Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ




Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2013
Αγαπητές μαθήτριες, Αγαπητοί μαθητές.
Ξεκινώντας σε λίγο το μαραθώνιο των δοκιμασιών και εξετάσεων στα σχολεία σας και στα ειδικά κέντρα, εύχομαι κουράγιο και ψυχραιμία, για επιτυχία και θετική έκβαση των προσπαθειών σας, στους δε γονείς σας υπομονή και κατανόηση.
Πρέπει να σας διακρίνει ηρεμία, αυτοπεποίθηση, επιμονή, θάρρος και αισιοδοξία για το μέλλον σας.
Στους εκπαιδευτικούς, βαθμολογητές, εξεταστές, επιτηρητές εύχομαι το δύσκολο αυτό έργο τους να φέρουν εις πέρας με επιτυχία.

« Εύχομαι σε όλους σας Καλή Επιτυχία »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σχέδιο Αναδιάρθρωσης και Αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ



Επιστολές προς τους  Προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ.Μ έστειλε το σωματείο του Σπάρτακου σχετικά με το Αναδιάρθρωσης και Αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης              Ημερ: 15-5-2013                      κ. Μαυροματίδη Δημήτριο                                        Αριθ. Πρωτ.:4748                           
                                                                                                 
Θέμα: Σχέδιο Αναδιάρθρωσης και Αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ
Κύριε Πρόεδρε
          Στις 15.5.2013,η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει επίσημα το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ Α.Ε. το οποίο περιλαμβάνει τρεις βασικές ενότητες:

Κανονικά η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων

 
Τις πρώτες πρωινές ώρες οι καθηγητές έβαλαν τέρμα στην μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ενώσεων τους (ΕΛΜΕ) και δεν θα γίνουν απεργίες μέσα στην
περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Νέα τμήματα από το σύλλογο «Venetia»

 
Τρία νέα τμήματα σε λειτουργία στον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο «Venetia»:
Εκμάθηση Μακραμέ, Αργαλειού και felt.

Φιλανθρωπική χορωδιακή συνάντηση στο Αμύνταιο

 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Σ. «Αμύντας» Αμυνταίου, σας καλεί στην φιλανθρωπική χορωδιακή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Μαΐου 2013 στο πνευματικό κέντρο Αμυνταίου και ώρα 12:00.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η μικτή χορωδία του Αμύντα, η χορωδία του μορφωτικού συλλόγου «Η ΟΡΕΣΤΙΣ» Άργους Ορεστικού, η μαέστρος της χορωδίας του Αμύντα Ξένια Τσαφκοπούλου και ανεξάρτητοι νέοι μουσικοί.
Αντί εισόδου παρακαλούμε να φέρετε προϊόντα (μακαρόνια, γάλα, λάδι κ.τ.λ.) που θα δοθούν σε φορείς που τα διανέμουν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
 
Περικλής Σ. Χατζής
Πρόεδρος Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ»
Θωμαΐδης Χρήστος
Γραμματέας Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ»

Τεστ ΠΑΠ στο Νεοχωράκι

 
Κινητή μονάδα για δωρεάν γυναικολογικό έλεγχο Τεστ ΠΑΠ θα φιλοξενηθεί στο Νεοχωράκι στις 28 Μαΐου.
Όποιες γυναίκες επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν στο Κοινοτικό Κατάστημα στις 9:00 π.μ.

«Οι Δρόμοι του Κρασιού ως τουριστικό προϊόν»

 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2013 στο Ντεμίρ Κάπιγια της γειτονικής ΠΓΔΜ Τουριστικό Σεμινάριο του έργου «CENET - Κέντρο τουριστικής εκπαίδευσης και δικτύωσης» (Center for education and networking in tourism). Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία του Επιμελητηρίου Φλώρινας και του Δήμου Ντεμίρ Κάπιγια με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Διασυνοριακής συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ - ΠΓΔΜ 2007-2013».

Τοποθέτηση ενισχυμένης περίφραξης στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως «βιότοποι της αρκούδας» στην Εγνατία Οδό

Από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται πως συνεχίζεται με γρήγορο ρυθμό η τοποθέτηση της ενισχυμένης υπερύψηλης περίφραξης στο τμήμα «Παναγιά-Γρεβενά» της Εγνατίας Οδού που έχει χαρακτηρισθεί ως ‘βιότοπος της αρκούδας’, αλλά και στον Κάθετο Άξονα «Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή», στον οποίο, αν και δεν είναι χαρακτηρισμένος ως «βιότοπος αρκούδας», τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού της αρκούδας, έχει παρατηρηθεί κινητικότητα των μεγάλων θηλαστικών.

Η κωλυσιεργία του ΥΠΕΚΑ για τις Πρέσπες τελειώνει εδώ!

 
Απάντηση του Επιτρόπου Potočnik στην ερώτηση Χρυσόγελου για την καθυστέρηση από την Ελλάδα της επικύρωσης της Συμφωνίας για το πάρκο Πρεσπών

«Λόγω της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα δεσμεύεται ήδη από τη Συμφωνία προστασίας και αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής του πάρκου Πρεσπών», δεδομένου ότι η εν λόγω συμφωνία έχει κυρωθεί από την ΕΕ. Αυτό απάντησε ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Janez Potočnik στην ερώτηση του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, σχετικά με την

Σύλληψη στη Φλώρινα για οφειλές προς το Δημόσιο

 
Χθες (15-05-2013) το πρωί, στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν 51χρονο ημεδαπό, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, ο 51χρονος πρώην εργολάβος δημοσίων έργων όφειλε χρέη προς το δημόσιο, ύψους 124.562,98 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΟΦ




ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΟΦ
Το κέντρο ιππασίας του κ.Γάστη Περικλή επισκέφτηκαν  στις 8/5/2013 , 24 μικροί αθλητές του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας και παρακολούθησαν μαθήματα ιππασίας και χειρισμού των αλόγων, ίππευσαν  και επέστρεψαν στα σπίτια τους κατενθουσιασμένοι και φορτωμένοι με όμορφες εμπειρίες. Στόχος του ΑΟΦ είναι  να προσφέρει στα μικρά παιδιά ποικιλία στις προπονήσεις, με ευχάριστες εναλλακτικές δράσεις  που θα τους  κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον, όλο τον χρόνο. Στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας, είναι και η ημερήσια εκδρομή που θα διοργανώσει στις 19/5/13, στα ιαματικά Λουτρά Αριδαίας,  όπου εκεί τα παιδιά θα παίξουν με το ζεστό νερό ,τους καταρράκτες και την πισίνα.

ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ


Το Σάββατο 18/5 και ώρα 19:00, η γυναικεία oμάδα του Αμύντα Αμυνταίου θα δώσει φιλικό αγώνα , στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, με ομάδα Επιλεκτων αθλητριών από τη Δυτική Μακεδονία, προκειμένου ο κόσμος της πόλης να έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να χειροκροτήσει από κοντά τις αθλήτριες της ομάδας, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 και την άνοδο στην Α1 Εθνική.
Η γυναικεία ομάδα με πρωτεργάτες την Επιτροπή Χάντμπολ και στηριζόμενη στο πάθος και το φιλότιμο των αθλητριών, διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία, έχοντας το απόλυτο στο πρωτάθλημα (16/16 νίκες), έφτασε μέχρι το μπαράζ με τον Μακεδονικό Θεσ/νίκης' όπου μετά από δύο παρατάσεις πήρε τη νίκη και παράλληλα το εισιτήριο για την Α1, σκορπίζοντας ικανοποίηση και υπερηφάνεια όλους τους συνδημότες μας.
Το παρόν στην γιορτή της απονομής του πρωταθλήματος και των επάθλων , αναμένεται να δώσουν μεταξύ άλλων, παλαιοί παράγοντες, παλαίμαχοι αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου, προπονητές και φορείς του αθλήματος, καθώς και οι πολιτικές και πολιτειακές αρχές της περιοχής.
     ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΖΗΣΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ – ΕΛΑ Κ ΣΥ !

Οι εταιρείες ‘’αγαπάνε’’ τους τοπικούς πολιτισμούς…? από το 1ο ΓΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ




ΑΡΘΡΟ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Οι εταιρείες ‘’αγαπάνε’’ τους τοπικούς πολιτισμούς…?
             Γιατί άραγε δεν γνωρίζουμε τις φωνές των μεγάλων αρχαίων φιλοσόφων της χώρας μας ή άλλων ιστορικών προσώπων ;
            Την απάντηση θα βρούμε αν αναλογιστούμε το πότε αρχίζει να αποθηκεύεται ο ήχος. Αρχές 20ου αιώνα λοιπόν, έχουμε τις πρώτες ηχογραφήσεις σε γραμμόφωνο -Πικ-απ  και καθώς εξελίσσεται η τεχνολογία ηχογραφούμε και σε ψηφιακή μορφή όπως CD,DVD και Η/Υ κυρίως.
             Το γεγονός αυτό υπήρξε το κύριο αίτιο για την ανάπτυξη των μουσικών εταιρειών, οι οποίες αρχικά ως απώτερο σκοπό  είχαν το οικονομικό κέρδος και παρόλο που φαίνεται περίεργο, την διαφύλαξη του παλαιού πολιτισμού και την διακίνηση του νέου. Για παράδειγμα, ηχογραφούνται διάφορα παραδοσιακά τραγούδια και ταυτόχρονα έρχονται στην επιφάνεια νέα ταλέντα και δημιουργοί.

Ρεσιταλ KLARINETOU από το Ωδείο Φλώρινας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Άνοιξη Μουσικής”, παρακολουθώντας την εξέλιξη νέων Φλωρινιωτών καλλιτεχνών που τελειοποιούν την επίδοση στο όργανό τους σε επίπεδο διπλώματος,  διοργανώνει  με χαρά
ρεσιτάλ κλαρινέτου του Παύλου Νίκου.
Στο πιάνο συνοδεύει η κ. Μάγια Παπαδοπούλου,

Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στις 7:00 μ.μ.

 στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.

 


Ο Παύλος Νίκου γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1996.

Καταργείται η 9η Ταξιαρχία Πεζικού στη Φλώρινα, πλήρης πλέον η απουσία στρατού από τα σύνορα μας.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Φλώρινα, 15 Μαΐου 2013

Καταργείται η 9η Ταξιαρχία Πεζικού στη Φλώρινα, πλήρης πλέον η απουσία στρατού από τα σύνορα μας.


Τα τελευταία χρόνια στην Φλώρινα , όπως πολλάκις έχουμε καταγγείλει, διαδραματίζεται μία άνευ προηγούμενου πράξη εθνικού εγκλήματος, αν όχι ωμή παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Οι ξεπουλημένες "κυβερνήσεις" του ΠΑΣΟΚ και τώρα της τρικομματικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΡΗΜΑΔ  υπηρετώντας τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς επίσης