Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου στα εγκαίνια των εκθέσεων ««Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας- Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» και «Τίτλοι ιστορίας και απελευθέρωσης- 100 χρόνια ελεύθερη Μακεδονία



 
Με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας και του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 τα εγκαίνια των
εκθέσεων ««Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας- Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» και «Τίτλοι ιστορίας και απελευθέρωσης- 100 χρόνια ελεύθερη Μακεδονία», στην αίθουσα πινακοθήκης του Φ.Σ.Φ. «ΟΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗΣ».
Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ενώ παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Φλώρινας κ. Θεόκλητος, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, οι Βουλευτές κ.κ. Στάθης Κωνσταντινίδης και Θανάσης Γερμανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, ο Ταξίαρχος της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού κ. Σταμάτης Παναγιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Χρήστος Ευαγγέλου,  οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης, 
Μιχάλης Καρακόλης, Παναγιώρης Μαβίδης, Χρήστος Μπαρδάκας και Νίκος Ευαγγέλου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί  Σύμβουλοι, φορείς και πολίτες του Δήμου Φλώρινας.
Πρόκειται για δυο περιοδικές κινητές εκθέσεις του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο: «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας-Βαλκανικοί Πόλεμοι 
1912-1913», οι οποίες  περιλαμβάνουν ιστορικά κειμήλια και φωτογραφικό υλικό από εκείνη την ένδοξη περίοδο της ελληνικής ιστορίας, ενώ η έκθεση «Τίτλοι ιστορίας και απελευθέρωσης- 100 χρόνια ελεύθερη Μακεδονία», περιλαμβάνει περίπου 100 τίτλους βιβλίων που επιλέχθηκαν σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος στο χαιρετισμό του είπε:
«Σας καλωσορίζω στην πόλη μας τη Φλώρινα, σε μια βραδιά σπουδαία λόγω των δύο σημαντικών εκθέσεων τα εγκαίνια των οποίων κάνουμε σήμερα, στο πλαίσιο του εορτασμού 100 χρόνων απελευθέρωσης της Μακεδονίας από τον τουρκικό ζυγό, με την παρουσίαση ιστορικών κειμηλίων τα οποία είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της ιστορικότητας της Μακεδονίας, που δίνουν αποστομωτική απάντηση στους διάφορους αγράμματους και ανιστόρητους, εντός και εκτός συνόρων, για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων.

«Για τη Φλώρινα: Αρχιτεκτονικά Τοπία του Παρελθόντος»



«Για τη Φλώρινα: Αρχιτεκτονικά Τοπία του Παρελθόντος» είναι ο τίτλος της έκθεσης η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έως και τις 15 Μαΐου 2013, τα εγκαίνια της οποία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο

«Ναρκωτικές ουσίες: Η πορεία από την εξάρτηση στην κοινωνική επανένταξη.»



 
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει ότι το θέμα της εισήγησης του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17/04/2013, από 18:00 έως 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου είναι:

«Ναρκωτικές ουσίες: Η πορεία από την εξάρτηση στην κοινωνική επανένταξη.»
Εισηγήτρια του συγκεκριμένου θέματος είναι η κ. Γεωργία Βαρθολομαίου, Ψυχολόγος.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο της ΔΗ.Κ.Ε.Α. 2386020044 καθώς και στο τηλέφωνο της συντονίστριας στο 2386022965.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΗ.Κ.Ε.Α
Γεώργιος Ψαλλίδας

Πραγματοποιήθηκαν οι Συνελεύσεις σε Σκλήθρο και Ξινό Νερό



Στις Τοπικές Κοινότητες Σκλήθρου και Ξινού Νερού, με πρωτοβουλία των Προέδρων κ. Δημήτρη Τάπη και Νικόλαου Χάσου αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν
οι προγραμματισμένες Συνελεύσεις όπως ορίζεται από το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας

Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη και διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των κατοίκων της Φλώρινας, εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συγχαρητήρια προς την ομάδα καλαθοσφαίρισης του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της ΕΚΑΣΔΥΜ και την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Συγχαρητήριο του Αμύντα Σκοπιάς στον Αριστοτέλη

 
Η Πρόεδρος, το Δ.Σ. και το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Π.Μ.Α.Σ. ΑΜΥΝΤΑ ΣΚΟΠΙΑΣ συγχαίρει θερμά την ομάδα μπάσκετ του Φ.Σ.Φ. Αριστοτέλη για την επάξια κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και την άνοδο του στην Γ' Εθνική Κατηγορία και της εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία.

Με αθλητικούς χεραιτισμούς
Π.Μ.Α.Σ.
ΑΜΥΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ
ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων



Από την 1η Απρίλιου έχει τεθεί σε εφαρμογή το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, το οποίο θα ισχύσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Φλώρινας το ωράριο έχει ως εξής:
Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο
8:30 - 14:30

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή
8:30 – 13:30 και 17:30 – 21:00

Κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα
Μ. Δευτέρα 8:30 – 14:00 και 17:00 - 20:30
Μ. Τρίτη 8:30 – 14:00 και 17:00 - 20:30
Μ. Τετάρτη 8:30 – 14:00 και 17:00 - 20:30
Μ. Πέμπτη 8:30 – 14:00 και 17:00 - 20:30
Μ. Παρασκευή 11:30 – 18:30
Μ. Σάββατο 8:30 – 16:00
Κυριακή του Πάσχα κλειστά
Δευτέρα του Πάσχα κλειστά
Τρίτη του Πάσχα κλειστά (μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς)

Επίσκεψη του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης στην Π.Ε. Φλώρινας



Τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημήτριο Ηλιάδη επισκέφτηκε στο γραφείο του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, το Σάββατο
13 Απριλίου 2013, παρουσία του Βουλευτή Φλώρινας Ευστάθιου Κωνσταντινίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Πρωτογενούς Τομέα Χρήστου Ευαγγέλου.
Ο κ. Ηλιάδης, αφού καλωσόρισε τον κ. Καράογλου, αναφέρθηκε σε όλα τα μείζονα

 

Τελείωσε με μεγάλη επιτυχία και ανέλπιστη συμμετοχή η 1η ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ μας δέσμευσε όμως να συνεχίσουμε με άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις που ευαισθητοποιούν και απευθύνονται στους συμπολίτες μας αφυπνίζοντας το αίσθημα της συλλογικής συμμετοχής που αφορά τα θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας.
Το Δ.Σ. του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια όλους τους εμπλεκόμενους:

Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα Χάντμπολ κοριτσιών ΑΜΥΝΤΑΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Διαβάστε τα νέα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας



τσουχτερά πρόστιμα στους οδηγούς που «συλλαμβάνονται» να μην έχουν την άδεια οδήγησης ή να διαθέτουν διπλώματα που
έχουν λήξει, αλλά και αλλαγές στον τρόπο έκδοσης αδειών οδήγησης, που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τον περασμένο Ιανουάριο, λόγω της υποχρεωτικής εφαρμογής από τη χώρα μας της αντίστοιχης κοινοτικής οδηγίας, προβλέπονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι Σάρισες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μετσόβου

Το Σαββατοκύριακο 13-14/4/13 πραγματοποιήθηκε στο Μέτσοβο το 1ο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών του και άφησε θαυμάσιες εντυπώσεις σε όλους. Η συνεργασία της διοργανώτριας Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με τον δήμο Μετσόβου απέδωσε ιδανικά.

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Η αμαρτία της ομορφιάς»



Η παρουσίαση του βιβλίου «Η αμαρτία της ομορφιάς», που ήταν  προγραμματισμένη για την Δευτέρα, αναβάλλεται λόγω ατυχήματος που είχε η συγγραφέας.

Επιβλητική νίκη οι Γυναίκες του Φιλώτα



Συντριπτική νίκη του Φιλώτα Μ.Π.Σ. με σκορ 44-13 επί της Ακαδημίας των Σπορ Φλώρινας στον αγώνα που έγινε το Σάββατο στην Φλώρινα. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα εύκολο απόγευμα για τον Φιλώτα ο οποίος παρουσίασε μια καταπληκτική εικόνα, αντάξια της ποιότητας των παικτριών του αλλά και της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας



Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη και διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των κατοίκων της Φλώρινας, εκφράζω τα πιο
ειλικρινή μου συγχαρητήρια προς την ομάδα καλαθοσφαίρισης του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της ΕΚΑΣΔΥΜ και την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Αποτελέσματα σχολικών αγώνων κλασικού αθλητισμού γυμνασίων και λυκείων νομού Φλώρινας

Μακεδονομάχος 2013



Το περασμένο Σαββατοκύριακο (5-6-7/3/2013) διεξήχθη στην περιοχή της Ξάνθης η ετήσια καθιερωμένη άσκηση εφέδρων "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2013", η οποία οργανώνεται από την Λ.ΕΦ.Ε.Δ. με πολλές συμμετοχές εφέδρων από Ελλάδα και Κύπρο.

Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα Χάντμπολ κοριτσιών ΑΜΥΝΤΑΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ


Επιμορφωτική ημερίδα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης