Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση από την ΕΑΣ Αμυνταίου

Η ΕΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ενημερώνει τους κτηνοτρόφους του διευρυμένου δήμου Αμυνταίου ότι θα πρέπει να προσέλθουν μέχρι της 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012, στην κτηνιατρική υπηρεσία  της
διεύθυνσης γεωργίας (ΔΑΟΚ), που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με την ΕΑΣ,  με τα μητρώα του ζωικού τους κεφαλαίου ενημερωμένα προκειμένου να γίνει η απογραφή για το έτος 2012. Κατόπιν θα πρέπει να προσκομίσουν το μητρώο στην ΕΑΣ προκειμένου να προετοιμαστεί ο φάκελος για τη διεκδίκηση των χρημάτων του άρθρου 68 που αφορά την επιδότηση αιγοπροβάτων, και βοοειδών κρεοπαραγωγής (μοσχίδων και θηλαζουσών αγελάδων).
Υπεύθυνος κ. Κυριακίδης Άκης
Τηλ. 23860 203813 (εσωτερικό 1)
Με εκτίμηση,
Για την ΕΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Ιωαννίδου Χιόνα
Διευθύντρια Γεωπληροφορίας  ΕΑΣ Αμυνταίου

Χριστουγεννιάτικη Έκθεση στο Coral στο Αμύνταιο

 

Συμπαράσταση στους εργαζομένους της Κοινωφελούς Εργασίας από τη Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας είναι η μόνη παράταξη που καταψήφισε την εφαρμογή του απαράδεκτου προγράμματος δήθεν Κοινωφελούς Απασχόλησης (πεντάμηνα) στον Δήμο μας, προγράμματα – κοροϊδία, που παίζουν με την αγωνία και τον πόνο χιλιάδων άνεργων. Είναι προγράμματα που ουσιαστικό στόχο έχουν να εισάγουν την κάλυψη αναγκών με κακοπληρωμένη δουλειά ανθρώπων που δεν θα κατοχυρώνουν

Έκοψαν το επίδομα τυφλότητας από τη Δήμητρα Κουτσουρίδου

Την αναπηρική σύνταξη της τυφλής από τα 8 της,  38χρονης – σήμερα - Δήμητρας Κουτσουρίδου, η οποία μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για τις 8.514 ξύστρες που συνέλεξε, έκοψε η πολιτεία, έπειτα από επώνυμη καταγγελία συγχωριανού της (που ανέφερε πως δεν είναι τυφλή), χωρίς όμως οι αρμόδιοι να προβούν στη διαδικασία του επανελέγχου. 

Αιμοδοσία στην Κέλλη

 


Μακεδονικό Κύπελλο πρακτικής σκοποβολής


Τη δεύτερη θέση κατέλαβε στο Μακεδονικό Κύπελλο πρακτικής σκοποβολής όπλων χειρός ο αθλητής της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Μούλελης Ηλίας.
Το τουρνουά των τριών αγώνων πραγματοποιήθηκε στο σκοπευτήριο της Νέας Νικόπολης στην Κοζάνη και διοργανώθηκε από τον Σκοπευτικό Όμιλο Κοζάνης. Ο τελικός έγινε στις 2 Δεκεμβρίου ενώ οι προηγούμενοι αγώνες έγιναν τους μήνες Νοέμβριο και Οκτώβριο.

«Η Αρπαγή 2» από την Κινηματογραφική Λέσχη


Η επόμενη ταινία που θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας είναι:

Η Αρπαγή 2
(Taken 2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/12: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 10/12: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 11/12: 21.00

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Δράση |91'
Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Μέγκατον
Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Φάμκε Γιάνσεν, Μάγκι Γκρέις, Ράντε Σερμπέτζια

Όταν ο Μπράιαν Μιλς ανακαλύπτει πως η πρώην σύζυγός του, Λενόρ, ετοιμάζεται να ζητήσει διαζύγιο, την καλεί μαζί με την κόρη τους, Κιμ, σε ένα ειδυλλιακό Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη, με την ελπίδα να κερδίσει ξανά την καρδιά της. Στο παρελθόν όμως, ο Μπράιαν έχει σκοτώσει για να σώσει την κόρη του και τώρα αυτός και η οικογένειά του θα πρέπει να πληρώσουν. Ο Μπράιαν και η Λενόρ απάγονται, αλλά η Κιμ καταφέρνει να αποδράσει.

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΗΧΟ Dolby Digital Surround

Ο πρόεδρος του «Παγκράτιον» εξελέγη σε Δ.Σ. οργάνων του Ελληνικού καράτε

Μετά την επιτυχία των αθλητών του συλλόγου «Παγκράτιον» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ήρθε άλλη μια επιτυχία για τον Σύλλογο. Ο πρόεδρος του συλλόγου Τσαρτσιταλίδης Κίμων, μετά την εκλογή του στο Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, εξελέγη και στο Δ.Σ της Ένωσης Καράτε Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Συμπαράσταση της Λαϊκής Συσπείρωσης στους εργαζομένους της Κοινωφελούς Εργασίας


Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας είναι η μόνη παράταξη που καταψήφισε την εφαρμογή του απαράδεκτου προγράμματος δήθεν Κοινωφελούς Απασχόλησης (πεντάμηνα) στον Δήμο μας, προγράμματα – κοροϊδία, που παίζουν με την αγωνία και τον πόνο χιλιάδων άνεργων. Είναι προγράμματα που ουσιαστικό στόχο έχουν να εισάγουν την κάλυψη αναγκών με κακοπληρωμένη δουλειά ανθρώπων που δεν θα

Σωστή χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θεωρεί σκόπιμο να υπενθυμίσει στους οδηγούς που κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους (Εγνατία Οδός και κάθετοι άξονες), την σωστή χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.
Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) είναι η λωρίδα σε αυτοκινητόδρομο που βρίσκεται μεταξύ της ακραίας δεξιάς συνεχούς διαγράμμισης και του άκρου της οδού. Η (Λ.Ε.Α.)

Ενημέρωση από το ΕΒΕ Φλώρινας


Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει ότι:
1/ όσα από τα μέλη μας δεν έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας (Β’ και Γ’ κατηγορίας) και απασχολούν ή πρόκειται να απασχολήσουν προσωπικό το Επιμελητήριο θα υλοποιεί σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας σε συνεργασία με το ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ. Να σημειωθεί ότι από 1η Μαρτίου 2013 θα είναι απαραίτητη η δήλωση των στοιχείων Τεχνικού Ασφαλείας εφόσον όλα τα στοιχεία θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Επιμελητήριου

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις απολύσεις σε ΠΑΜΗ και ΤΟΤΤΗ

Καταγγέλλουμε τις νέες απολύσεις εργαζομένων που πραγματοποίησε η εργοδοσία των επιχειρήσεων ΠΑΜΗ και ΤΟΤΤΗΣ που βρίσκονται στην βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας.
Οι επιχειρήσεις αυτές επί μήνες ακολουθούσαν την πρακτική της συστηματικής άρνησης καταβολής των δεδουλευμένων, της τρομοκράτησης των πιο πρωτοπόρων εργατών, της αυθαίρετης μείωσης του χρόνου εργασίας.

Προτάσεις της ΟΝΝΕΔ για τη γεωργία

«επιχειρώ αλλιώς» στη γεωργία ονόμασε την καμπάνια που συμπεριλαμβάνει τις προτάσεις της η ΟΝΝΕΔ για τη γεωργική ανάπτυξη και την προώθηση της γεωργίας στην νεολαία.
Στόχος μας είναι να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε τη γεωργία, καθώς αποτελεί έναν τομέα που μπορεί να προσφέρει κίνητρα και ευκαιρίες για απασχόληση στους νέους σήμερα.

Επιστολή της Ρ. Μακρή για το επικείμενο κλείσιμο του ορυχείου Αμυνταίου

Κατόπιν αλλεπάλληλων αναφορών στον τύπο καθώς και επιστολών των σωματείων ΄΄Σπάρτακος΄΄ και ΄΄Λυγκηστίς΄΄, όπου τονίζεται ο σοβαρός κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας του ορυχείου Αμυνταίου λόγο αρχαιολογικών ανασκαφών, η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ζητά την άμεση σύγκλιση της επιτροπής των εμπλεκόμενων Υπουργών ΠΕΚΑ, Πολιτισμού, του Προέδρου και Διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε., με τους αρμόδιους γενικούς διευθυντές, την τοπική και υπεύθυνη αρμόδια Διευθύντρια

«Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στη παραγωγή σακχαροτεύτλων»


        
 
     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                     
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                      
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
        Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
                                                                                                                                        Φλώρινα 6 Δεκεμβρίου 2012                                    
Τηλ.: 2385350400 
Fax:   2385350401

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  Φλώρινας ανακοινώνεται η Πρόσκληση  εκδήλωσης ενδιαφέροντος  της δράσης 2.3 (Β ) «Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στη παραγωγή σακχαροτεύτλων»  του Μέτρου 214 «ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013, που στοχεύει  στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης των εισροών (χημικά λιπάσματα – φυτοφάρμακα) και του αρδευτικού νερού, στην παροχή εγγυήσεων στους καταναλωτές για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων  καθώς και στην ασφάλεια των παραγωγών στους χώρους εργασίας.

Υπογραφή σύμβασης για τον αναδασμό Μελίτης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 6 Δεκεμβρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή σύμβασης για τον αναδασμό Μελίτης


Στην υπογραφή της σύμβασης για τον αναδασμό του αγροκτήματος Μελίτης θα προχωρήσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 12:30 μ.μ., στην έδρα της Π.Ε. Φλώρινας (γραφείο Αντιπεριφερειάρχη).


* Παρακαλείστε για τη δημοσιογραφική κάλυψη.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ


                                         ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

      Προσκαλείστε στην έκτακτη σύσκεψη  που θα γίνει το Σάββατο  8-12-2012 και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας με θέμα: Πανεπιστημιακές Σχολές και Τμήματα της Φλώρινας εν όψει  της διαβούλευσης και πιθανών μειώσεων Τμημάτων.



                                                                               Η συντονιστική επιτροπή

                                                         για το Πανεπιστήμιο Φλώρινας

Ημέρα προσφοράς προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 6 Δεκεμβρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημέρα προσφοράς προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές


Η καθιέρωση της Τρίτης, ως ημέρα προσφοράς των προϊόντων των καφετεριών και ταβερνών σε χαμηλότερη τιμή, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ιωάννης Αντωνιάδης με τους επαγγελματίες της Φλώρινας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές-Αυτισμό 8 Δεκεμβρίου 2012 Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου DU LAC , ώρα 9:00 έως 14:00


Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές-Αυτισμό
Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου σε συνεργασία με το Μονορόδι Αθηνών, διοργανώνει στα Ιωάννινα, εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές-Αυτισμό, με εισηγητές την Άννα Πλέσσα, ΜΕd , BCBA, σχολική ψυχολόγο και αναλύτρια συμπεριφοράς  και  τον Ιγνάτιο Καφαντάρη, Παιδοψυχίατρο.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί ,το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου DU LAC και ώρα 9:00 έως 14:00 .

ΟΜΙΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΛΩΣΣΑΣ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
«ΟΜΙΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ»


Φλώρινα, 6 Δεκεμβρίου 2012


ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΙΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ


          Την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 18.00 ως 21.30 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ», πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών του Ομίλου Εκπαιδευτικών για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία και έγινε η έναρξη του Προγράμματος για τον «Κριτικό Γραμματισμό» με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Ντίνα, Καθηγητή Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος είναι και ο επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος.

ΝΕΑ ΟΔΟΣ- ΑΦΙΔΝΕΣ : ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ (!) ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Διόδια Αφιδνών: Χιλιάδες κάτοικοι της Β.Α. Αττικής  ζητούν κατάργηση των διοδίων


                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι μεγαλοεργολάβοι που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση των εθνικών μας δρόμων,  με τις ευλογίες του κράτους, έχουν ξεκινήσει μια βιομηχανία διώξεων ενάντια στους κατοίκους και τους πολίτες που αρνήθηκαν να πληρώσουν το χαράτσι των διοδίων.
Σε μια προφανή προσπάθεια εκφοβισμού και βλέποντας δεκάδες χιλιάδες οδηγούς να ανασυντάσσονται και να σηκώνουν σωρηδόν τις μπάρες σε όλη τη χώρα, παρά τους νόμους της ντροπής των Ρέππα και Βορίδη,  έχουν εξαπολύσει διώξεις στους κατοίκους  που αγωνίζονται για ελεύθερους  δημόσιους δρόμους.