Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΡΟΖΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ




Ο δήμαρχος είπε: ( Αφού ο κ. Ρόζας δεν τόλμησε να έρθει, δεν θα κάνω κανένα σχόλιο.  Εξάλλου δεν με εκπλήσσει ο κ. Ρόζας με την ανεξαρτητοποίηση του, διότι από την εκλογή του ακόμα ήθελε να είναι Δήμαρχος αντί του Δημάρχου. Αλλά θα σας θυμίσω κάποια αποφθέγματα, ρητά και φράσεις σοφών ανθρώπων. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί  ο  κ. Ρόζας ας δει πρώτα ποιοι εργάζονται στις επιχειρήσεις του και μετά ας αυτοπαραιτηθεί από παντού, γιατί αυτό πρέπει να κάνει. Και ένα δεύτερο. Ο μεγάλος ALBERT EINSTEIN είπε Δυο πράγματα είναι άπειρα στον κόσμο, το σύμπαν κι η ανθρώπινη βλακεία, και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο.) με αυτά ο κ. Δήμαρχος έκλεισε  το Θέμα. Όμως σε

Καλές Γιορτές από τη Biohellenika


ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 21-12-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες επισκέψεις του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Οι εορταστικές επισκέψεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου με τη γιορτή στα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, το Γηροκομείο Φλώρινας και το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας. Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε γιορτή στα ΚΗΦΗ Φλώρινας, όπου παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ενώ οι επισκέψεις ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου με την επίσκεψη στα ΚΑΠΗ Φλώρινας, το Φυλάκιο Νίκης και την Παιδική Μέριμνα.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος ευχήθηκε σε όλους να έχουν καλές γιορτές με υγεία και το νέο έτος να γίνει η αρχή για ένα μέλλον καλύτερο.






















Ευχές από τον Δήμαρχο Γιάννη Βοσκόπουλο


Ευχές από το Στ.Κωνσταντινίδη

Η Γέννηση του Θεανθρώπου είναι η νίκη της αγάπης και της ελπίδας απέναντι στη θλίψη και στην απαισιοδοξία.
Όσο διατηρούμε στη ψυχή ακμαία την πίστη μας 
μπορούμε να ξεπερνούμε τις δοκιμασίες της ζωής.
Εύχομαι σε όλο τον κόσμο τα καλύτερα με υγεία, ευτυχία και ειρήνη.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Κωνσταντινίδης Ευστάθιος 
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Νομού Φλώρινας

«Κραυγή αγωνίας» για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας από τους καθηγητές


«Κραυγή αγωνίας»  για το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας απηύθηναν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης,  στο κτίριο της Διοίκησης, η πρόεδρος και τα μέλη του νέου προεδρείου του Συλλόγου Καθηγητών του Ιδρύματος. 

Ενημερωτική ημερίδα στο 1ο γυμνάσιο Φλώρινας

Ο σύλλογος των καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας, κάνοντας πράξη τη δια βίου μάθηση, παρακολούθησε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Διαχείριση των προβλημάτων συμπεριφοράς στη σχολική τάξη» που υλοποίησε η κα. Μπαφίτη Άννα, κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων.

Η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας
Παπακωνσταντίνου Ουρανία

Κατάθεση προσφορών από ταξιδιωτικά γραφεία

Ανακοινώνεται, ότι η Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας διοργανώνει επίσκεψη είκοσι τεσσάρων (24) μαθητών και δύο (02) συνοδών καθηγητών, με προορισμό το Στρασβούργο (Γαλλία), προκειμένου να λάβουν μέρος στην ημερίδα που

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και σχολών, που προβλέπονται με το σχέδιο «Αθηνά»

Η τρικομματική κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, προωθεί το «σχέδιο Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που προβλέπει συγχωνεύσεις και λουκέτα σε 10άδες τμήματα ακόμα και σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα.

Διακόπτεται η διάθεση προϊόντων για το διάστημα των εορτών

Σας ανακοινώνουμε ότι η Δράση «Χαρίζω – Δωρίζω – Γιορτάζω - Χριστούγεννα για όλους» (είδη ένδυσης και υπόδησης) διακόπτεται για το χρονικό διάστημα των εορτών και θα ξαναρχίσει με το νέο έτος σε άλλο τόπο διότι ο χώρος έπρεπε να δοθεί για τις ανάγκες του ΦΣΦ Αριστοτέλη.
Για το χρόνο και τον τόπο θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.
Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά.

Οι υπεύθυνοι της διαχείρισης

Διανομή τροφίμων από το Σύλλογο Πολυτέκνων

Συνεχίζεται από το Σύλλογο Πολυτέκνων Φλώρινας, η διανομή προϊόντων παρέμβασης Ευρωπαϊκής Ένωσης 2012 (πορτοκάλια, μακαρόνια, τυρί) και το Σάββατο 22/12/2012.
Η διανομή θα γίνετε από τα ψυγεία της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Φλώρινας και ώρες 9:00 πμ έως 13:30μμ.
Ο Σύλλογος και το διοικητικό του Συμβούλιο εύχονται Καλές Γιορτές σε όλους!

«Ο θαυμαστός κόσμος των παραμυθιών και το θαύμα των Χριστουγέννων»

Την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 18.00 ως 21.30 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ», πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση των μελών του Ομίλου Εκπαιδευτικών για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία στο πλαίσιο του Προγράμματος για τον «Κριτικό Γραμματισμό» με εισηγήτρια την κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, Σχολική

«Όχι στα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας»

Ένα από τα θέματα για τα οποία θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας την Παρασκευή 21 Δεκέμβρη είναι η έγκριση σχετικής απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου, που αφορά στην έναρξη καταβολής τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Φλώρινας (και μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, αν ο γονέας δεν πληρώσει τα τροφεία για δυο μήνες το νήπιο θα διαγράφεται από τον παιδικό).

Άνοιξε χθες το «Χωριό του Αη Βασίλη» στη Σιταριά


Ξεκινάει από σήμερα το «Ξύλινο Χωριό»

Ξεκινάει από σήμερα Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 τη λειτουργία του το Ξύλινο Χωριό στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας. Τα ξύλινα σπιτάκια, θα φιλοξενήσουν έως και τις 05 Ιανουαρίου 2012, συλλόγους και ιδιώτες, οι οποίοι καθημερινά θα διοργανώνουν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012 το έθιμο των φωτιών θα αναβιώσει, ενισχύοντας την εορταστική ατμόσφαιρα σε όλο το Δήμο Φλώρινας. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 22:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου παραδοσιακά εδέσματα και κρασί, θα ζεστάνουν τους παρευρισκόμενους.
Νωρίτερα το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 18:00, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φλώρινας, η συγγραφέας παραμυθιών κ. Δόξα Κωτσαλίδου θα διαβάσει παραμύθια στα παιδιά, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα.

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας

Συνεδριάζει σήμερα, στις 3 το μεσημέρι στο Πέρασμα, το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκαν 3 κιλά και 173 γραμμάρια κάνναβης
Συνελήφθησαν χθες (19-12-2012) το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Α’ και  Β' Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, δύο 35χρονοι αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου «περί ναρκωτικών»  και του νόμου «περί όπλων».

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Για τις γιορτές των Χριστουγέννων και το νέο έτος

Συνδημότισσες και συνδημότες,
κλείνει ο δεύτερος χρόνος από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και την ανάληψη των καθηκόντων μας ως Δημοτικής Αρχής στο τιμόνι του ενιαίου Δήμου Αμυνταίου. Ήταν μία περίοδος γεμάτη ανατροπές και ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα, με κυρίαρχο τον

Νέα ανακοίνωση για την Λαϊκή Αγορά της Φλώρινας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των αργιών των Χριστουγέννων 25 και 26 Δεκεμβρίου 2012 η Λαϊκή Αγορά της Φλώρινας θα λειτουργήσει το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012.
Επίσης, επειδή
τα καταστήματα μετά από Απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά και στις 02 Ιανουαρίου 2013, η Λαϊκή Αγορά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2013.

Χριστουγεννιάτικες ευχές από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου


Η Διευθύντρια και το προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου εύχονται στον
Διευθυντή και το προσωπικό του 3ου Δ.Σ. Αμυνταίου από βάθος ψυχής Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

Ελάτε στην Φλώρινα- Ελάτε στις Φωτιές


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ-ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

Είμαστε δυο και πλέον χρόνια στη διοίκηση του Συλλόγου. Συμπίπτει με τις νέες αυτοδιοικητικές Αρχές και με την νέα σύνθεση του Δήμου, του Ενιαίου Δήμου Αμυνταίου.
Αρκετός χρόνος για συσσώρευση εμπειριών και την διαμόρφωση συγκροτημένης ενιαίας αντίληψη για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε αλλά και ενός απολογισμού.

Επιτυχής Επέμβαση του Λευτέρη Ελευθεριάδη


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση του Λευτέρη Ελευθεριάδη στον αχίλλειο τένοντα του αριστερού του ποδιού και ήδη βρίσκεται στο σπίτι του, όπου αναρρώνει.Ο θεράπων χειρούργος/ορθοπεδικός Θωμάς Χατζηπέτρου (συμπαίκτης του Λευτέρη Ελευθεριάδη στον Αμύντα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ


ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ
ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ
ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ
Εάν σταματήσουν
τα δεκάδες σκάνδαλα σε βάρος της ΔΕΗ με πρώτο και καλύτερο «το μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους + 10%» που μόνο για φέτος θα κοστίσει στη ΔΕΗ πάνω από 300 εκατ. €

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τις Αθλήτριες και τους Προπονητές των Γυναικείων εθνικών ομάδων Χειροσφαιρίσεις


Ανησυχία επιστημών για το νέφος από ξυλόσομπες και τζάκια


Ανησυχία προκαλεί η επιβαρυμένη ατμόσφαιρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξαιτίας της θεαματικής αύξησης της λειτουργίας τζακιών.
Από τις απογευματινές ώρες, περιοχές ολόκληρες καλύπτονται με κάπνα από σωματίδια διαφόρων διαμετρημάτων (PM 1, P 2,5 κ.λπ.) που είναι εισπνεύσιμα αλλά και μεγαλύτερα αφού οι καύσεις στα τζάκια είναι χαμηλής ενεργειακής απόδοσης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΒΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


Στις 22 Δεκεμβρίου 2012 θα ξεκινήσει η διανομή τροφίμων του Προγράμματος ΕΣΠΑ 2012, σε όσους τρίτεκνους δικαιούχους, μέλη του Συλλόγου που έχουν καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά.