Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Διήμερο για τον εθελοντισμό και την ανταλλαγή νέων στο Λέχοβο



Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των νέων του Λεχόβου, σε θέματα εθελοντισμού, αξιοποίησης προγραμμάτων για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και ανταλλαγής εμπειριών, ορθών πρακτικών και δράσεων,ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, διοργανώσε διήμερες εκδηλώσεις στις 6 και 7 Απριλίου, στο εντευκτήριο του Συλλόγου.

"Δικαστική Ψυχολογία" στο Αμύνταιο


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει ότι το θέμα της εισήγησης του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 10/04/2013,από 18:00 έως 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου είναι:

«Δικαστική Ψυχολογία»
Εισαγωγή στις Εφαρμογές της Ψυχολογίας στα Δικαστήρια
Εισηγήτριατου συγκεκριμένου θέματος είναι η κ.Αικατερίνη Μπούρα, Ψυχολόγος, Δικαστική πραγματογνώμων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο της ΔΗ.Κ.Ε.Α. 2386020044 καθώς και στο τηλέφωνο της συντονίστριας στο 2386022965.

Η Σκοπιά Φλώρινας σε εκπομπή της ΕΤ3


Την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013, πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα της Εκπομπής της Ε.Τ3, "Ο τόπος και το τραγούδι του", που παρουσιάζει ο Γιώργος Μελίκης και σκηνοθετεί ο  Μανώλης Ζανδές, στη Σκοπιά Φλώρινας. Το υλικό που καταγράφηκε είναι πλούσιο και η
εκπομπή αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Την εκδήλωση κάλυψε μουσικά η ορχήστρα Βαλκάνη   .

"Διαδρομές στη λεκάνη της Πελαγονίας" για το Γυμνάσιο Βεύης


 
Στις 04 Απριλίου 2013 το Κ.Π.Ε. Βεύης- Μελίτης υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς Μαρκοπούλου Μαριάνθη & Σταυρίδου Γεωργία  με την Γ΄τάξη του Γυμνασίου Βεύης.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα
του Κ.Π.Ε. Βευής- Μελίτης «Διαδρομές στην λεκάνη της Πελαγονίας», Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος επισκεφθήκαν το λόφο της Βεύης για παρατήρηση της λεκάνης απορροής της Πελαγονίας και τα πηγάδια ξινού νερού στον Παπαγιάννη.

Σχολικοί κήποι από το ΚΠΕ Μελίτης


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 Παρασκευή 12-4-2013
17:00 - 17:15
Προσέλευση – Εγγραφές-Χαιρετισμοί
17:15 – 17:30
Σκοπός και στόχοι λειτουργίας τοπικού δικτύου «Σχολεία με κήπο»

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Φλώρινας στη Μελίτη


Κλιμάκιο μελών της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Φλώρινας μαζί με το Βουλευτή Θανάση Γερμανίδη επισκέφτηκε, την Κυριακή 7 Απριλίου 2013, τη Μελίτη προκειμένου να συζητήσει και να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία.

Στη Φλώρινα τα μεγαλύτερα ποσοστά δανείων που δεν μπορούν ν’ αποπληρωθούν


Σε «έμφραγμα» οδηγούνται καθημερινά πολλά νοικοκυριά της χώρας, λόγω της αδυναμίας τους να αποπληρώσουν τα δάνειά τους στις τράπεζες. Η πιστωτική επέκταση της προηγούμενης δεκαετίας, σε συνδυασμό με την απουσία της κατάλληλης υποδομής όσο και ενημέρωσης για θέματα σύναψης 

Σεμινάριο από τον Σύλλογο Συνεργείων Αυτοκινήτων

 
Το Δ.Σ του Συλλόγου Συνεργείων Αυτοκινήτων Ν. Φλώρινας καλεί τα μέλη του και το προσωπικό των συνεργείων του Νομού μας στο σεμινάριο με θέμα:
«Υπερσυμπιεστές – ΤΟΥΡΜΠΟ» και στην παρουσίαση του προγράμματος AUTODATA

Τρία μετάλλια για τις «Σάρισες» στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Δήμου Κοζάνης

 
Το Σαββατοκύριακο 6/7-4-2013 έξι αθλητές των ΣΑΡΙΣΩΝ πήραν μέρος στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Κοζάνης. Στην έδρα του τοπικού Συλλόγου Σ.Ε.Α. Κοζάνης αγωνίστηκε στην κατηγορία των μαθητών δημοτικού ο Αραβιάδης Ορέστης και στην κατηγορία των αντρών οι Φωτιάδης Κων/νος, Ευθυμίου Θωμάς, Σκλιας Αλέξανδρος, Σουμπάσης Θωμάς και Νούτου Γκάμπριελ.

Μετάλλια και διακρίσεις για αθλητές και αθλήτριες της ΓΕΦ

 
Στις 30-31 Μάρτη το χρυσό κορίτσι της ΓΕΦ Σταυρούλα Δήμκου έκανε άλλη μία φορά περήφανη την ΓΕΦ καταλαμβάνοντας την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γυναικών στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα. Της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στην αθλητική της πορεία.

Ανοιχτή επιστολή – διαμαρτυρία προς τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΔΥΜ

Ανοικτή επιστολή του προέδρου του Φ.Σ.Φ.Α κ. Κων/νου Ραπτόπουλου – Χατζηστεφάνου προς τον πρόεδρο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας (ΕΚΑΣΔΥΜ) κ. Σαββίδη Λάζαρο, με αφορμή όσων διαδραματίστηκαν κατά τον αγώνα του Σαββάτου, 6/4/2013 μεταξύ των ομάδων μπάσκετ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και του Α.Σ. «ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ».

Πρόεδρε

Ευχαριστήριο του γυμνασίου Βεύης

 
Την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα: Έκτακτες Ανάγκες Φυσικές Καταστροφές «γνώση – πρόληψη – αντιμετώπιση», αλλά και του Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου του Εσωτερικού Κανονισμού Σχολικής Μονάδας, το γυμνάσιο Βεύης πραγματοποίησε ενημέρωση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Βεύη για το προσωπικό, τους μαθητές και γονείς - κηδεμόνες.

Η «Χρηστίδειος Τελετή» βράβευσης της μάθησης και της προόδου στα γράμματα, από τον Αριστοτέλη

 
O Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης», τιμώντας τη μνήμη του Μεγάλου Ευεργέτη του Συλλόγου ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ, διοργανώνει και φέτος τη «ΧΡΗΣΤΙΔΕΙΟ ΤΕΛΕΤΗ» που σκοπό έχει τη βράβευση της μάθησης και της προόδου στα γράμματα.

Οι φιλόλογοι καινοτομούν

 
Τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013 στο ξενοδοχείο «Φιλίππειον» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα της Σχολ. Συμβούλου Φιλολόγων Φλώρινας, κας Άννας Πολατίδου με θέμα: «Οι φιλόλογοι εισηγούνται καινοτόμες διδακτικές προτάσεις στο μάθημα της Ιστορίας».

Εκδήλωση της ΚΝΕ Φλώρινας στο Πανεπιστήμιο

«ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ (Δημήτρης Γληνός, Ρόζα Ιμβριώτη, Μέλπω Αξιώτη). – Ο ρόλος του παιδαγωγού στις μέρες μας»

Πρωτοβουλία για τις πληττόμενες περιοχές

Μία σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Αγίων Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου, ενώ είχε προηγηθεί ανάλογη συνάντηση στη Μαυροπηγή του Δήμου Εορδαίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Κ.Β. ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΙΤΟΣΚΑ"



ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
«Βασιλικής Πιτόσκα»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«… βιβλιοχαρά » σ’ όλη τη γη….
ΗΔημόσια Βιβλιοθήκη Φλώρινας«Βασιλική Πιτόσκα», η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης και η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου, στις 2 Απριλίου, συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Επίσκεψη στελεχών της Τ.Ο. Κοζάνης στο Τσοτύλι Βοΐου.




Συνεχίζονται οι δράσεις της Τ.Ο. Κοζάνης σε όλο το νομό με σκοπό την απευθείας επικοινωνία μας με τους συμπολίτες μας και την πληροφόρηση τους σχετικά με οτιδήποτε έχει να κάνει με το κίνημα μας.