Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Αποστολή της γνώμης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας επί του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» στον Υπουργό Παιδείας



Σας αποστέλλουμε τη  διατύπωση γνώμης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας επί του σχεδίου  «ΑΘΗΝΑ».
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου
ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας
Ιωάννης Βέργαδος
Καθηγητής
ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑ
Α. Διαπιστώσεις-Θέσεις

Έως σήμερα οι αιτήσεις για τη συμμετοχή των μαθητών στη γιορτή αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ



 
Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων αποφάσισε να διοργανώσει γιορτή αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ στα αθλήματα του πινγκ-πονγκ και της ξιφασκίας στις 12 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη για τα Δημοτικά Σχολεία και στις 13 Μαρτίου 2013, ημέρα Τετάρτη για τα Γυμνάσια της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στο ΔΑΚ Φλώρινας.

Νίκη για τις γυναίκες του Φιλώτα

 
Νίκη για την γυναικεία ομάδα του Φιλώτα Μ.Π.Σ με σκορ 26-34 επί του Α.Ο Ιωαννίνων στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2/3 στα Ιωάννινα στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α2 γυναικών. Σε γενικές γραμμές ο αγώνας θα μπορούσε με βάση την εξέλιξη του, να χαρακτηριστεί πολύ καλός, με συνεχείς ανατροπές και πολύ πλούσιο θέαμα.
Αναλυτικότερα, το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ υψηλή ένταση και από τις δύο ομάδες.

Στο ρελαντί οι άντρες του Αμύντα

 
Χωρίς να συναντήσει καμία αντίσταση, ο Αμύντας Αμυνταίου επιβλήθηκε στο γηπέδου του, 32-23 του νεανικού ΑΟΚ, παρατείνοντας τον ενδιαφέρον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφού 3 ομάδες (Παναιτωλικός 19β., Αναγέννηση Άρτας 19β., Αμύντας Αμυνταίου 18β.) ερίζουν για την κατάκτηση της πρώτης του 4ου ομίλου της Β Εθνικής Ανδρών, που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α2.

Το «βιολί» τους οι γυναίκες του Αμύντα

 
Το γεγονός ότι o Αμύντας κέρδισε ακόμα ένα παιχνίδι (12/12 νίκες) στο πρωτάθλημα της Α2, Γυναικών δεν συνιστά είδηση, εκείνο όμως που μπορεί να θεωρηθεί ως είδηση, είναι ότι οι παίκτριες του Νίκου Γιώσκου επικράτησαν εύκολα του Αρίωνα Πτολεμαΐδας 19-27, χωρίς την συμμετοχή της πρώτη σκόρερ της ομάδας και της κατηγορίας Κριστίνας Τσιομπάνου που έμεινε στον πάγκο λόγω τραυματισμού, στοιχείο που πιστοποιεί με τον ποιο ανάγλυφο τρόπο, ότι ο Αμύντας συγκροτείται από ένα καλό σύνολο.

Ο Σουμπάσης στους τελικούς

 
Στους τελικούς των αντρών αγωνίστηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου ο Σουμπάσης Γιάννης. Οι αγώνες έγιναν στην Αθήνα στο Σ.Ε.Φ. και πήραν μέρος 38 αθλητές οι οποίοι είχαν προκριθεί από όλες τις περιφέρειες της χώρας. Η διοργάνωση αυτή είναι η πιο σημαντική της αγωνιστικής χρονιάς, επειδή ο νικητής αναδεικνύεται ο πρωταθλητής Ελλάδας για κάθε έτος. Τον Σουμπάση συνόδευαν ο προπονητής Gjiorgjieski Kiro, ο πατέρας του Κώστας Σουμπάσης και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Καλογήρου Γιώργος.

Συνεδριάζει το Ενεργειακό Δίκτυο για το ξεκίνημα κινητοποιήσεων

 
Το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων μετά από έκτακτη σύγκληση του στις 27 Φεβρουαρίου 2013 αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή επιστολής σε όλους τους εμπλεκόμενους με την διαχείριση του Ε.Α.Π. φορείς .
Μετά την έντονη αποδοκιμασία της νέας Υπουργικής απόφασης (αρ. ΦΕΚ 400/22-2-13) από όλους τους φορείς του Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αποστολή των θέσεων μας επί του περιεχομένου της παντού, αποφασίστηκε η εκ νέου συνεδρίαση για την κλιμάκωση περαιτέρω ενεργειών και δυναμικών κινητοποιήσεων σήμερα Δευτέρα και ώρα 15:00.
Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν, ότι οι αντοχές των Τοπικών Κοινωνιών στις περιοχές όπου εξορίσετε και καίγεται ο λιγνίτης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έφθασαν στο τέλος τους. Από εδώ και μπρος όλοι εμείς οι κάτοικοι θα σταθούμε απέναντι σε όσους θέλουν να εξαθλιώσουν τον τόπο μας , εμάς και τα παιδιά μας.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Ιωακείμ Ιωσηφίδης
Δήμαρχος Αμυνταίου

Ο «Αριστοτέλης» τίμησε τη μνήμη των 7 Ηρώων

 
Με αρχιερατικό μνημόσυνο και επιμνημόσυνη δέηση, ο Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» τίμησε χθες τη μνήμη των 7 Ηρώων, στο ομώνυμο μνημείο που βρίσκεται στο προαύλιο του συλλόγου. Πρόκειται για 7 νέα παιδιά, μαθητές γυμνασίου και μελή του «Αριστοτέλη» που κατακρεουργήθηκαν από ένοπλα τμήματα του Βουλγαρικού στρατού κατοχής στις 17 Ιανουαρίου 1944.

Τσικνοπέμπτη στο Ξινό Νερό


 
Ο Π.Ε.Σ Ξινού Νερού σας προσκαλεί την Τσικνοπέμπτη 07/03/2013 & ώρα 21:30 στον καθιερωμένο αποκριάτικο χορό που
θα πραγματοποιηθεί στο κοινοτικό κατάστημα.
Ελάτε να τσικνίσουμε όλοι μαζί!!!
Παρέα με τον ήχο τοπικής ορχήστρας!!!
Με τιμή 
το Δ.Σ

Χορευτικό τμήμα ενηλίκων από την Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα


Η Εύξεινος Λέσχη Φιλώτα κάνει γνωστό στα μέλη και τους φίλους της, ότι πρόκειται να ξεκινήσει χορευτικό τμήμα ενηλίκων.
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 19:30  στην αίθουσα 
εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Φιλώτα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για τυχόν πληροφορίες στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. 
ΤΟ  Δ.Σ.

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Περιφερειακό Συμβούλιο


 
Σήμερα Δευτέρα, 4 Μαρτίου στις 6 μ.μστην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας με θέματα: 

Αποτελέσματα Αγώνων Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος Λυκείων και Γυμνασίων της Π.Ε.Φλώρινας, σχολικού έτους 2012-2013


 
Σας κοινοποιούμε τα αποτελέσματα των Αγώνων Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος των Λυκείων και Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, που διεξήχθησαν στις 25/02/2013 στο Δημοτικό χώρο του Ζωολογικού Κήπου Φλώρινας.

Ημερίδα: "Η βία στη ζωή των παιδιών"



 
Ο Βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κ. Γεώργιος Μόσχος, θα μιλήσει στην πόλη μας σε μία ιδιαίτερης σημασίας ημερίδα, με θέμα:
«Η βία στη ζωή των παιδιών: Διαπιστώσεις και προτάσεις του Συνηγόρου του Παιδιού»,

Από σήμερα διακοπή της μεταφοράς με ταξί των μαθητών στην Π.Ε. Φλώρινας


 
Οι Μεταφορείς της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης καθώς και τα Σωματεία Ταξί και Ραδιοταξί της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, που εκτελούμε το έργο της  μεταφοράς των μαθητών της περιοχής μας, ανακοινώνουμε  και ενημερώνουμε με βαθιά λύπη μας το 
επιβατικό κοινό, γονείς και μαθητές, ότι από Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 πρόκειται να διακόψουμε την εκτέλεση του έργου της μεταφοράς των μαθητών.

Φεύγουν από το Δημόσιο ως τον Ιούνιο 12.500 υπάλληλοι


Σήμερα παραδίδει η κυβέρνηση στην τρόικα τη λίστα με τους 12.700 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Πηγές αναφέρουν ότι η λίστα αφορά τη διαθεσιμότητα 5.503 υπαλλήλων από τον στενό δημόσιο τομέα εκ των οποίων 2.000 θα προκύψουν από τα νέα οργανογράμματα των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων και 3.503 από την κατάργηση οργανικών θέσεων, οι οποίες θα προέλθουν από την αξιολόγηση των πρώτων φορέων γενικής κυβέρνησης που θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο δίμηνο.
Μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα νέα οργανογράμματα σε δήμους και

Δεν είναι υποχρεωτική η ασφάλιση για αυτοκίνητα που έχουν κατατεθεί οι πινακίδες τους


Το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε πως οι ιδιοκτήτες οχημάτων των οποίων οι πινακίδες έχουν κατατεθεί στις ΔΟΥ δεν έχουν υποχρέωση να ασφαλίσουν τα ΙΧ τους.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται πως σε καμία περίπτωση δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης των οχημάτων τους οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες στις ΔΟΥ.