Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Οι Σκοπιανοί έχουν απαιτήσεις από το Δήμαρχο Φλώρινας και πήραν απαντήσεις


«Δεν καταλαβαίνω, δεν ομιλώ άλλη γλώσσα πλην της ελληνικής και της ιταλικής», μας απάντησε στερεότυπα στα αγγλικά, ο Δήμαρχος της Φλώρινας, Ιωάννης Βοσκόπουλος, στην κλήση του τηλεφώνου, γράφει η σλαβική εφημερίδα Dnevnik των Σκοπίων και συνεχίζει:

«Θέλαμε να πληροφορηθούμε πότε θα συζητηθεί, η εκμάθηση της σλαβικής γλώσσας στους κατοίκους της Μελίτης (στο σλαβικό κείμενο 'Οβτσάρανι'- «Овчарани») σε σχετικό αίτημα που κατατέθηκε στο γραφείο του και στο περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας στις 26 Μαρτίου».



Προφανώς, - γράφει το σλαβικό κείμενο- η γλώσσα δεν ήταν το πρόβλημα διότι  η επικοινωνία αυτή των πέντε λεπτών συζήτησης πραγματοποιήθηκε στα αγγλικά.

Ζητήσαμε να μιλήσουμε μέσω κάποιου άλλου υπάλληλου, αλλά επέμενε πάλι ο διάλογος να γίνει στα ελληνικά ή στα ιταλικά.

Ο Σλάβος δημοσιογράφος του ‘Ντνέβνικ’,  επέμενε να ομιλήσουν στα σλαβικά αλλά ο Δήμαρχος απαντούσε ότι τη μόνη ξένη γλώσσα που γνωρίζει ήταν τα ιταλικά και τους παρέπεμψε στο γραμματέα του.

Σε αυτόν ο δημοσιογράφος ανέφερε (στα αγγλικά)  τι θα γίνει με το θέμα των κατοίκων χωριών της Φλώρινας που έχουν σλαβική καταγωγή και ζητούν να έχουν εκπαίδευση στη σλαβική γλώσσα, σύμφωνα με αίτημα που κατέθεσε ο Πάντε Ασλάκοφ από τη Μελίτη πριν από δεκαπέντε ημέρες, γράφει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr

Read more: http://radioflorina.blogspot.com/2013/04/blog-post_4676.html#ixzz2Prvs7KNJ

ΤΕΙ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ κ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝ/ΜΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ,
ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ  ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ  ΗΛΙΑΝΘΟ & ΣΟΓΙΑ ΓΙΑ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ,  ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ, ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΟ Δ. ΚΩΣΤΙΤΣΗ ΣΤΟ ΤΗΛ.23850-24567.

                                           ΕΝΩΣΗ ΑΓΡ. ΣΥΝ/ΜΩΝ
                                                   ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αγώνες ΤΕΛΟΣ για τους διοικητικούς


Κύκνειο άσμα στους αγώνες για το σχέδιο "Αθηνά" από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η πρόσφατη ανακοίνωση του Σωματείου των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου για 

Ήττα για τον Αριστοτέλη με κακή εμφάνιση και ελέω διαιτησίας

 
H ομάδα του Αριστοτέλη, με αντίπαλο τον κακό της εαυτό και την κάκιστη διαιτησία, δεν κατάφερε να κάνει το 3-0 στις νίκες, και να κερδίσει την άνοδο στην Γ' Εθνική Κατηγορία.
Από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες εμφανίστηκαν αγχωμένοι και δύσκολα πετύχαιναν πόντους. Τα λάθη ερχόντουσαν το ένα μετά το άλλο με αποτέλεσμα η ομάδα της Καστοριάς να πάρει

Πρωταθλητής ο ΠΑΣ Φλώρινα

Και μαθηματικά πλέον ο ΠΑΣ Φλώρινα είναι πρωταθλητής της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΦ, μετά το επιβλητικό πέρασμα του με 0-7 από το Μεσοχώρι για την 24η αγωνιστική.
Μια αγωνιστική που πάντως ήταν λειψή, καθώς εξαιτίας της βροχής δε διεξήχθησαν τα 4 από τα 7 παιχνίδια.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΑΚΡΙΤΑΣ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ 0-7
ΜΕΛΙΤΕΑΣ ΜΕΛΙΤΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ 0-1
ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ - ΔΙΚ. ΑΕΤΟΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (αναβ.)
ΑΡΗΣ ΛΟΦΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ 0-1 (διακ.)
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΧΛΑΔΑΣ (αναβ.)
ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ (αναβ.)
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΒΕΥΗΣ - ΕΛΛΑΣ Α.ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ 1-0
Πηγή: florina-sport.blogspot.gr

Τα «Αετόπουλα» τιμούν το παιδικό βιβλίο

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου του Αετού, τίμησαν την Παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου, που γιορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο στις 02-04-2013, ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Μελίτη

 
Τα προβλήματα της περιοχής και οι προτεινόμενες λύσεις μέσω της κυβερνητικής πρότασης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., συζητήθηκαν σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Πνευματικό Κέντρο Μελίτης.
Εκεί, ο βουλευτής Θανάσης Γερμανίδης και τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής άκουσαν και συζήτησαν με τους κατοίκους για θέματα όπως η τηλεθέρμανση, ο αναδασμός, η ανεργία, τα ορυχεία κ.ά.

Φιλόλογοι εισηγούνται καινοτόμες διδακτικές προτάσεις στο μάθημα της Ιστορίας



Η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Φλώρινας, Άννα Πολατίδου σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:
«Φιλόλογοι εισηγούνται καινοτόμες διδακτικές προτάσεις στο μάθημα της Ιστορίας» τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Φιλίππειον ώρα  17:30-20:00.

Σεμινάρια από το Επιμελητήριο Φλώρινας



Το Επιμελητήριο Φλώρινας ανακοινώνει στα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι σε συνεργασία με το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, θα υλοποιήσει,  χωρίς κόστος συμμετοχής, τα εξής σεμινάρια:

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας « Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ»



Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ « Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ» καλεί τα μέλη του σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 14/4/13 και ώρα 19:00 στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, συμφ. Με το άρθρο 8 του καταστατικού.

Μετεγγραφές Φοιτητών 2013



Εκδόθηκε την Παρασκευή από το Εθνικό Τυπογραφείο το ΦΕΚ για τις μετεγγραφές φοιτητών για το 2013 που καθορίζει όλες τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά για τις αιτήσεις.

Πρόγραμμα για 35000 νέους πότε ξεκινούν οι αιτήσεις



Το πρόγραμμα για 35000 νέους με όνομα Επιταγή Εισόδου , που υλοποιείται στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τους Νέους» του υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτελείται από μια δέσμη παρεμβάσεων τριών φάσεων, που αναπτύσσεται ανάλογα με τις ανάγκες των ανέργων νέων και το εκπαιδευτικό τους επίπεδο.
Στο πρόγραμμα για 35000 νέους οι ωφελούμενοι,

Πρόγραμμα «Τριπτόλεμος»: Ενημερωτικά σεμινάρια για υποψήφιους αγρότες.



Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς,  ανταποκρινόμενη στο μεγάλο ενδιαφέρον που εκδήλωσαν νέοι  για τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων αγροτικής παραγωγής που πραγματοποιήθηκαν πέρσι, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία της  με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας και υλοποιεί ,σεμινάρια βραχείας εκπαίδευσης, για  νέους ηλικίας  24 έως και 40 ετών, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα.

Αιμοδοσία από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Φοιτητών ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας


Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φοιτητών ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ» και τον Σ.Ε.Α.Κοζάνης «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ» πραγματοποιούν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ,την ΤΕΤΑΡΤΗ 10/04/2013 και ώρα 10:00-14:00 στο Μεγ. Αμφιθέατρο  του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας «Σ.ΑΡΣΕΝΗΣ». 

Let’s Do It στο καταφύγιο του λύκου στην Αγραπιδιά



Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια εθελοντική δράση Let’s Do It! Την Κυριακή, 14 Απριλίου 2013, αφήνουμε τις πόλεις και επιστρέφουμε στη φύση. Η δράση μας γίνεται στην Αγραπιδιά Φλώρινας όπου και καθαρίζουμε το ρέμα που διασχίζει το Καταφύγιο του Λύκου.
Δίνουμε ραντεβού στις 10.00 πμ. στην είσοδο του Καταφυγίου. Κατόπιν θα ακολουθήσει ξενάγηση στο χώρο από το προσωπικό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Συμμετοχή και πληροφορίες: Μαρία Τσιτινίδου 2310 555920, email: mtsitinidou@arcturos.gr

Let’s do it Greece από τους Florinistas



Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την Πανελλήνια εθελοντική δράση “Let’s Do It Greece”, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου 2013 και στην οποία θα συμμετέχουν οι Florinistas. Εκφράζουμε την επιθυμία να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας αυτή, όσο το δυνατόν περισσότεροι φορείς και σύλλογοι της περιοχή μας.

«ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ( Δημήτρης Γληνός, Ρόζα Ιμβριώτη, Μέλπω Αξιώτη) – Ο ρόλος του παιδαγωγού στις μέρες μας»



Οι σημερινοί εκπαιδευτικοί βρίσκονται  πολύ περισσότερο αντιμέτωποι με την εκτεταμένη εμπορευματοποίηση της παιδείας, που ξεκινά από το δημοτικό σχολείο. Βρίσκονται αντιμέτωποι με το φαινόμενο της «χορηγίας» επιχειρήσεων προς δραστηριότητες του δημόσιου σχολείου (εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές).

Ιδανικό φινάλε και 3η θέση για την Ανδρική ομάδα του ΑΜΥΝΤΑ



Με νίκη ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα της Β εθνικής ,η ανδρική ομάδα του Αμύντα, που επικράτησε στο γήπεδο της της Ακαδημίας Φλώρινας με 26-21,τερματίζοντας στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. (στην τελευταία αγωνιστική ο Αμύντας αντιμετωπίζει τον ΓΣ Άρτας, ο οποίος αποχώρησε από το πρωτάθλημα, έτσι ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 10-0 υπέρ του.).

Ήττα για τους Παμπαίδες


Την ήττα γνώρισαν οι παμπαίδες του Φιλώτα με 18-12 απέναντι στον ΑΟ Κοζάνης.
Η ομάδα του Φιλώτα στη αρχή έπαιζε συγκροτημένη άμυνα και είχε λύσεις στην επίθεση παρ' όλες τις σημαντικές απώλειες. Το ημίχρονο βρήκε τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τον ΑΟ Κοζάνης να προηγείται με 10-9.

Από σήμερα οι αιτήσεις τριτέκνων για τη δωρεάν διανομή τροφίμων



Στις 08 Απριλίου 2013, θα ξεκινήσει η παραλαβή Αιτήσεων των Τρίτεκνων, που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του ΕΣΠΑ 2013, θα πρέπει να Προσκομίσουν στον Σύλλογο τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Από σήμερα οι αιτήσεις τριτέκνων για τη δωρεάν διανομή τροφίμων



Στις 08 Απριλίου 2013, θα ξεκινήσει η παραλαβή Αιτήσεων των Τρίτεκνων, που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του ΕΣΠΑ 2013, θα πρέπει να Προσκομίσουν στον Σύλλογο τα παρακάτω δικαιολογητικά:

17-3 … και δεν είναι Μπάσκετ!!!!!


Τα πολύ μικρά της Θύελλας Φιλώτα (2006-2005) σε αγώνα με τον Ηρακλή  Πτολεμαΐδας, κάνανε περίπατο

Παρουσίαση του νέου βιβλίου «Ουρανόπετρα η Δωδέκατη Γενιά»


Τρίτη 9 Απριλίου Αιμοδοσία στο Αμύνταιο

Η Αρχιερατική Επιτροπεία Αμυνταίου, διοργανώνει την Τρίτη 9 Απριλίου, στο
Κέντρο Υγείας Αμυνταίου, Αιμοδοσία από τις  9πμ ως 1:30μμ.

«Δικαστική Ψυχολογία»



Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει ότι το θέμα της εισήγησης του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου  που θα πραγματοποιηθεί την
Τετάρτη, 10/04/2013, από 18:00 έως 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου είναι:
«Δικαστική Ψυχολογία»
Εισαγωγή στις Εφαρμογές της Ψυχολογίας στα Δικαστήρια
Εισηγήτρια του συγκεκριμένου θέματος είναι η κ. Αικατερίνη Μπούρα, Ψυχολόγος, Δικαστική πραγματογνώμων .
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο της ΔΗ.Κ.Ε.Α. 2386020044 καθώς και στο τηλέφωνο της συντονίστριας στο 2386022965.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΗ.Κ.Ε.Α
Γεώργιος Ψαλλίδας

Ετήσιο Μνημόσυνο του Συλλόγου Θρακιωτών Φιλώτα



Ο Σύλλογος Θρακιωτών Φιλώτα, τιμώντας την ημέρα γενοκτονίας, πραγματοποίησε
επιμνημόσυνη δέηση    στον Ιερό Ναό Αγ. Βασιλείου στον Φιλώτα.
Στην συνέχεια ακολούθησε στην αίθουσα του Συλλόγου,  Ημερίδα με θέμα των διωγμό και ξεριζωμό
των Ελλήνων από την πανάρχαια κοιτίδα της Θράκης
από τον συγγραφέα κ. Ρουσσάκη Πολυχρόνη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Νομού Φλώρινας



             ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                      
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
        Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
                                                                                      
Τηλ.: 2385350400 
Fax:   2385350401
E-mail: info@florina.pdm.gov.gr
                                                                                        Φλώρινα 8 Απριλίου 2013
                
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
   Η  Κτηνιατρική Υπηρεσία του Νομού Φλώρινας θα εφαρμόσει το πρόγραμμα του εμβολιασμού με REV-1 για το μελιταίο σε όλα τα αμνοερίφια που θα κρατηθούν για ζωή για το έτος 2013.
  Ο εμβολιασμός θα αρχίσει αμέσως μετά το Πάσχα  με προγραμματισμένες επισκέψεις σε όλες τις Κοινότητες του Νομού, και κατόπιν  τηλεφωνικής ειδοποίησης  των κτηνοτρόφων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Προσκαλείστε στη Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 9-4-2013 στις 12 μ.μ. στο ημιόροφο στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, που θα δώσει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Αντωνιάδης για τρέχοντα θέματα του Νομού. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ








                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Προσκαλείστε στη Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 9-4-2013 στις 12 μ.μ. στο ημιόροφο στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας,  που θα δώσει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Αντωνιάδης για τρέχοντα θέματα του Νομού.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
        ΦΛΩΡΙΝΑΣ