Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Μετανάστες οδοντίατροι αναζητούν «γέφυρες» στο εξωτερικό - Η κρίση μείωσε τις επισκέψεις στα οδοντιατρεία κατά 60% - Παγκόσμια Ημέρα στοματικής Υγείας στις 12 Σεπτέμβρη - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την στοματική υγιεινή και το κάπνισμα


Ρεπορτάζ: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος 

Από την κρίση στην Ελλάδα των μνημονίων έχουν πληγεί, σε μεγάλο μάλιστα βαθμό, οι οδοντίατροι. Αυτό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής Θανάσης Υφαντής σε ερώτηση που έθεσε το

Πυρήνας Γρεβενών: οργανωτική συνάντηση και ενημερωτική δράση στα Γρεβενά.


Οργανωτική συνάντηση στελεχών της Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας με τα στελέχη, τους υποστηρικτές και τους φίλους του Πυρήνα Γρεβενών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 στα Γρεβενά.

Καταργείται η άδεια για χρήση υπολογιστή στο Δημόσιο


Την κατάργηση της άδειας για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο, η οποία ανέρχεται σε έξι ημέρες ανά έτος, προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση

36η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
ΚΑΛΕΙ
Τους Περιφερειακούς Συμβούλους, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Σε συνεδρίαση την Τρίτη  17/9/2013 και ώρα 10:00στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:

1.     Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής  Μακεδονίας
καλεί
τους Περιφερειακούς Συμβούλους, μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας:

Ανάκληση αλλαντικού για σαλμονέλα


Ο Ε.Φ.Ε.Τ κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης – Έλεγχος για Salmonella spp. και Listeria monocytogenes», μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας σε

Δανειστική βιβλιοθήκη από το σύλλογο «Venetia»


Στο χώρο του συλλόγου, Σταμπουλή 7, λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη με περισσότερους από 450 τίτλους βιβλίων – μυθιστορημάτων περιοδικών και παιδικών βιβλίων.
Η βιβλιοθήκη ενημερώνεται συνεχώς με όλες τις νέες κυκλοφορίες.
Εάν επιθυμείτε να δανειστείτε βιβλία λειτουργεί κάθε Τετάρτη 8-9 το βράδυ
Πληροφορίες: 6977612388

Αγροτική ημερίδα στο Αρμενοχώρι


Σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ., στην αίθουσα του Κ.Ε.Φ.Ο Αρμενοχωρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει αγροτική ημερίδα με θέμα «καλλιέργεια στην Ελλάδα του φυτού στέβια». Η ενημέρωση θα γίνει από ειδικούς γεωπόνους και σε συνεργασία με την εταιρία «Eyrostevia».

Οι Ενώσεις Αστυνομικών Φλώρινας και Καστοριάς ζητούν αποδέσμευση από το 6ο εκστρατευτικό σώμα


ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΘΕΜΑ: «Αποσπάσεις Αστυνομικών στην περιοχή του Έβρου»

Συνάδελφοι,

29,7% η ανεργία για τον Ιούνιο σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία


Στο 27,9% εκτινάχθηκε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο 2013, έναντι 24,6% τον Ιούνιο του 2012 και 27,6% το Μάιο του 2013. Στη περιφέρεια η μεγαλύτερη ανεργία παρατηρείται στις περιοχές Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας (29,7%). 

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ! Αυτή είναι η γυναίκα με τα μεγαλύτερα χείλη στον κόσμο!!! (PHOTOS)

Η 23χρονη Kristina Rei από τη Ρωσία κέρδισε μια θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness

ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική για το πετρέλαιο θέρμανσης είναι κοινωνικά ανάλγητη και δημοσιονομικά «ανόητη»


Κοινή δήλωση των βουλευτών Θανάση Πετράκου και Ευγενίας Ουζουνίδου, υπεύθυνων του τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Μία οικογένεια από τη Φλώρινα μαθαίνει στους Αυστραλούς τους μεζέδες


Οταν οι Ελληνες μπαίνουν στην κουζίνα, η νοστιμιά των πιάτων που θα ετοιμάσουν ποτέ δεν περνά απαρατήρητη. Αυτό το ξέρει καλά η εφημερίδα Guardian. Για αυτό συμπεριέλαβε στα 10 καλύτερα εστιατόρια και καφέ του Μπρισμπέιν τη «Μικρή ελληνική ταβέρνα». 

Το «πυροτέχνημα» των παραιτήσεων


Η παραίτηση των εκλεγμένων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Συλλόγων, των μαζικών φορέων της πόλης, ήταν η κορυφαία πράξη αντίστασης απέναντι στη συνεχή υποβάθμιση του τόπου μας. 
Το στρατόπεδο «Παπαπέτρου», ήταν η σταγόνα ενός ποτηριού

Πορτρέτα σκύλων με… ανθρώπινες εκφράσεις!

Ο Γερμανός φωτογράφος Ralph Hargarten που ζει και εργάζεται στο Αμβούργο έχει μεγάλη αδυναμία στα ζώα, τα οποία...μάλιστα αποτελούν και το βασικό θέμα στα περισσότερα έργα του. Πιο πρόσφατη δουλειά του αυτή που περιλαμβάνει πορτρέτα σκύλων, οι εκφράσεις των οποίων μοιάζουν

Όλη η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου για το θέμα των παραιτήσεων (video)

Ένταση επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, με αφορμή το θέμα των παραιτήσεων των μελών του σώματος μετά τις εξελίξεις με το στρατόπεδο «Παπαπέτρου». 

Να γίνει υπόθεση όλων των εργαζόμενων η διεκδίκηση της Παιδείας των λαϊκών αναγκών

Η εξειδίκευση της στρατηγικής του μεγάλου κεφαλαίου στην Παιδεία είναι ουσιαστικά το περιεχόμενο του νόμου που ψηφίστηκε την Τρίτη στη Βουλή και φέρνει αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ευχαριστήριο προς την Cosmote του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Cosmote για την ευγενική χορηγία προς τον Σύλλογό μας

Ερώτηση του Βουλευτή Σ. Κωνσταντινίδη προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το στρατόπεδο Αμυνταίου

Θέμα: Κατάργηση στρατοπέδου «Παπαπέτρου» στο Αμύνταιο
Η παρουσία του Ελληνικού Στρατού στο ακριτικό Αμύνταιο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας συνδέεται άρρηκτα με τη διαφύλαξη των συνόρων μας στην ακρογωνιαία περιοχή της Ελλάδας με τα διπλά σύνορα.

Σύλληψη δυο αλλοδαπών για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (11-09-2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, κοντά

18 μετάλλια για τη ΓΕΦ στίβου

Στις 08/09/2013 η ομάδα του στίβου της ΓΕΦ συμμετείχε στο διασυλλογικό πρωτάθλημα παμπαίδων β/παγκορασίδων β και mini Δυτικής Μακεδονίας που έγινε στο Αργος Ορεστικό κατακτώντας 18 μετάλλια. Στους αγώνες συμμετείχαν 26 αθλητές εκ των οποίων διακρίθηκαν οι εξής αθλητές στα παρακάτω αγωνίσματα:

Εγγραφές στο τμήμα Latin χορών του "Αριστοτέλη"

Το τμήμα Latin και Ευρωπαϊκών Χορών του "Αριστοτέλη" ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών στα τμήματα εκμάθησης Latin για παιδιά, αρχαρίους νέους - φοιτητές και ενήλικες. 

Πρόγραμμα: 
Παιδικό τμήμα: Δευτέρα, 5,00 - 6,00 μ.μ.
Αρχαρίων: Δευτέρα, 6,00 - 7,30 μ.μ. & 7,30 - 9,00 μ.μ.

Ανάκληση της απόφασης των 19.000 ευρώ για το περίπτερο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας

Κύριε Περιφερειάρχη και Πρόεδρε της οικονομικής επιτροπής, 
μετά από δημοσίευμα στο τοπικό sitekozan.gr(http://www.kozan.gr/?p=122491#more-122491) πληροφορήθηκα την έγκριση προϋπολογισθείσας δαπάνης 19.000,00ευρώ για τη μίσθωση, διαμόρφωση και λειτουργία περιπτέρου της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας στην 29η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση στα Κοίλα Κοζάνης. 

Στέβια: Καλλιέργεια και προοπτικές


Έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων της χώρας

To Δ.Σ. του ΕΣΔΕΠ/ Π.Δ.Μ με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας συζήτησε εκτενώς το θέμα της επαπειλούμενης ένταξης σε καθεστώς διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων.
Το Δ.Σ του ΕΣΔΕΠ/Π.ΔΜ κρίνει ότι ενδεχόμενη ένταξη των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων σε καθεστώς κινητικότητας, διαθεσιμότητας και εν τέλει απόλυσης, καθιστά αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας των Ιδρυμάτων, τα οποία

Ερώτηση του Βουλευτή Σ. Κωνσταντινίδη προς τον Υπουργό Οικονομικών για το πετρέλαιο θέρμανσης

Θέμα: Ε.Φ.Κ. Πετρελαίου θέρμανσης
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα οι Δήμοι της χώρας μας να μην μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα θέρμανσης των σχολικών αιθουσών των σχολικών μονάδων τους.

Στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας ΟΑΕΔ Ιουλίου 2013

Α. ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ [ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ]
Το σύνολο των εγγεγραμμένωνανέργων[1] με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία) για τον μήνα  Ιούλιο 2013 ανήλθε σε 869.193 άτομα.  Από αυτά 388.494 (ποσοστό 44,70%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο  του ΟΑΕΔ για

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας



Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας μετά τις αποφάσεις 152 και 154 /2013 του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την αντικατάσταση των εκπροσώπων των Περιφερειακών

Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Σύλλογο Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας

Ο Σύλλογος Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.
Ο φετινός εορτασμός θα γίνει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 και περιλαμβάνει:
α) Μνημόσυνο στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας (ώρα 10:30 π.μ.).
β) Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και σχετική ομιλία από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαρκόπουλο Αναστάσιο στο Μνημείο της Πλατείας Ι. Ιωαννίδη στην οδό Κιουταχείας (ώρα 11:15 π.μ.).

H νέα σύνθεση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας

Με ομοφωνία καθορίσθηκε (06/09/2013) η νέα σύνθεση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας ως ακολούθως:


ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μούλελης Ηλίας
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαδοπούλου Ρούλα
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λαδένης Δημήτριος
ΤΑΜΙΑΣ
Μελισίδου Ρίτσα
ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Πιερράτου Ιωάννης
ΜΕΛΟΣ
Λιόντος Βασίλειος
ΜΕΛΟΣ
Νεραντζάκης Χαράλαμπος

Προκριματικοί Αγώνες Πανελλήνιου Πρωταθλήματος καράτε στη Φλώρινα