Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου με τον Σύλλογο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Νομού Φλώρινας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   


Τ.Κ.:53100

Τηλ: 2385351010

Fax: 2385044628


Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 07-02-2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Νομού Φλώρινας συναντήθηκε την Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο  του στο Δημαρχείο.
Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λεωνίδας Καλυβιάνος, η Γενική Γραμματέας Εβελίνα Αριστείδου και το μέλος κ. Βαγγέλης Κουσιπέτκος, οι οποίοι ζήτησαν από τον κ. Δήμαρχο να τους παραχωρηθεί χώρος για τη στέγασή τους, ενώ ανέφεραν την πρόθεσή τους να συνδιοργανώσουν με το Δήμο Φλώρινας εκδήλωση με τίτλο «Δρόμος Υγείας». Τέλος ανέφεραν, ότι ο Σύλλογός τους θα είναι δίπλα στο Δήμο Φλώρινας σε κάθε του προσπάθεια.
Ο κ. Δήμαρχος με τη σειρά του, τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους, ενώ τους ανέφερε ότι τα αιτήματά τους θα ικανοποιηθούν το συντομότερο δυνατό. 

ΑΜΕΙΨΙΣΠΟΡΑ ΜΕ ΞΗΡΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ



             ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                      
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
        Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
                                                                                      
Τηλ.: 2385350400 
Fax:   2385350401
E-mail: info@florina.pdm.gov.gr
                                                                                        Φλώρινα 7 Φεβρουαρίου 2013
                

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  
2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
1.4 «ΑΜΕΙΨΙΣΠΟΡΑ ΜΕ ΞΗΡΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ»


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να συμμετέχουν στη δράση 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013.
1. Στόχος της δράσης 1.4.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ



 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 7 Φεβρουαρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγχαρητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας

Τις προηγούμενες ημέρες η Φλώρινα βρέθηκε στο αθλητικό επίκεντρο, χάρη στις επιδόσεις και τα κατορθώματα αθλητών και αθλητριών της σε διάφορα αγωνίσματα.
Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας οφείλω να συγχαρώ:

ΘΕΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ




Θέσεις-απόψεις του Τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ ΔΜ στις προτεινόμενες αλλαγές του σχεδίου ΑΘΗΝΑ

Σύμφωνα με το εξαγγελθέν σχέδιο ΑΘΗΝΑ του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, το Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων απορροφάται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ ΔΜ.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο,


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 06-02-2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, ημερίδα με θέμα «Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» από το Δήμο Φλώρινας.
Η ημερίδα έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, με τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα  19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης) με θέματα:

Ανακοίνωση από την ΕΑΣ Αμυνταίου για την επιστροφή ΦΠΑ


H Διεύθυνση Οικονομικών της ΕΑΣ Αμυνταίου ενημερώνει  τους  Αγρότες της περιοχής  ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής τιμολογίων για την επιστροφή ΦΠΑ αγροτών 2012

Φωτορεπορτάζ από τους φιλικούς αγώνες της Ακαδημίας Θύελλα Φιλώτα


Πρώτη φορά το ΕΒΕ Φλώρινας έκοψε Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Αμύνταιο



Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου το ΕΒΕ Φλώρινας για πρώτη φορά έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο Αμύνταιο....
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου  στην εκδήλωση  δήλωσε πως το ΕΒΕ είναι ενιαίο για Αμύνταιο και Φλώρινα και πρέπει οι σχέσεις να είναι σφιχτές , τονίζοντας συγχρόνως πως δεν υπάρχουν στον νομό επενδύσεις λόγω του μη σωστού οδικού δικτύου.

Ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΗ

Ευχαριστήριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Ο πρόεδρος και η Διοίκηση του 5ο Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση της ετήσιας κοπής πίτας στην καφετέρια BELAIR στην πόλη της Κοζάνης.

Προκήρυξη Εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Μαΐου 2013


Ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής  περιόδου Μαΐου 2013.

Με 3.151.176 € ενισχύονται οι υποδομές στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας


Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του έργου που αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία εκπαιδευτικών εργαστηρίων στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Την σχετική προέγκριση για την υπογραφή της σύμβασης ποσού 3.151.726,25 € ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής. «Βούληση μας, σημείωσε σε δηλώσεις

Ενημερωτικό Εργαστήρι για Γυναίκες στο Ξινό Νερό


Συνεχίζεται η προσπάθεια ενημέρωσης των γυναικών για τις δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας, από το Δήμο Αμυνταίου και το Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών «Εργάνη».
Το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου, στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα Κοινοτικού Καταστήματος Ξινού Νερού. Η εκδήλωση αφορά άνεργες,

Σύλληψη για μεταφορά λαθρομεταναστών στην Κρυσταλλοπηγή


Το βράδυ της Τρίτης στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν 46χρονο ημεδαπό για παράνομη μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,  διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος οδηγός, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας δύο 27χρονους αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν:
  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και
  • τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Άνθρακες ο θησαυρός για το Δημοτικό Σχολείο Μελίτης


Στις 5 Φεβρουαρίου 2013 το Κ.Π.Ε. Μελίτης υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς Ελευθεριάδου Ελένη και  Ζαμπούνη Δημήτριο με τις Γ1΄ & Δ1΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Μελίτης Φλώρινας.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. Μελίτης «Άνθρακες ο θησαυρός», στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος επισκεφθήκαν το ορυχείο της Αχλάδας και τον Α.Η.Σ. Μελίτης.
O Υπεύθυνος του ΚΠΕ Μελίτης
                                                                   Νίκος Νάνης

Ευχαριστήριο από το Δημοτικό σχολείο Άνω Καλλινίκης



Με πολύ χαρά θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στη διοίκηση του ΚΤΕΛ Φλώρινας και προσωπικά στον πρόεδρό του κ. Γεωργακόπουλο Σαράντη   για τη δωρεάν διάθεση δύο λεωφορείων ώστε να πραγματοποιήσουμε στις 5-2-2013 την εκπαιδευτική μας εκδρομή στη Βίγλα Πισοδερίου.
Οι εκπ/κοί και μαθητές
                                                          του Δημ.Σχ. Άνω Καλλινίκης

Κοπή βασιλόπιτας της ακαδημίας καλαθοσφαίρισης του Αμύντα Σκοπιάς


Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα το νεοϊδρυθέν τμήμα της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης του συλλόγου Αμύντας Σκοπιάς έκοψε την πρωτοχρονιάτικη του βασιλόπιτα την Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 στο καφέ ‘’Οδός ονείρων”.

Ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελληνικής Αστυνομίας Φλώρινας, προσκαλεί όλους τους συναδέλφους και τους συμπολίτες μας στον ετήσιο χορό της που  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα έναρξης 20.30΄ στην αίθουσα δεξιώσεων «ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ» (4ο χιλιόμετρο Ε.Ο. Φλώρινας - Θεσσαλονίκης) με τους ήχους της «ΛΕΧΟΒΙΤΙΚΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙΑΣ» και τιμή εισόδου δέκα (10,00) Ευρώ (με φαγητό άνευ ποτού).

Ιδιοπαθής αρτηριακή υπέρταση - επεμβατική αντιμετώπιση - θεραπεία


Η Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν. Φλώρινας σε συνεργασία με την Α’ Καρδιολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, διοργανώνει ομιλία με θέμα: 
«Ιδιοπαθής αρτηριακή υπέρταση - επεμβατική αντιμετώπιση - θεραπεία (μη φαρμακευτική)».

Προσυνέδριο Δυτικής Μακεδονίας των "Ανεξάρτητων Ελλήνων"



Το ΚΚΕ Δυτικής Μακεδονίας για το σχέδιο "Αθηνά"


Η ανακοίνωση, από το Υπουργείο Παιδείας, του σχεδίου «Αθηνά», φανερώνει την προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ώστε η τριτοβάθμια εκπαίδευση να προσαρμοστεί ακόμη περισσότερο, στις συνθήκες της οξυμμένης καπιταλιστικής κρίσης, στις ανάγκες του κεφαλαίου και των επιχειρήσεων για την αύξηση των κερδών τους. Συνεχίζοντας, στην κατεύθυνση του νόμου πλαισίου, οι όποιες αλλαγές επιχειρούνται, αφορούν πριν απ’όλα το περιεχόμενο σπουδών και έπειτα την χωροταξική κατανομή των τμημάτων στις διάφορες περιοχές της

Θέσεις-απόψεις του Τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων στις προτεινόμενες αλλαγές του σχεδίου "Αθηνά"


Σύμφωνα με το εξαγγελθέν σχέδιο ΑΘΗΝΑ του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, το Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων απορροφάται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ ΔΜ. Η απόφαση αυτή στερείται ακαδημαϊκών κριτηρίων και αδικεί την παρουσία του Τμήματος στο χώρο της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, διότι κατά την άποψη μας:

Φλώρινα: «Τα ΤΕΙ είναι εδώ, δεν πάμε πουθενά!»







Σήμερα το μεσημέρι  6 Φεβρουαρίου, Φοιτητές του ΤΕΙ Φλώρινας διαμαρτυρήθηκαν με πορεία για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»  του υπουργείου παιδείας περί κλείσιμο – συγχώνευση πανεπιστημιακών σχολών.
Οι φοιτητές κινήθηκαν σε συντεταγμένη πορεία στον πεζόδρομο της πόλης με πανό και κυρίαρχο σύνθημα «Τα ΤΕΙ είναι εδώ, δεν πάμε πουθενά!»