Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Κάλεσμα της ΠΑΣΥ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ



Η αντιλαϊκή πολιτική  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με την πιστή εφαρμογή των επιταγών ΕΕ και ΔΝΤ, συνεχίζεται αμείλικτη και στον αγροτικό τομέα. Οι πανελλαδικά συντονισμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις της

Αύριο Παρασκευή παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών



Το σχέδιο νόμου, που καταθέτει προς ψήφιση η Κυβέρνηση στη Βουλή, ναρκοθετεί τα θεμέλια του κοινωνικού οικοδομήματος και των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς θέτει σε διαθεσιμότητα 12500 εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα μεταξύ των οποίων 2500 εκπαιδευτικοί.

Σφαγεία τα ΚΕΠΑ για τα άτομα με αναπηρία



Τα άτομα με  αναπηρία της χώρας μας έχουν χαρακτηρίσει δικαίως τα ΚΕΠΑ ως σφαγεία που κατακρεουργούνται δικαιώματα ,  επιδόματα , συντάξεις αλλά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Σας θέτω την εξής ερώτηση:

Σε ενημέρωση των οχταμηνιτών προχώρα αύριο ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ



Σε ενημέρωση των συναδέλφων που διέπονται από το καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου (οχτάμηνα), προχωρά το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έπειτα από το θέμα που ανέκυψε με την εφαρμογή της μετενέργειας και τις αλλαγές που επέρχονται στο εργασιακό-μισθοδοτικό καθεστώς τους.

Ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση κάθε εργαζόμενου



Η αδιέξοδη πολιτική που εφαρμόζετε τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει την κοινωνία και τους εργαζόμενους σε απόγνωση και ανασφάλεια. Καθημερινά οι αλλαγές που συντελούνται σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας είναι απροσδόκητα καταστροφικές και στοχοποιούν το δικαίωμα σε κάθε πολίτη,να προγραμματίσει για το μέλλον των παιδιών και της οικογενείας του, αφού δεν γνωρίζει τι του επιφυλάσσει η επόμενη μέρα. 

Αντιπροσωπεία του Δήμου Πρεσπών στο Ρέσεν



Αντιπροσωπεία του Δήμου Πρεσπών με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Βασίλειο Τσέπα παρακολούθησε χθες Τετάρτη 10/7/2013 τη θεατρική  παράσταση «Ο άνθρωπος που…», που έλαβε χώρα στα πλαίσια του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου στη γειτονική πόλη του Ρέσεν.

Οι μεταγραφικές κινήσεις της Ομάδας Μπάσκετ του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»



Το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον αρχηγό της Ομάδας Ανδρών Καλαθοσφαίρισης Σπύρο Κέκελη και με τους περισσότερους από τους καλαθοσφαιριστές της, που συνέβαλαν στην άνοδο της Ομάδας μας στη Γ' Εθνική Κατηγορία.

Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός στη Φλώρινα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών



Κατασχέθηκαν 32,5 γραμμάρια ηρωίνης
Χθες (10-07-2013) τις πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας   Φλώρινας, συνέλαβαν στη Φλώρινα 54χρονο ημεδαπό, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης



κ. Υπουργέ
Οι τελευταίες αιφνιδιαστικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και τη θέση των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων σε καθεστώς διαθεσιμότητας αποτελούν πλέον τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης και της αγωνίας για το μέλλον του θεσμού της αυτοδιοίκησης στη χώρα μας.

Επιστολή του Ε.Κ.Φ. στον Πρόεδρο της Δ.Ε.Η.



Κύριε Πρόεδρε
Οι αλλαγές των εργασιακών σχέσεων με τα μνημόνια Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, ήταν καταστροφικές για τους εργαζόμενους αλλά και για την κοινωνία γενικότερα. Η ΔΕΗ ΑΕ εφάρμοσε σε πολλές περιπτώσεις κατά γράμμα τις μειώσεις των μισθών των μονίμων υπαλλήλων στην επιχείρηση,αλλά τήρησε τις δεσμεύσεις της για τη μη μείωση των μισθών του έκτακτου προσωπικού της επιχείρησης, που όμως καλύπτει πάγιες και διαρκής ανάγκες εργασίας. 

Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας



Την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 οι ΕΛΜΕ της Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ΖΕΠ Κοζάνη), από κοινού με εκπροσώπους φορέων κι άλλων πληττόμενων εργασιακών ομάδων. Εκτέθηκαν οι θέσεις των εργαζομένων και υποβλήθηκε το ακόλουθο ψήφισμα. 

Όχι στην επαναφορά των παραστάσεων και των θεαμάτων στους ζωολογικούς κήπους!



Στις αρχές του 2012 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, φιλοζωικές οργανώσεις, ευαισθητοποιημένοι πολίτες και ομάδες πανηγύρισαν την ψήφιση του νόμου 4039/2012 ο οποίος απαγόρευσε τη λειτουργία τσίρκων με ζώα καθώς και κάθε είδους παραστάσεις με ζώα.

Ψήφισμα του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Φλώρινας για το θάνατο του Ρωμανίδη



Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Φλώρινας  μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του συνταξιούχου συναδέλφου Σωκράτη Ρωμανίδη, πατέρα του Ταμία του Συλλόγου Μιχάλη Ρωμανίδη, συνήλθε  την 10 Ιουλίου 2013 και ώρα 10:00π.μ  σε  έκτακτη   συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:

11ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων