Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ στις 05/12


Οι καθηγητές διαμαρτύρονται για τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία και τα υπολογίζουν σε 2.000.

Η ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται για το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων τμημάτων, προκειμένου να εξοικονομηθούν εκπαιδευτικοί για τα σχολεία και να διατεθούν για να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά.

Διακοπές κυκλοφορίας στο τμήμα Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων της Εγνατίας Οδού


Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί, που θα κινηθούν στο τμήμα Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων της Εγνατίας Οδού, κατά τις βραδινές ώρες της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιούνται ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο πλαίσιο των απαιτούμενων δοκιμών του Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας (T.M.S.).

Αναλυτικότερα:

ΝΙΚΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ "Εγώ χάρη δεν ζητώ από πολιτικά και ηθικά άτιμους"...


Δεν θα ζητήσει χάρη από τις αρχές και κατ'αυτό τον τρόπο δεν θα παραστεί στην κηδεία του γιου του Βασίλη, ο μοναδικός εν ζωή έγκλειστος του Κινήματος του 1967, ο 90χρονος Νικόλαος Ντερτιλής, που παραμένει φυλακισμένος εδώ και 38 χρόνια Αρνείται να ζητήσει χάρη, όπως έπραξαν και τα περισσότερα μέλη ή στελέχη της στρατιωτικής κυβέρνησης τα οποία πέθαναν στην φυλακή.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ 2.500 χρόνια μετά, 4 Έλληνες ασκούν επιρροή στον πλανήτη!


Ανάμεσα στις προσωπικότητες που έχουν σήμερα τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη σε έρευνα του ΜΙΤ τέσσερις αρχαίοι Έλληνες. Μπορεί να έζησαν πριν από σχεδόν 2.500 χρόνια, όμως το όνομα του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Αρχιμήδη και του Σωκράτη, που έχουν επηρεάσει βαθύτατα τη δυτική φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη ανά τους αιώνες, είναι μεταξύ των κορυφαίων λημμάτων στη δημοφιλέστερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, τη Wikipedia.

Βγήκε από το νοσοκομείο ο μητροπολίτης Θεόκλητος

Καλά στην υγεία του είναι ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος, ο οποίος μάλιστα πήρε εξιτήριο το απόγευμα της Τετάρτης από την κλινική «Άγιος Λουκάς» της Θεσσαλονίκη όπου νοσηλευόταν από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε υποστεί το απόγευμα της ίδιας μέρας.
Σημειώνεται ότι ο 80χρονος μητροπολίτης Φλωρίνης είχε διακομιστεί στον «Άγιο Λουκά» το βράδυ της Παρασκευής προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις που θα καταδείκνυαν την αιτία που προξένησε το λιποθυμικό επεισόδιο.

Καινοτόμες πρακτικές και επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα




Σεισμός 3,3 R στη FYROM

Αισθητός και στην πόλη της Φλώρινας έγινε ο σεισμός που σημειώθηκε πριν από λίγο (στις 12.14’) με επίκεντρο την περιοχή της FYROM, 81 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Φλώρινας.
Το μέγεθος του σεισμού ήταν 3,3 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Από το Ξινό Νερό στο γαλλικό προξενείο

Μια μοναδική ιστορική εμπειρία πρόσφεραν οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείο του Ξινού Νερού στους μαθητές τους. Στις 09/11/12, διοργάνωσαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γαλλικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Προσδιορισμός και οριοθέτηση της «μεταλιγνιτικής εποχής» για το Ενεργειακό Κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας

Το Τ.Ε.Ε./Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας ανταποκρινόμενο στο θεσμικό του ρόλο και με διαχρονική παρέμβαση σε θέματα ενέργειας - ηλεκτροπαραγωγής, λόγω της δραστηριοποίησής του στο μεγαλύτερο Ενεργειακό Κέντρο της Χώρας, απέστειλε στους συναρμόδιους Φορείς, τις θέσεις και απόψεις του αναφορικά με τον προσδιορισμό και την οριοθέτηση της «μεταλιγνιτικής εποχής», για το Ενεργειακό Κέντρο της Δυτικής

Επίσκεψη από αντιπροσωπεία της ΤΡΕΝΟΣΕ μαζί με δημοσιογράφους από Θεσσαλονίκη και πρακτορεία τουρισμού.

Για το Σάββατο 1-12-2012 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στην Φλώρινα από τους υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε μια προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής ως τουριστικό προορισμό. Για αυτό το σκοπό έχουν προσκληθεί τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης οι οποίοι θα επισκεφτούν μεταξύ άλλων τις Πρέσπες και το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου. Μαζί τους θα βρίσκεται και ο παρουσιαστής της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» της ΝΕΤ, Γιώργος Αμυράς με το συνεργείο του οι οποίοι θα περιηγηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης.

To Beton7 Gallery παρουσιάζει την έκθεση ΘΥΜΑΣΑΙ; Με gestalter τον Χάρη Κοντοσφύρη. To Beton7 Gallery παρουσιάζει την έκθεση ΘΥΜΑΣΑΙ; Με gestalter τον Χάρη Κοντοσφύρη.


ΘΥΜΑΣΑΙ; Διακινώ την υποτιμημένη καθημερινότητα για λιγότερες δακρυγόνες αιτίες.
Στην  έκθεση  Θυμάσαι; της BETON 7 GALLERY διακινείται η υποτιμημένη καθημερινότητα του ποιητή Καρυωτάκη, που αποδίδεται εικαστικά από τη Μάγδα Χριστοπούλου -ως η στιγμή της απόδρασης της ψυχής από το θάνατο- ενώ τιμάται συγγραφικά από παρατιθέμενα κείμενα της Παναγιώτας Δημοπούλου, της Βίκυς Μπρούσαλη και της Μάγδας Χριστοπούλου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εξετάσεις που αφορούν τους Φαρμακοποιούς για την άδεια άσκησης επαγγέλματος

Το Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι, οι εξετάσεις που αφορούν τους Φαρμακοποιούς, για την άδεια άσκησης επαγγέλματος Φαρμακοποιών, περιόδου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα  στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και  Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ ως εξής:
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 17-12-12       

Σχολικοί αγώνες γυμνασίων και δημοτικών

Θα μας τιμήσει η παρουσία σας στους Σχολικούς Αγώνες Αθλοπαιδείας Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, που θα πραγματοποιηθούν στο Αθλητικό Κέντρο «Πατουλίδειο» του Δήμου Πρεσπών την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, στο ΔΑΚ Φλώρινας και στο ΔΑΚ Αμυνταίου από την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 έως και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, από ώρα 09:00 π.μ. έως 13:00 μμ.

Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων

Επιμένουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας στον αγώνα τους για τη διαθεσιμότητα

O Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μετά από τη διενέργεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 28/11/12, και έχοντας αξιολογήσει όλα τα δεδομένα, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:

Σεισμός στη Φλώρινα


Σεισμική δόνηση 3.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3.35 σήμερα τα ξημερώματα και έγινε αισθητή στην πόλη της Φλώρινας. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται κοντά στο αεροδρόμιο  Φλώρινας και το εστιακό βάθος στα 2 χλμ.

Ο Σύλλογος «Οκτάβα» στηρίζει τη δράση «Χριστούγεννα για όλους»

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΚΤΑΒΑ» στηρίζει την αξιέπαινη δράση της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας «Χριστούγεννα για όλους: ΔΩΡΙΖΩ-ΧΑΡΙΖΩ-ΓΙΟΡΤΑΖΩ» και προσκαλεί τα μέλη του, τους γονείς των μαθητών του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τους φίλους του, να βοηθήσουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή. Στη Γραμματεία του Ωδείου Φλώρινας και από τις 10:00 π.μ. ως τις 08:00 μ.μ. μπορείτε να αφήνετε είδη ένδυσης(ρούχα- παπούτσια, σε καλή κατάσταση), παιχνίδια, βιβλία, γραφική ύλη, καθώς και τρόφιμα που μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα(μακαρόνια, ρύζι κ.λ.π.), μέχρι και τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 .

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου «Οκτάβα»

Φλώρινα: ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΑΤΕ;

Το ποδήλατο –λένε- πρέπει να το μάθεις μικρός και δεν έχουν άδικο!
Αυτό βέβαια ισχύει και σε πολλές άλλες δράσεις του ανθρώπου, κι όχι μόνο για το ποδήλατο.

Οι εκπαιδευτικοί το γνωρίζουν καλά, και προσπαθούν να βοηθήσουν τους μαθητές τους να μάθουν πολλές δράσεις όσο είναι ακόμα μικροί!

SOLANUM TOBEROSUM από τους ΕΝ ΦΛΩ


Σε κάποια χωράφια μας, υπόγειοι βλαστοί με φυλλίδια σχηματίζουν επιγενείς ρίζες. Είναι οι στόλωνες. Οι κορυφαίοι οφθαλμοί των ριζών αυτών διογκώνεται δημιουργώντας κόνδυλους ποικίλου μεγέθους και σχήματος. Έχουμε σπείρει “πατατόσπορο”.

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής: «Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας»

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση των τοπικών σχεδίων για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ), μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων ένταξης από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή.       

ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΜΥΝΤΑΣ

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ!


Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για το ανδρικό τμήμα του Αμύντα,  μετά το προγραμματισμένο ρεπό της προηγούμενου Σαββάτου (24/11) , φιλοξενεί το Σάββατο 30/11 (στις 18:00) τον Αρίωνα Πτολεμαΐδας, όπου θα  αποκαλυφθεί για πρώτη φορά στους φιλάθλους του, σε αγώνα πρωταθλήματος.