Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΑΛΛΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 06-03-2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε την Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:00, στο Δημαρχείο Φλώρινας, σε συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου με το Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Christophe Le Rigoleur.

«Από τις συγχωνεύσεις δε θα χαθούν επαγγελματικά δικαιώματα»

 
Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε ότι «δε θα χαθούν επαγγελματικά δικαιώματα με τον τρόπο που έγιναν οι συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ».
  Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ανοιχτός σε αλλαγές εφόσον βασίζονται σε λογικά κριτήρια για το σχέδιο «Αθηνά» που παρουσιάζεται σήμερα, Τετάρτη, στην Επιτροπή Μορφωτικών

Κατάληψη και κλείσιμο όλων των Δομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»



Κατάληψη και κλείσιμο όλων των Δομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αντιδρώντας στις προτάσεις του σχεδίου «Αθηνά» για την Ανασυγκρότηση του Χάρτη των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Χώρας.

Ώρα Μηδέν - Σχέδιο «Αθηνά» - Δυτική Μακεδονία



Μετά το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το οποίο και αναδημοσιεύτηκε σχεδόν σε ολόκληρο τον ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και μετά από την αποστολή της επίσημης θέσης του Υπουργείου Παιδείας προς τις Διοικήσεις του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, επιβεβαιώνεται η κατακρεούργηση της Δυτικής Μακεδονίας.

Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης ««Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα Γαλλικά Στρατεύματα στη Φλώρινα»

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων ο Δήμος Φλώρινας διοργανώνει από τις 06 Μαρτίου έως και τις 07 Απριλίου 2013 έκθεση με τίτλο ««Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα Γαλλικά Στρατεύματα στη Φλώρινα», η οποία θα λάβει χώρα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Αγροτική ημερίδα στο Αρμενοχώρι

 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου διοργανώνει αγροτική ημερίδα με θέμα: «καλλιέργεια ενεργειακών φυτών, σόγιας και ηλίανθου».
Η ενημέρωση θα γίνει από ειδικούς επιστήμονες – γεωπόνους, σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του Κ.Ε.Φ.Ο Αρμενοχωρίου.

Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας για την ημέρα της Γυναίκας

 
8η Μάρτη, μέρα τιμής και μνήμης για το γυναικείο κίνημα, μέρα υπόσχεσης για νέους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών του σήμερα...

Τετάρτη 6 Μάρτη στις 6.30μμ εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στην αίθουσα της Σκακιστικής Ακαδημίας της Λέσχης Πολιτισμού (Μεγαρόβου 13)

Παρασκευή 8 Μάρτη στις 6.30μμ συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας

Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας
Μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)

«Οι μορφές βίας κατά των παιδιών στη σύγχρονη οικογένεια»

 
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει ότι το θέμα της εισήγησης του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 06/03/2013, από 18:00 έως 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου είναι:
«Οι μορφές βίας κατά των παιδιών στη σύγχρονη οικογένεια»

Συνάντηση Σαπαλίδη - Καράογλου

 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας συναντήθηκε στις 28/02/2013 με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου στο κτίριο της πρώην Νομαρχιακής Αυτ/σης Κοζάνης όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα και το μέλλον της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Δόθηκε έμφαση στην υφιστάμενη κατάσταση της επιχειρηματικότητας στο νομό Φλώρινας, ιδιαίτερα στην ανεργία και στην αντικατάσταση της αγοράς από την αγορά της γειτονικής χώρας. Παράλληλα ο Πρόεδρος ανέδειξε την ανάγκη αναβάθμισης της ΒΙΠΕ, την

Η τελική πρόταση για το σχέδιο «Αθηνά»

 

Στη δημοσιότητα δόθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας η τελική πρόταση για το σχέδιο «Αθηνά», η οποία θα παρουσιασθεί σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στη Βουλή, προς τους βουλευτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Αναλυτικά η τελική πρόταση εδώ.

Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων αλπικού σκι από τον ΣΟΧ Φλώρινας


Τους Πανελλήνιους Αγώνες Χιονοδρομίας του Εθνικού Πρωταθλήματος της κατηγορίας Παίδων 1 και Κορασίδων 1 προκήρυξε ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο 
Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου στις 9 και 10 Μαρτίου. Περιλαμβάνουν ένα αγώνισμα Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης το Σάββατο και ένα αγώνισμα Τεχνικής Κατάβασης την Κυριακή.

8 Μάρτη Τιμάμε τις εργαζόμενες και τους αγώνες τους


Φέτος, η  Παγκόσμια  μέρα  της  Γυναίκας βρίσκει  τις  εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες, τις φτωχές αγρότισσες, τις συνταξιούχους, τις νέες των λαϊκών οικογενειών, τις μετανάστριες να παλεύουν με την ανεργία, με τη φτώχεια που 
απειλεί  τις   ίδιες  και   τις  οικογένειές  τους   με  την επίθεση   στα  εργασιακά,  τα

8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας


Όλοι και Όλες στη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας, στις 6.30΄μ.μ.
Εργαζόμενες, Άνεργες, Αυτοαπασχολούμενες, Αγρότισσες, Μετανάστριες, Νέες,
Η 8ητου Μάρτη δεν είναι μια τυπική
επέτειος αφιερωμένη στις γυναίκες. Είναι η μέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες των εργατριών, των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων για την απελευθέρωση και τη χειραφέτησή τους από την εκμετάλλευση και την καταπίεσή τους από την καπιταλιστική εργοδοσία και τις κάθε είδους προκαταλήψεις σε βάρος τους. Είναι μέρα – δίδαγμα, που

Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ο Η.Στεφανής


Ανακοινώνεται ότι την 02-03-2013, ύστερα από τις τακτικές ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Ταξίαρχος κ. ΣΤΕΦΑΝΗΣ Ηλίας του Κωνσταντίνου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φλώρινας για το σχέδιο "Αθηνά"


ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠ.ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ
Ύστερα από την απόπειρα μετατροπής των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ σε 
αυταρχικά, αγοραία εκπαιδευτήρια με τους νόμους 4009/11,  4076/12,  4115/13 και ενώ επιδεινώνεται η συνθήκη χρηματοδοτικής ασφυξίας και καταστροφικής υποστελέχωσης (περικοπές προϋπολογισμών, «διαθεσιμότητες», αδιοριστία), η κυβέρνηση προχωρά με το «Σχέδιο Αθηνά» σε ένα αποφασιστικό χτύπημα στη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση.

Τι είπε ο Θεόφιλος Πανίδης στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

 
Δεν έχω σκοπό να σας κουράσω με φλυαρίες, απλά θα σας μεταφέρω σκέψεις και προτάσεις συντρόφων και φίλων από τη Φλώρινα. 
Θα τα αναφέρω επιγραμματικά γιατί δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για αναλύσεις.
1. Απαίτηση πλέον των καιρών είναι η μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200 χωρίς καν να χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση. Η Ολλανδία με μεγαλύτερο πληθυσμό από τη χώρα μας δηλ με 17 εκατομμύρια κατοίκους έχει μόνο 150 βουλευτές! Το αστείο της συνταξιοδότησης των βουλευτών μας αγγίζει τα όρια της γελοιότητας.   
Φίλοι βουλευτές μπορείτε να γίνετε πιο αγαπητοί!  

βραδιά αφιερωμένη στη Μουσική του Κινηματογράφου



 

Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στη Μουσική του Κινηματογράφου, με μελωδίες και τραγούδια από γνωστές ελληνικές και ξένες ταινίες και ταυτόχρονη προβολή αποσπασμάτων των ταινιών.

Συμμετέχουν, η Μαθητική Ορχήστρα του ωδείου, η Παιδική και η Μικτή χορωδία καθώς και  μαθητές της τάξης σύγχρονου τραγουδιού και πιάνου.

Η εκδήλωση θα γίνει  την Παρασκευή  8 Μαρτίου 2013  στις 8:30 μ.μ.  στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας 

             Ο Διευθυντής                                  Ο Πρόεδρος                                                                  

          Βασίλειος Κίτσος                      Δημήτριος Ηλιάδης          
                                                                Αντιπεριφερειάρχης           
                                                   Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Επίσκεψη του Γάλλου Πρόξενου στην Π.Ε. Φλώρινας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 6 Μαρτίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Γάλλου Πρόξενου στην Π.Ε. Φλώρινας

Τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημήτριο Ηλιάδη θα επισκεφτεί στο γραφείο του, αύριο Πέμπτη 7 Μαρτίου και ώρα 9:00 π.μ., ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Christophe Le Rigoleur.