Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΡΕΥΣΤΟΥ... Νέο σύστημα για τέλη κυκλοφορίας-φόρο πολυτελείας



Tο υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σχέδιο, βάσει του οποίου τα τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης στα ΙΧ με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω να μπορούν να καταβάλλονται ισόποσα για κάθε μήνα κυκλοφορίας των οχημάτων και όχι για το σύνολο του έτους.

ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ Reuters: "Αύξηση ανεργίας, ύφεση & πολιτική κρίση στην Ελλάδα"



Οι ουρές των ανέργων σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο το 2014, προβλέπουν οι 40 και πλέον οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters για την κατάσταση των πιο αδύναμων οικονομιών της Ευρωζώνης.
Μάλιστα, ειδικότερα για την Ισπανία και την Ελλάδα, οι εν λόγω οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η ανεργία θα παραμείνει σε ένα επίπεδο μεγαλύτερο του 27% και το 2015.

Αλλαγές σε δέκα ΤΕΙ της χώρας

 
Ενώ είναι ακόμη νωπό το μελάνι από τη δημοσίευση, προ περίπου 50 ημερών, των 36 Προεδρικών Διαταγμάτων (ΠΔ), με τα οποία στο πλαίσιο του σχεδίου "Αθηνά" επήλθε αναδιάρθρωση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο επέρχονται τροποποιήσεις και συμπληρώσεις σε δέκα ΠΔ που αφορούν αντίστοιχα ΤΕΙ της χώρας.
 

Πεντάμηνη απασχόληση για 50.000 ανέργους



Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να υπογραφούν οι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στον ΟΑΕΔ, που θα αφορά 50.00 ανέργους προερχόμενους από οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο.

Αναζητούν άλλους 5.000 υπαλλήλους για διαθεσιμότητα



Ακόμη 5.000 υπαλλήλους που θα βγουν στη διαθεσιμότητα αναζητούν οι υπουργοί μετά τη διαπίστωση ότι παρά το λουκέτο στη Δημοτική Αστυνομία και την κατάργηση των σχολικών φυλάκων, οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Οι πληροφορίες λένε ότι ο αριθμός θα καλυφθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Κόβουν το ΕΚΑΣ σε 1624 συνταξιούχους



Διακόπτεται από την ημερομηνία καταβολής της σύνταξης του μηνός Αυγούστου 2013, δηλαδή στις 30 Ιουλίου, η καταβολή του ΕΚΑΣ, για 1624 περιπτώσεις συνταξιούχων, που δεν πληρούσαν το κριτήριο της μη υπέρβασης του ποσού των 850 ευρώ, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ.

ΤΙΜΑΤΑΙ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ Ο προφήτης Ιεζεκιήλ, εχθρός των αλαζόνων



Ο προφήτης Ιεζεκιήλ έζησε στα χρόνια του Ναβουχοδονόσορα, κατά τον 6ο αιώνα π.Χ. (κατ’ άλλους το 477π.Χ.). Ο πατέρας του ήταν Ιερέας και ονομαζόταν Βουζί.

Χρυσό θα δίνει το Ντουμπάι σε όσους χάνουν κιλά!


Για όσους ενθουσιάζονται με την ιδέα να σημειώσουμε ότι ένα γραμμάριο χρυσού αξίζει περίπου 45 δολλάρια
Με χρυσάφι θα πληρώνει το Ντουμπάι όσους καταφέρουν να χάσουν τουλάχιστον δύο κιλά μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Οι αρχές της χώρας προσφέρουν στους κατοίκους 1 γραμμάριo καθαρού χρυσού για κάθε κιλό που θα χάσουν.

Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΔΣ του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης εκφράζει, ομόφωνα την ευγνωμοσύνη του προς τον διακεκριμένο Φλωρινιώτη Οδοντίατρο της Διασποράς κ. Γεώργιο Τραϊανού που δραστηριοποιείται στην Ελβετία για την ευγενική χειρονομία του να αναλάβει , εξ ολοκλήρου, τα έξοδα λειτουργίας της Χορωδίας του Συλλόγου.

Υπουργεία και δήμοι μπαίνουν ξανά στο στόχαστρο - 8.296 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα ως τέλη Σεπτέμβρη


Μετά τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες και ύστερα απ' τις διαθεσιμότητες των καθηγητών των τεχνικών λυκείων παίρνουν σειρά άλλοι 4.800 υπάλληλοι υπουργείων και δήμων που θα βρεθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου εκτός δημοσίου ως υπεράριθμοι.

Αναβαθμίζονται τα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας


Σε τρεις νέες εντάξεις έργων προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, που σχετίζονται με την προμήθεια εξοπλισμού Νοσοκομείων της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα πρόκειται για την προμήθεια 2 ασθενοφόρων αυτοκινήτων για τα Νοσοκομεία Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο προϋπολογισμού εκατόν σαράντα χιλιάδων ευρώ (140.000 €), για την προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακού ακτινογραφικού μηχανήματος στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο προϋπολογισμού διακοσίων τριάντα χιλιάδων ευρώ (230.000 €)

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή

Συνεδριάζει σήμερα, στις 10 το πρωί στην Κοζάνη, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1. Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης

Αξιολόγηση δομών και προτάσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

Στην αξιολόγηση των δομών της και τη συγκρότηση ολοκληρωμένης πρότασης για το σχεδιασμό και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας καθώς είναι η μία από τις δύο Αποκεντρωμένες που είχε επιλεγεί από το Υπουργείο Εσωτερικών για την πιλοτική

Εξοπλίζονται οι υπηρεσίες της Τροχαίας με δίκυκλες μοτοσικλέτες και οχήματα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, υπέγραψε την προέγκριση του σχεδίου σύμβασης δύο έργων που αφορούν στον εξοπλισμό της Τροχαίας, για την παροχή ασφάλειας, στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ανακοίνωση της Γραμματείας Υγείας – Πρόνοιας του ΠΑΜΕ

Όχι στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις.
Όχι στα δημόσια νοσοκομεία επιχειρήσεις, στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό!
Στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση!

Το Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας

Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ανοίγει το δρόμο για την 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία σε όλους τους κλάδους και για όλους τους εργαζόμενους.
Ειδικότερα για τους εμποροϋπάληλλους σημαίνει δουλεία 7μέρες την εβδομάδα για 400 ευρώ μισθό, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Αυτό προκύπτει αβίαστα παίρνοντας υπόψη την

10ος επετειακός Μαραθώνιος του Ολύμπου και ο ΣΟΧ Φλώρινας ήταν εκεί

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013. Ώρα 6.25 το πρωί. Τόπος Δίον, χώρος λατρείας των ολύμπιων θεών για τους αρχαίους Έλληνες. Περισσότεροι από 570 αθλητές από 21 χώρες βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης με στόχο να τρέξουν σε έναν από τους πιο ιδιαίτερους μαραθωνίους βουνού, για να κατακτήσουν το ελληνικό «όρος των ορέων», τον Όλυμπο, για να αγγίξουν (σχεδόν) τον ουρανό.

Του Κυρίου ΔΕΗθώμεν για τους Καταναλωτές Ηλεκτρικού Ρεύματος

Μια ακόμα (…τι άλλο;) αύξηση καλούμαστε να πληρώσουμε οι καταναλωτές μέσα από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.
Συγκεκριμένα η ΡΑΕ με απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ, επέβαλλε  αύξηση
επί του τέλους χρηματοδότησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων – ΕΤΜΕΑΡ).

Το ψήφισμα του 11ου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την υφήλιο σε συνεδρίαση του 11ου Παγκοσμίου Συνεδρίου στη Φλώρινα που συνήλθε από τις 13 έως τις 14 Ιουλίου του 2013 έχοντας υπ’ όψιν τις τελευταίες εξελίξεις στην Π.Γ.Δ.Μ αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Διαφωνούμε εντόνως με την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να διαπραγματεύεται τη σύνθετη ονομασία και με όσα κράτη και διεθνείς φορείς προωθούν αυτή τη λύση.

2. Η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα ιστορική και πολιτιστική