Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΜΠΟΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Κ ΣΙΑ Ε.Ε.



ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΥΛΟΣ  
              ΤΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΪΑΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ

  Δύο πολύ μεγάλες διακρίσεις κατέκτησε το κρασί Μύλος Λευκός 2012 της οινοποιίας Βεγορίτις του Χρήστου Μπόσκου στον 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου στη Θεσσαλονίκη . Το κρασί ΜΥΛΟΣ λευκός κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ανάμεσα σε  553 κρασιά από την Ελλάδα και από 4 άλλες χώρες, την Βουλγαρία, την Βραζιλία, την Κύπρο, και την Σλοβακία.
  Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Λευκού Μύλου εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από τους κριτές, οι οποίοι του απένειμαν και Ειδική διάκριση , μια που σαν λευκός οίνος -που συνδυάζει   ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες- κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία.
  Το κρασί  Μύλος (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Φλώρινα) είναι ένα χαρμάνι από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά, Ροδίτης και Chardonnay .
   Η 13η διοργάνωση του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki, με τη συμμετοχή 28 εκλεκτών γευσιγνωστών-κριτών, συμπεριλαμβανομένου του γνωστού Βρετανού δημοσιογράφου και συγγραφέα οίνου, Tom Stevenson, του Master of Wine από τις ΗΠΑ, Bob Paulinsky, του πλέον αναγνωρισμένου wine blogger Gray W. Blake, επίσης από τις ΗΠΑ, και πολλών ακόμη.
Ο Χρήστος Μπόσκος μετά την τελετή απονομής βραβείων, στο συνεδριακό κέντρο `Ιωάννης Βελλίδης` δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα και σημείωσε ότι ο στόχος του οινοποιείου είναι η παραγωγή πολύ υψηλής ποιότητας κρασιών σε χαμηλές τιμές. Δεν ξέχασε να ευχαριστήσει την οινολόγο –σύμβουλο του οινοποιείου Άρτεμις Τουλάκη –Ρούφα που με το ταλέντο της αλλά και την μεγάλη εμπειρία της , χάρισε  άλλη μια μεγάλη διάκριση.


                                                                      Με εκτίμηση



                                                          ΜΠΟΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΙ.......................ΚΑΛΟΠΙΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή