Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (VIDEO - FOTO)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 08-11-2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2013 με την παρέλαση και την υποστολή της σημαίας των 100 χρόνων  οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 101ης επετείου των ελευθερίων της Φλώρινας από τον τουρκικό ζυγό.

Το πρωί της Παρασκευής ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης παρέδωσε στο δημαρχιακό κατάστημα τη σημαία σε Αξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας και σε αντιπροσωπείες Μακεδονομάχων και Εφεδροπολεμιστών, και  η οποία με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου μεταφέρθηκε στον  τόπο της έπαρσης, στην πλατεία Γεωργίου Μόδη. 
Στις 8:30πμ, ξεκίνησε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντων  των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο, ενώ πραγματοποιήθηκε και η επίσημη Δοξολογία.
Μετά τη λήξη της δοξολογίας, στο χώρο του μνημείου της πλατείας Γεωργίου Μόδη έγινε η   επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων.
Ακολούθησε η παρέλαση στο χώρο της Λεωφόρου Μακεδονομάχων, η οποία ξεκίνησε με τη σημαία των 100 χρόνων, ενώ για πρώτη φορά παρέλασαν και οι μαθητές από όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Φλώρινας.
Μετά τη λήξη της παρέλασης ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος σε δηλώσεις του είπε:
«Με την παρέλαση αυτή ολοκληρώσαμε τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Φλώρινας. τιμήσαμε τους προγόνους μας οι οποίοι μας χάρισαν το πολυτιμότερο αγαθό, το αγαθό της ελευθερίας. Ευχόμαστε, οι Έλληνες να είμαστε πάντα ελεύθεροι».
Αμέσως μετά  την ολοκλήρωση της παρέλασης, η Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας, άγημα του στρατού, οι σημαιοφόροι των σχολικών μονάδων του Δήμου, φορείς και πολίτες μετέβησαν στην πλατεία Γεωργίου Μόδη, όπου έγινε και η υποστολή της σημαίας των 100 χρόνων, η έπαρση της οποίας έγινε στις 27 Ιουλίου 2012. Τη σημαία των 100 χρόνων παρέδωσε ο Δήμαρχος Φλώρινας σε δύο νέους του Δήμου μας, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον του τόπου μας, ενώ προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας και η Μ.Κ.Ο. «Πελαγονία», χόρεψαν τοπικούς χορούς και χορούς της Κρήτης.
Με την υποστολή της σημαίας έκλεισε ένας κύκλος εκδηλώσεων για το κλείσιμο του εορτασμού των 100 χρόνων ελεύθερης Φλώρινας.
Οι φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από το Σάββατο 02 Νοεμβρίου 2013 ήταν αφιερωμένες στους νέους και τις νέες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλους μας να τους γνωρίσουμε και να ενημερωθούμε για τη δουλειά τους και τους κόπους τους.
Ο Δήμος Φλώρινας, ευχαριστεί θερμότατα όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση των παραπάνω εκδηλώσεων και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτές.









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου