Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ημερίδα από την ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας με θέμα: «Αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων».

Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στις εργασίες της Ημερίδας που διοργανώνει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ Α.Ε. με θέμα:
«Αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την

Η εσωτερική κατανομή των ειδικοτήτων για το Δήμο Φλώρινας, στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την Απασχόληση Ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους της χώρας, το οποίο αφορά σε πεντάμηνη απασχόληση, καθώς υπολείπεται η έκδοση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων. Η εσωτερική κατανομή των ειδικοτήτων για το Δήμο Φλώρινας.

Σύνολο: 214 άτομα.

Συγκεκριμένα:

Προσλήψεις 214 νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής και 1.189 δασκάλων ΕΑΕ - Ολα τα ονόματα

Πρόσληψη διακοσίων δεκατεσσάρων (214) αναπληρωτών νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) και χιλίων εκατόν ογδόντα εννέα (1.189) αναπληρωτών δασκάλων ΕΑΕ για το σχολικό έτος 2013-2014

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Την επέκταση του αρχαιολογικού μουσείου Φλώρινας πρότεινε ο Δήμαρχος Φλώρινας


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, η εσπερίδα με θέμα «Τα Πρόσωπα του Χρόνου», στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Φλώρινας.

Συνέδριο με θέμα τον Βιοτουρισμό στις Πρέσπες


Διεθνές συνέδριο με θέμα «Καινοτόμες Πρακτικές Βιοτουρισμού στις Πρέσπες - Νέες Διαστάσεις Ανάπτυξης» θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό χώρο της Πύλης στις 5-6 Οκτωβρίου 2013. 

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013
17.00 – 17.15: Προσέλευση – Εγγραφές

Σήμερα οι πληρωμές του ΕΛΓΑ


Σήμερα Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013 ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2.631 παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 1,7 εκατ. ευρώ. 

Κλειστή για τρεις μέρες η Δ.Ο.Υ. Φλώρινας


Λόγω ένταξης της υπηρεσίας στο νέο σύστημα Taxis, η Δ.Ο.Υ. Φλώρινας θα παραμείνει κλειστή για το κοινό από σήμερα Τρίτη 1/10/2013 έως και την Πέμπτη 3/10/2013.
Η υπηρεσία από την Παρασκευή 4/10/2013 θα λειτουργήσει κανονικά.

συνεδρίασε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Φλώρινα, 01-10-2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Υπό την Προεδρεία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Αντώνη Σίπκα και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη.
Το μοναδικό θέμα της ειδικής συνεδρίασης είναι:
·                     «Έγκριση Απολογισμού - Ισολογισμού χρήσης 2012 του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Τσώκας, Στάιος και Καραντζίδης, ψήφισαν κατά.

Γενικό Ιερατικό Συνέδριο


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος με τίτλο «Youths in Europe Regions- Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης» των Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Νέα Γενιά σε Δράση, Δράση 1 υπο-δράση 1.1 και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας  σας προσκαλεί στη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ που θα παραχωρήσει την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013, στο ξενοδοχείο ΛΥΓΚΟΣ στις 19:00.

Ο Δήμος Φλώρινας συμμετέχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014»


Φλώρινα, 30-09-2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Φλώρινας συμμετέχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014», η οποία έως τις 05 Οκτωβρίου 2013, θα διεξαχθεί επί ελληνικού εδάφους.
Έτσι λοιπόν, την Τέταρτη 02 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 17:40, η Ολυμπιακή Φλόγα θα βρίσκεται στην πόλη της Φλώρινας, όπου και θα ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία.

Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας


                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013, στην αίθουσα του Κ.Ε.Φ.Ο Αρμενοχωρίου, θα έρθει  η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας. Παρακαλούνται όσοι μπορούν να προσέλθουν και να δώσουν αίμα για τον εμπλουτισμό της Τράπεζας Αίματος, του Πολιτιστικού Συλλόγου.  

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ



Φλώρινα, 30-09-2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, η εσπερίδα με θέμα «Τα Πρόσωπα του Χρόνου», στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Φλώρινας.
Η εσπερίδα αποτελεί συνδιοργάνωση της ΚΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, του Δήμου Φλώρινας, του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Ένωσης Φιλολόγων Φλώρινας στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013.

Δελτίο τύπου Μέτρα για την ανεργία σε συνθήκες ύφεσης


Δελτίο τύπου
Μέτρα για την ανεργία σε συνθήκες ύφεσης

O ρόλος της πολιτικής απασχόλησης σε μια περίοδο, με περίπου έναν στους δύο ανέργους να είναι μακροχρόνια άνεργος και με 25% των ανέργων, να παραμένουν άνεργοι για πάνω από δύο έτη, είναι να προσπαθήσει να μειώσει άμεσα τις αρνητικές συνέπειες της ύφεσης.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ


ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ 
Η Επιτροπή Χάντμπολ του Αμύντα Αμυνταίου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη σύναψη συνεργασίας με τον διακεκριμένο χειρούργο ορθοπεδικό και χειροσφαιριστή Θωμά Χατζηπέτρου, οποίος αναλαμβάνει μαζί με τους συνεργάτες του, την ιατρική κάλυψη και φροντίδα της γυναικείας ομάδας για τη αγωνιστική περίοδο 2013-2014.
Επίσης ο 33χρονος επιστήμονας θα παράσχει τις υπηρεσίες του στην ανδρική ομάδα, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε τη σεζόν 2012-2013, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια, τόσο για την αγωνιστική του επίδοση όσο και για τον εξαίρετο χαρακτήρα του.
Η Επιτροπή χάντμπολ του Αμύντα ευχαριστεί θερμά τον Θωμά Χατζηπέτρου, για την πρωτοβουλία του, να στηρίξει το σύλλογο μας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ROLLER SKI-AOFLORINAS


ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟΦ
ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ROLLER SKI
Στην Νάουσα πραγματοποιήθηκε στις 29/9/2013 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ROLLER SKI  με διοργανωτές τον  τοπικό Σύλλογο ΕΟΣ  Νάουσας και την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας. Παρόν ήταν και ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας  με 10 αθλητές  του, αρχηγό αποστολής τον κο ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ,προπονητή τον κο ΤΙΤΑ ΧΡΗΣΤΟ, όντας  μαζί με τον ΕΟΣ Νάουσας,  μια από τις πολυπληθέστερες αποστολές.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ


Δ.Τ. ΓΙΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


Φλώρινα, 29-09-2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013, στην πόλη της Φλώρινας η διημερίδα με θέμα «Η ανεργία ως κοινωνικό πρόβλημα. Οι αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού Φλώρινας για την καταπολέμηση της ανεργίας. Πρωτογενής- Δευτερογενής- Τριτογενής τομέας».

Ανοιχτή σύσκεψη για πετρέλαιο, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και προστασία των ανέργων


Μας έχουν τσακίσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τους μισθούς και τις συντάξεις, μας έχουν ρίξει στην ανεργία, διαλύουν τη δημόσια υγεία και την παιδεία. Οι φόροι και τα χαράτσια έχουν γίνει θηλιά στο λαιμό της λαϊκής οικογένειας. Κινδυνεύουν με κατασχέσεις τα σπίτια. Οι ναζί της Χρυσής Αυγής δολοφονούν και τρομοκρατούν εργαζόμενους. 

Παρουσίαση του βιβλίου του Μάνου Κοντολέων «Μέλι κόλλησε στα χείλη»


Γραφείο Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη "Ερώτηση στη Βουλή για επιμήκυνση αποπληρωμής δανείων με εγγύηση του Δημοσίου από Επιχειρήσεις και Συνεταιριστικές Οργανώσεις"



Ερώτηση στη Βουλή για επιμήκυνση αποπληρωμής δανείων με εγγύηση του Δημοσίου από Επιχειρήσεις και Συνεταιριστικές Οργανώσεις

          Με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών, την οποία προσυπογράφουν άλλοι δέκα συνάδελφοί του κ. Κωνσταντινίδη, ζητούν να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής δανείων ληξιπρόθεσμων και μη, που έχουν ρυθμιστεί με εγγύηση του Δημοσίου και αφορούν επιχειρήσεις και συνεταιριστικές οργανώσεις.
Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2013
Επισυνάπτεται η Ερώτηση:                                                        
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Οικονομικών
   
ΘΕΜΑ: «Να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής δανείων με εγγύηση Δημοσίου, για επιχειρήσεις που παλεύουν να επιβιώσουν»          

Σύλληψη για μεταφορά λαθρομετανάστη στην Κρυσταλλοπηγή

Χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εθνική οδό Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν 50χρονο ημεδαπό, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη. 

ΕΠΊΒΛΕΨΗ ΈΡΓΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΑΚΟΥΛΕΒΑ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Την πορεία των εργασιών του έργου «Ανάπλαση Τμήματος Ποταμού Σακουλέβα» επέβλεψε την  Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης  Βοσκόπουλος. 
Ο κ. Δήμαρχος συνομίλησε με τον εργολάβο κ. Πατεγάκη για την πορεία των εργασιών και για τα προβλήματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει, για πολλά από τα οποία συζητήθηκαν και βρέθηκαν οι απαραίτητες λύσεις.
Εκτενώς όμως συζητήθηκε και ο τρόπος τοποθέτησης των κυβόλιθων, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν οι κοιλότητες που υπάρχουν στο ήδη διαμορφωμένο κομμάτι του ποταμού Σακουλέβα, προκειμένου να είναι πιο εύκολη και η διάβαση των πεζών, αλλά και των ποδηλατών.






Νέα χρονιά για τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης (video)

Ξεκίνησε χθες, με τον καθιερωμένο αγιασμό, η νέα χρονιά στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Φλώρινας, όπου άντρες και γυναίκες μπορούν να φοιτήσουν δωρεάν και να σπουδάσουν την ψαλτική τέχνη.
Παράλληλα, δόθηκαν και οι τίτλοι σπουδών στους σπουδαστές της Σχολής.

ΔΤ- ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ


26 Σεπτεμβρίου 2013               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                              
ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΉ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

 «Θέτετε σε κίνδυνο τη λειτουργία του μεταφορικού ιστού της χώρας και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών»


Στη συζήτηση για την ψήφιση του σχεδίου Νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις μεταφορές συμμετείχε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, η οποία κατακεραύνωσε τις προθέσεις της κυβέρνησης για πλήρη διάλυση του συγκοινωνιακού τοπίου, μετατρέποντας σε έρμαιο ιδιωτικών συμφερόντων και καταστρέφοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα των μεταφορών. Συγκεκριμένα τόνισε τα εξής: «Για μια ακόμη φορά η Συγκυβέρνηση καταθέτει ένα νομοσχέδιο που αποδεικνύει την προχειρότητα νομοθέτησης και την παντελή ανικανότητα να αντιληφθεί τα πραγματικά προβλήματα

Τιμούμε τους ηλικιωμένους


Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων σήμερα 1η Οκτωβρίου και η δομή «Βοήθεια στο σπίτι» της Δημοτικής Ενότητας Φιλώτα παρευρίσκεται ως επίσημα καλεσμένη στον χώρο του Νηπιαγωγείου του Φιλώτα τιμώντας την ευπαθή ομάδα της Τρίτης Ηλικίας.

Συγχαρητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας


Φλώρινα, 1 Οκτωβρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγχαρητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας

Στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, όπου ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον περισσότερο από πότε, είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για το συνάνθρωπό τους.

ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΒΛΕΠΕΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΜΥΝΤΑΣ
Στα γραφεία της ΟΧΕ διεξήχθη εχθές, η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος Χάντμπολ Γυναικών για την σεζόν 2013-2014, με τον Αμύντα να έχει βατή κλήρωση στην Α και Β φάση του θεσμού, όπου θα  αντιμετωπίσει, με μειονέκτημα έδρας, ομάδες μικρότερης κατηγορίας και κατ΄ επέκταση χαμηλότερης δυναμικότητας.
Πιο αναλυτικά  στην Α φάση ο Αμύντας φιλοξενείται στην Κατερίνη από την ομάδα του Αρχελάου, όπου σε περίπτωση πρόκρισης, στη Β φάση θα τεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή του ζευγαριού Φίλιππος Βέροιας –

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2013


ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΟΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ 8 ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα (στον χώρο του πρώην ζωολογικού κήπου) το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ  το Σάββατο 21/9/2013.Διοργανωτές ήταν ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας, η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης και ο Δήμος Φλώρινας. Οι συμμετοχές  των αθλητών άγγιξαν τις 80, από 10

Λογοθεραπευτική εκτίμηση και ενημέρωση γονέων από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου στα Ιωάννινα (σας έχουμε επισυνάψει εικόνες προς επιλογή)


Λογοθεραπευτική εκτίμηση και ενημέρωση γονέων από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου στα Ιωάννινα 
 Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου και η επιστημονική ομάδα των λογοθεραπευτών του στα Ιωάννινα, παρέχει τη δυνατότητα εκτίμησης και αξιολόγησης των διαταραχών του λόγου, της ομιλίας, της φωνής και δεξιοτήτων μάθησης, για παιδιά και ενήλικες.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΙΣ ΦΛΩΡΙΝΑΝ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ

Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863


Ἀριθμ. Πρωτ.: 1359                                                 Ἐν Φλωρίνῃ τῇ  24ῃ Σεπτεμβρίου 2013


Πρὸς
τὸν Ἐντιμότατον
 κ. Κωνσταντῖνον Ἀρβανιτόπουλον
Ὑπουργὸν Παιδείας καὶ Θρησκευμάτων
Εἰς Ἀμαρούσιον Ἀττικῆς

          Ἐντιμότατε Κύριε Ὑπουργέ,
          Διὰ τῆς παρούσης ἐπιστολῆς ἐπιθυμοῦμεν νὰ προβάλωμεν καὶ νὰ στηρίξωμεν ἓν κατεπειγούσης ἀνάγκης αἴτημα τῶν κατοίκων τῆς περιοχῆς μας καὶ τῆς τοπικῆς ἐκπαιδευτικῆς κοινότητος, τὸ ὁποῖον τυγχάνει τῆς καθολικῆς ἀποδοχῆς τοῦ Δημοτικοῦ Συμβουλίου τῆς πόλεως Φλωρίνης, τοῦ Διευθυντοῦ τῆς Διευθύνσεως Δευτεροβαθμίου

Κοινή Ανακοίνωση-Καταγγελία Ορειβατικών, Αθλητικών και Φυσιολατρικών Συλλόγων Φλώρινας

 Κοινή Ανακοίνωση-Καταγγελία των Ορειβατικών, Αθλητικών και Φυσιολατρικών Συλλόγων της Φλώρινας


Θέμα:
Ξύλευση στα μονοπάτια του Βαρνούντα

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την Κυριακή 22/9/13 τους περιπατητές και επισκέπτες της περιοχής που περιλαμβάνει την έκταση Αγιος Αντώνιος-Οροπέδιο-Κρύα Βρύση-Τριφυλλίτσι καθότι αντίκρισαν πολλούς κορμούς δένδρων κομμένους και πεσμένους στο μονοπάτι κοντά στην Κρύα Βρύση ως αποτέλεσμα διαδικασίας ξύλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη (φωτογραφίες εδώ: http://goo.gl/0TVpeC ).

Η 16χρονη μαθήτρια Αναστασία –Μαρία Μαμαλίγκα από την Πτολεμαΐδα εξηγεί γιατί οι μαθητές είναι «επαναστάτες με αιτίες»

Κάθε που ψιλοανατέλει η νέα σχολική χρονιά, αρχίζουν οι μαθητές να εκπονούν το... ετήσιο πρόγραμμα. Τόσες αργίες, τόσες σχολικές γιορτές, τότε παίρνουμε βαθμούς, τότε τα μαθητικά συμβούλια, τότε οι.. καταλήψεις. Τέλος προγράμματος.  

Συλλυπητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας



Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετήσαμε έναν καλό φίλο και επί χρόνια συνεργάτη στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Γεώργιος Γοράντης, που διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Λεχόβου στα πρώτα δύσκολα χρόνια του «Καποδίστρια», έφυγε από κοντά μας.

Ανακοινωση για επιτραπέζια αντισφαίριση



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


   Ανακοινώνεται ότι, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν οι προπονήσεις, των τμημάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ) του Συλλόγου, για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στην

Δελτίο Τύπου Ανταλλαγή Νέων_2013


Φλώρινα, 21 Σεπτεμβρίου 2013
Δελτίο Τύπου
Θέμα: « Youths in Europe Regions- Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης»

Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Νέα Γενιά σε Δράση, Δράση 1 υπο-δράση 1.1 και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διαβίου Μάθησης ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας  υλοποιεί το πρόγραμμα με τίτλο «Youths in Europe Regions- Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης».
Η σημαντική εξωστρεφής δράση του Ομίλου αναδεικνύει την δυναμική έκφραση των νέων αλλά και τις εξαιρετικές προοπτικές του τόπου μας και συγκεντρώνει 40 νέους και νέες από 6 Ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Κύπρο, Ολλανδία και Βουλγαρία) από τις 25 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου. 

Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας για το θάνατο του Ειρηνοδίκη Αμυνταίου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας συνήλθε εκτάκτως σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου 2013, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Ειρηνοδίκη Αμυνταίου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΟΥ και αποφάσισε ομόφωνα: 

Εορτασμός της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών (video)



Απολύσεις εκτάκτων εργατών σε ανασκαφές στο Αμύνταιο


Απολύσεις έκτακτου προσωπικού, που απασχολείται σε ανασκαφές σε χώρο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο Φλώρινας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ). 

Είχε διάθεση, όχι όμως και διάρκεια..



Πολύ θετική εμφάνιση, παρά την ήττα με 18-24 από τον περσινό πρωταθλητή και ανερχόμενη δύναμη του γυναικείου χάντμπολ, ΠΑΟΚ, πραγματοποίησε ο Αμύντας στην φιλική αναμέτρηση φιλανθρωπικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο ΔΑΚ Αμυνταίου. Το συγκρότημα του Νίκου Γιώσκου παρουσίασε μεγάλη διάθεση και ενέργεια στο παιχνίδι του ανά διαστήματα, δείχνοντας ότι δεν θα είναι απλά ένας «περαστικός» από την Α1, αλλά διαθέτει όλες

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη 
Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 20 Σεπτεμβρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας 1 και Εισαγωγικού επιπέδου Β' Περιόδου 2013

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή προκηρύσσονται εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας 1 και Εισαγωγικού επιπέδου.