριάζει σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αμυνταίου με τα παρακάτω θέματα: 

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Συνεδριάζει σήμερα, στις 10 το πρωί στην Κοζάνη, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τα παρακάτω θέματα: 
1. Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης

Νικηφόρο ξεκίνημα για τις «Σάρισες»


Με το «δεξί» ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις η αντρική και η γυναικεία ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ στο Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Κεντροδυτικής Μακεδονίας-Ηπείρου 2013-2014. Στο πλαίσιο της 1ης Αγωνιστικής η αντρική ομάδα νίκησε την ομάδα των Μανιακίων Καστοριάς με σκορ 4-1 και η γυναικεία ομάδα την αντίστοιχη της Κοζάνης με σκορ 4-2.

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τα ΙΕΚ


Παράταση δόθηκε στην προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εγγραφή στα Δημόσια ΙΕΚ έως την Τετάρτη 16/10/2013. 
Την αίτηση μπορείτε να την υποβάλλετε εδώ.

Ίδρυση ΙΕΚ στο Αμύνταιο


Στο Αμύνταιο ιδρύεται Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), με διάφορες ειδικότητες τις οποίες μπορούν να επιλέξουν οι απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, ΤΕΛ για το ΙΕΚ και Γυμνασίου για το ΣΕΚ.

«Και όμως θα κλείσουν τα αεροδρόμια Κοζάνης - Καστοριάς και όχι μόνο, εάν δεν ανατραπεί η κυβέρνηση της καταστροφής»


KOINH ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΔΗ

Έκδοση ή ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2013


Ξεκινά σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για την έκδοση ή ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2013. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 31η Δεκεμβρίου. 

Καταβολή ειδικού εποχικού βοηθήματος έτους 2013


To Εργατικό κέντρο Φλώρινας, γνωστοποιεί ότι ξεκίνησε χθες 14 Οκτωβρίου 2013 η αίτηση για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος στα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα. 

Τα συμπεράσματα της διημερίδας για την «ανεργία ως κοινωνικό πρόβλημα»


Η πραγματοποίηση της διημερίδας είχε ως στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουμε ως περιοχή για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. 

Πρόσληψη 15 εργατών με δίμηνες συμβάσεις στον ΑΗΣ Αμυνταίου


Ο ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα ενδιαφέρεται για την πρόσληψη δέκα πέντε (15) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια) για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Σταθμού.
Δείτε εδώ όλη την προκήρυξη.

Ένστικτο αυτοσυντήρησης ή κανιβαλισμού;


Μετά το σοκ των πρώτων ημερών όπου αδυνατείς να πιστέψεις αυτό που σου συμβαίνει, ελπίζεις προσμένοντας σε κάτι «μαγικό» που θα γίνει την τελευταία στιγμή και θα ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση (εσωτερικός μηχανισμός άμυνας). 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ (ΚΥΡΙΑΚΗ 20-10-2013)



Έκδοση ή ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2013

Φλώρινα, 9 Οκτωβρίου 2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκδοση ή ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2013

Ξεκινά την Τρίτη 15 Οκτωβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για την έκδοση ή ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2013. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 31η Δεκεμβρίου.

ΑΜΥΝΤΑΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ 2ο ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΑΡΤΑ


ΕΔΕΙΞΕ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ Ο ΑΜΥΝΤΑΣ, 26-21 ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ
Ολοκληρώθηκε το 2ήμερο των φιλικών  αναμετρήσεων ανάμεσα τον Αμύντα και την Αναγέννηση Άρτας, με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από μια νίκη.
Ο Αμύντας εμφανώς πιο βελτιωμένος σε σχέση με το αγώνα του Σαββάτου, είχε σταθερότητα και διάρκεια στο παιχνίδι του και επικράτησε δίκαια 26-21, αποτέλεσμα που σκόρπισε χαμόγελα ικανοποίησης στους φιλάθλους του.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Δεν μειώνεται η τιμή, διευρύνεται η λίστα δικαιούχων επιδόματος


Η απόφαση για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης. Κριτική Ν. Μαριά από ΑΝ.ΕΛ
Την απόφασή της για τη διεύρυνση των κριτηρίων χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και την αύξηση του ποσού επιδότησης για περίπου 580.000 νοικοκυριά, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, «η  Κυβέρνηση, σε σχέση με τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2013-2014, με στόχο την ελάφρυνση των χαμηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων και την αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, αποφάσισε:

Τα κλειδιά της επιτυχίας για επαγγελματική αποκατάσταση - Πώς να συντάξετε το βιογραφικό σας - Πώς να χρησιμοποιήσετε το LinkedIn

Μια πρωτοβουλία των HUMANS

Με έμφαση στην λεπτομέρεια με σκοπό την αύξηση των πιθανοτήτων για επαγγελματική αποκατάσταση πραγματοποιείται μια ημερίδα στην Θεσσαλονίκη από τον