Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 18-10-2012 ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ



                       
                      ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 240/95
ΙΩΑΝΝΗ ΤΡΥΠΗ 1
ΤΗΛ. & FAX: 23850 – 29190. ΤΗΛ.: 23850 – 44238
ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6944607619
ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ:  6983837605
Τ.Κ.: 53100 ΦΛΩΡΙΝΑ

                 Φλώρινα, 17 Οκτωβρίου 2012                                              

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

                                                   
Η Ένωσή μας και γενικότερα το συνδικαλιστικό μας κίνημα χαιρετίζει και συμπαραστέκεται  στους αγώνες όλων των εργαζομένων της Χώρας για μία άλλη

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φ.Ε. Προσχολικής




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,
η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,
ο Δήμος Φλώρινας και το ΚΠΕ Μελίτης
διοργανώνουν το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο –
Οι Φυσικές Επιστήμες στο Νηπιαγωγείο με θέμα:
«Υπερβαίνοντας τα όρια της τυπικής και μη εκπαίδευσης
στις Φυσικές Επιστήμες και το Περιβάλλον»
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας,
στις 19-21 Οκτωβρίου 2012.
Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή
19 Οκτωβρίου 2012, στις 17.00.
 Για την οργανωτική επιτροπή
Π. Καριώτογλου – Π. Παπαδοπούλου
 Τηλ. 2385055101

Περισσότερες λεπτομέρειες για το συνέδριο  στην ιστοσελίδα του http://conf7nur.web.uowm.gr/

Επίσκεψη των εταίρων του προγράμματος Comenius στην Π.Ε. Φλώρινας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 16 Οκτωβρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη των εταίρων του προγράμματος Comenius στην Π.Ε. Φλώρινας

Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στη Φλώρινα, στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius Lifelong Learning (Πρόγραμμα Comenius Δια βίου μάθησης), υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ.

Εν αναμονή της έγκρισης για τη δέσμευση καταθέσεων και ακινήτων στο εξωτερικό


Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η έγκριση από τη νομική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης να δώσει την εντολή στις φορολογικές υπηρεσίες να προχωρήσουν σε δέσμευση καταθέσεων σε ξένες τράπεζες και ακινήτων σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Έλεγχοι σε 51 φορείς του δημοσίου


Κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών, θα διενεργήσουν ελέγχους σε 51 φορείς του Δημοσίου που συστηματικά έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα συγκροτήθηκαν κλιμάκια ελέγχου τα οποία θα ελέγξουν τους «ασυνεπείς» δημόσιους φορείς προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ακολουθούνται οι οδηγίες που έχουν δοθεί για την τήρηση του Προϋπολογισμού και την έγκαιρη εξόφληση οφειλών.

Στο νέο Δ.Σ. της Ε.Ο.Χ. ο πρόεδρος του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας Σάββας Γιαζιτζίδης

Σε άριστο κλίμα ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας 2012 όπου μεταξύ άλλων εγκρίθηκε ο απολογισμός του Δ.Σ. για το 2012 και ο προϋπολογισμός για τo 2013. Ενώ τονίστηκε από τους εισηγητές ότι η υπάρχουσα οικονομική κατάσταση της ΕΟΧ εξασφαλίζει την ολοκλήρωση των προγραμμάτων της για την περίοδο 2013.  

Τ.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Υπόμνημα σχετικά με την τοποθέτηση ηλεκτροφόρων καλωδίων


Υπόμνημα σχετικά με την τοποθέτηση ηλεκτροφόρων καλωδίων στην Ε.Ο.2 τμήμα Φλώρινα-Βίγλα και εντός της πόλης της Φλώρινας
Μετά από διαμαρτυρίες πολιτών σχετικά με τις εργασίες που γίνονται για την τοποθέτηση ηλεκτροφόρου αγωγού στο τμήμα της Ε.Ο.2 Φλώρινα-Βίγλα και εντός της πόλης της Φλώρινας και τις έγγραφες απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις οποίες απευθυνθήκαμε, συνεχίζουμε να έχουμε βάσιμα ερωτήματα για το αν και κατά πόσο τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Πρέπει να διεκδικούμε τα εφικτά για το πετρέλαιο

Πρέπει να διεκδικούμε αυτά που είναι εφικτά και αυτά που μπορούν να γίνουν για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ Φλώρινας ο βουλευτής Ν.Δ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης υπογραμμίζοντας πως πρέπει να παλέψουμε για να απαλύνουμε το οικονομικό βάρος των Φλωρινιωτών και να φροντίσουμε για την επιβίωση τους. Επεσήμανε δε ότι μπορεί να μην λύνει το πρόβλημα η επιστροφή φόρου αλλά είναι ένα βοήθημα για τους κατοίκους που θα το

Ερωτηματολόγιο ΕΜΔ / Δυσλεξίας – Μέρος Β (Από την Σοφία Μουρτζούκου, Ψυχολόγο ΑΠΘ με Ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή)

Σε προηγούμενο ερωτηματολόγιο παρουσιάστηκαν πολλά από τα βασικά λάθη των μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στην ανάγνωση και την γραφή. Το συγκεκριμένο εστιάζεται σε τυπικά συμπτώματα δυσαριθμησίας (δηλαδή στις χαρακτηριστικές δυσκολίες στα μαθηματικά) και διαταραχής της γραπτής έκφρασης. Επιπλέον, παρουσιάζονται κάποιες κοινές τάσεις στη συμπεριφορά του παιδιού με ΕΜΔ, καθώς οι δυσκολίες του έχουν επιπτώσεις τόσο στην έκδηλη συμπεριφορά του όσο και στην αυτοεκτίμησή του.     

Ημερίδα με θέμα «Παιδί και διατροφικές συνήθειες»

Με ιδιαίτερη τιμή, σας προσκαλούμε στην εκδήλωση:
Δελτίο τύπου:


Με αφορμή την ονομαστική γιορτή του «Δημήτρη», από το επιτυχημένο βιβλίο-παιδικό παραμύθι «Ο Δημήτρης και η Φιφή κάνουν λάθος διατροφή», η Διαιτολόγος-διατροφολόγος- συγγραφέας Παπαδοπούλου Βασιλική, σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα «Παιδί και διατροφικές συνήθειες».

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 18/10

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ
Αντίδραση, αντίσταση, αγώνας. Ανένδοτη εναντίωση στις άθλιες προθέσεις οπισθοδρόμησης της χώρας. Η μαζικότητα και η επιμονή εξακολουθούν να είναι η απάντησή μας. Εργαζόμενοι,

Κάλεσμα στην απεργία της 18ης Οκτώβρη 2012

Μας λένε, ότι θα μας σώσουν, ότι είναι τα τελευταία μέτρα. Το σίγουρο είναι ότι μας βυθίζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Αλλαγή ωραρίου λειτουργίας των Γραφείων Διαβατηρίων

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Διαβατηρίων των Αστυνομικών Διευθύνσεων, τα οποία θα λειτουργούν ως ακολούθως:
Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή κατά τις ώρες 07.30 έως 15.30΄,
την Τετάρτη κατά τις ώρες 14.00΄ έως 22.00΄ και
το Σάββατο κατά τις ώρες 08:00΄ έως 15:00΄.
Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τα Γραφεία Διαβατηρίων, μπορούν οι πολίτες να βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Το ΠΑΜΕ για την αυριανή απεργία

Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11:00 π.μ., στην κεντρική πλατεία
Δεν πάει άλλο! Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ότι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Επιχειρούν να

Η Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για το Σχέδιο Αναπτυξιακής Στρατηγικής της Περιφέρειας για την 5η Προγραμματική Περίοδο 2014 - 2020




Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας αποφασίστηκαν τα εξής:

Προτάσεις Ε.Δ.Α./Π.Δ.Μ. στο πλαίσιο της Θεματικής Ομάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού ‘’Γεωργία και Αγροδιατροφικός Τομέας’’

Η Αγροτική ανάπτυξη αποτελεί βασική επιλογή για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς μπορεί να συμβάλλει στην διαφοροποίηση της παραγωγικής της δομής αυξάνοντας το τοπικά παραγόμενο εισόδημα και την απασχόληση.

Ψήφισμα του Συλλόγου Φλωρινιωτών για τον θάνατο Φλωρινιώτη Καρδιοχειρουργού Παναγιώτη Σπύρου

Το ΔΣ Συμβούλιο του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης, με έκτακτη απόφασή του εκφράζει την θλίψη και την οδύνη του για την απώλεια του επιφανούς ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗ Καρδιοχειρουργού
Παναγιώτη Σπύρου
Η Φλώρινα θρηνεί

Να αποσυρθεί η κοινωνικά άδικη και επώδυνη για τα λαϊκά στρώματα εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης‏

«Να αποσυρθεί η κοινωνικά άδικη και επώδυνη για τα λαϊκά στρώματα εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης»  ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής είκοσι ένας (21) βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Φλώρινας Θανάσης Γερμανίδης.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους υπουργούς:
-       Οικονομικών
-       Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Απάντηση σε ανοιχτή επιστολή της αντιπολίτευσης‏ του Δήμου Πρεσπών

             Με έκπληξη και απορία διάβασα  την επιστολή που δημοσιεύθηκε  στον τοπικό τύπο της Φλώρινας και υπογράφεται από τα μέλη της αντιπολίτευσης του Δήμου Πρεσπών. Αισθάνομαι την ανάγκη να παρέμβω  προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι ανακρίβειες  που υπάρχουν, αλλά πολύ περισσότερο να δοθούν και απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί. Θεωρώ υποχρέωση µου να