Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Εκλογές μέσω ομαδικής παραίτησης βουλευτών



Πρόταση - βόμβα έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Καμμένος τον κάλεσε να «αποσύρει» όλη την κοινοβουλευτική του ομάδα- όπως δηλώνει ότι θα κάνει και ο ίδιος- με σκοπό την προκήρυξη εκλογών.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» ο κ. Καμμένος εξηγεί πως μπορεί να «μπλοκάρει
» τα μέτρα, προκαλώντας εκλογές μέσω ομαδικής παραίτησης βουλευτών.

Κλειστή η Δ.Ο.Υ. Φλώρινας αύριο και μεθαύριο

Ανακοινώνεται από τη Δ.Ο.Υ Φλώρινας ότι, δεν θα πραγματοποιούνται συναλλαγές με το κοινό, την Δευτέρα και Τρίτη 22 & 23 Οκτωβρίου 2012 αντίστοιχα, λόγω μεταφοράς της Δ.Ο.Υ. Αμυνταίου στη Δ.Ο.Υ. Φλώρινας.
Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημερομηνίες, παρατείνονται για την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012.

Ο συγγραφέας Σάκης Τότλης στη Λέσχη Πολιτισμού

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας σας προσκαλεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 , στις 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο (κτήριο Ωδείου Φλώρινας), όπου θα παρουσιάσει την ενδιαφέρουσα θεωρία του συγγραφέα Σάκη Τότλη με θέμα «Χωρο Χρονική και Συναισθηματική θεωρία για τη δημιουργία και την ερμηνεία των ονείρων».

Οι δραματικές εναλλαγές στη Δυτική Μακεδονία


Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ι. ΜΕΡΤΖΟΥ
προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, δημοσιογράφου και συγγραφέα

Η Δυτική Μακεδονία απελευθερώθηκε από τον Ελληνικό Στρατό το 1912 σε δύο φάσεις: τον Οκτώβριο το νότιο τμήμα της και το Νοέμβριο το βόρειο.
Οταν στις 5 Οκτωβρίου 1912 οι Βαλκάνιοι σύμμαχοι Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Μαυροβούνιο κήρυξαν τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι ελληνικές

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (Προκριματικά)

Το Σάββατο 20/10/12 οι Σάρισες αγωνίστηκαν στη Θεσσαλονίκη για τα προκριματικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η αντρική ομάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις ομάδες Ο.Ε.Α. Έδεσσας, «Απόλλων» Βόλου και «Ελλάνιος Ζευς» Θεσσαλονίκης. Στο πρώτο παιχνίδι με την Έδεσσα οι αθλητές μας

Με εθελοντική εργασία καθάρισε ο χώρος στα πευκάκια




Με πρωτοβουλία του διοικητικού Συμβουλίου του ΑΙΑΝΤΑ και της Τοπικής Κοινότητας Αμυνταίου ,  ξεκίνησε το Σάββατο ο καθαρισμός τον περιβάλλοντα χώρο στα
πευκάκια Αμυνταίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γρομπανόπουλο, αυτές οι προσπάθειες της εθελοντικής προσφοράς θα διευρυνθούν και θα

το Γυμνάσιο Αμυνταίου συμμετέχει στους διαγωνισμούς «Θαλής 2012» και «Υπατία 2012»


Μετά τα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα της πρώτης συμμετοχής μας στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας αποφασίσαμε να συμμετέχουμε δυναμικά και φέτος, με τη Β’ και Γ’ τάξη στο 73ο διαγωνισμό «Θαλής 2012» και με την Α’ τάξη στον 5ο διαγωνισμό «Υπατία 2012» που θα γίνει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 στη Φλώρινα.

ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΡΓΙΑΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΡΟΥ


Εξαιρετικές βραδιές επεφύλαξαν στο Αθηναϊκό κοινό οι καλλιτεχνικές εμπνεύσεις και οι μουσικές συνθέσεις του Γιώργου Λιάρου και των συντελεστών της παραγωγής του, στο Ίδρυμα Κακογιάννη.
Τα μουσικοσυνθετικά και μουσικοχορωδιακά δρώμενα έλαβαν χώρα στην αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Κακογιάννη, Πειραιώς 206 Αθήνα, την Πέμπτη 21 και το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 και λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσαν, τα μουσικοσυνθετικά δρώμενα επαναλήφθηκαν και την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου.

«Ο Biren το Χρυσό»




Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί ο Τούρκος Biren Ismail Bora κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο 3ο Florina Eurocup 2012. Συνεχίζει έτσι να προηγείται στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη του ξίφους ασκήσεως εφήβων.
            Το ασημένιο μετάλλιο πήρε
ο Dahlin από την Δανία και τα 2 χάλκινα μοιράστηκαν οι Georgescu (ROU) και Menkuer (TUR). Στους αγώνες μετείχαν συνολικά 53 αθλητές

Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα



Μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια, μπλουζάκια και κάνοντας δωρεάν αλκοτέστ η ΕΚΑΤΟ Φλώρινας σε συνεργασία με το Δήμο και τη Τροχαία Φλώρινας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς ατυχήματα που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Παύλος Μυλωνάς σε 18

Με το φεστιβάλ παραδοσιακών χορευτικών ξεκίνησαν οι διήμερες εκδηλώσεις στο Λέχοβο

Με την συμμετοχή έξι χορευτικών συγκροτημάτων στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Λεχόβου , άνοιξε η αυλαία των διήμερων

Επί ποδός οι κάτοικοι της Φλώρινας για το πετρέλαιο θέρμανσης

 Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν στις 30 και 31 Οκτωβρίου οι κάτοικοι και οι φορείς της Φλώρινας, με αίτημα τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε μία περιοχή που πλήττεται από σφοδρούς και μεγάλους σε διάρκεια χειμώνες.

Η απίστευτη «ελαφρότητα» του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία σε ένα διάλογο


Για μία ακόμη φορά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν με τις απίστευτες ιδέες  τους την άγνοια τους και την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο μαζί με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας ζήτημα.. την οικονομία.

ΝΔ: «Ο αρχηγός της μιζέριας και της παρακμής, κ. Τσίπρας ... »


Σε ανακοίνωση σχετικά με τα όσα είπε, σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, η Νέα Δημοκρατία αποκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα «αρχηγό της μιζέριας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ο αρχηγός της μιζέριας και της παρακμής, κ. Τσίπρας, αναλύει το σχέδιό του για την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη και το ευρώ. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα και ευτυχώς για τους Έλληνες, η Ευρώπη έχει βάλει οριστικά τέλος στα όνειρά του. Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη!».

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα η προμήθεια πετρελαίου από τους πρατηριούχους της Φλώρινας- Αιτήσεις ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης

Ξεκίνησε σήμερα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης, όπως αποφάσισαν οι ομοσπονδίες Βενζινοπωλών λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των καταναλωτών και των ευπαθών ομάδων. Οι πρατηριούχοι δεν διένειμαν πετρέλαιο διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση του φόρου λόγω της εξίσωσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Μέχρι 10 Νοεμβρίου οι κινητοποιήσεις δικαστών – εισαγγελέων


Παρατείνουν πανελλαδικά τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 10 Νοεμβρίου οι δικαστές και εισαγγελείς, με απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).