Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

"Μέχρι το τελευταίο ευρώ" και με επιτόκιο 5% θα διεκδικήσει το ΙΚΑ τις "μαϊμού" συντάξεις


 
Θα διεκδικήσει "μέχρι το τελευταίο ευρώ" και με επιτόκιο της τάξης του 5% τα χρήματα που καταβλήθηκαν για πλασματικές συντάξεις το ΙΚΑ, τόνισε ο διοικητής του φορέα, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ενώ σε περίπτωση που οι παράνομοι δικαιούχοι αρνηθούν να αποζημιώσουν τον οργανισμό τότε θα κινηθεί η κατάλληλη "διαδικασία".

"Aφήστε το στο ταμείο"

"Αφήστε το στο ταμείο" είναι το όνομα του νέου κινήματος από την Πιερία το οποίο εναντιώνεται στις υψηλές τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ.

Το Σάββατο (13/10) μάλιστα, εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς σκηνές σε σούπερ μάρκετ της Κατερίνης. Δεκάδες πολίτες μπήκαν στο κατάστημα, γέμισαν τα καρότσια και φτάνοντας στο ταμείο ζήτησαν

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Θεσπίζεται ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς


Μέσω νομοσχεδίου, το υπουργείο Δικαιοσύνη προχωράει στη θέσπιση του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Βάσει αυτού, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», προβλέπονται ριζοσπαστικές αλλαγές στον τρόπο αντιμετώπισης των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, οι οποίοι υποπίπτουν σε

Ιβάν Σαββίδης: “Αν η Ρωσία έρθει εδώ, η Ελλάδα μπορεί να μείνει ανεξάρτητο κράτος”


Σε   ομιλία στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο σε δημοσιογράφους, ο Ιβάν Σαββίδης ανέφερε:

«Εμείς οι Σοβιετικοί Έλληνες είμαστε τυχεροί. Οι Ρώσοι μας αγαπούν περισσότερο, από ότι οι Έλληνες τους Πόντιους. Εμείς θέλουμε η Ρωσική αυτοκρατορία, με τις τεράστιες δυνατότητες που έχει, να έλθει και να βοηθήσει την Ελλάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μία

Σχέδιο "πλήρης απομύζηση συνταξιούχων"



Στην τελική ευθεία για μία συμφωνία -ίσως στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος- βρίσκονται κυβέρνηση και Τρόικα. Σήμερα και αύριο ο Γιάννης Στουρνάρας και οι απεσταλμένοι των δανειστών θα προσπαθήσουν να καλύψουν και άλλο κομμάτι της διαφοράς που πληροφορίες

Οι ληστές με τις λευκές μπλούζες


Ολοι οι Ελληνες, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, έχουν έρθει σε  επαφή τρίτου τύπου με το κύκλωμα των «ληστών με τις άσπρες μπλούζες». Και αν όχι όλοι, σίγουρα οι περισσότεροι

Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για φθηνή θέρμανση

Tην ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάει (;) η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης το οποίο φέτος λόγω της εξίσωσης του φόρου κατά 80% με το πετρέλαιο κίνησης θα εκτινάξει την τιμή του στα 1,40 ευρώ το λίτρο. Ποιες επιλογές υπάρχουν για κάποιον που θέλει να το αποφύγει;

Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 17 και 18 Οκτωβρίου

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, στις 17 και 18 Οκτωβρίου, καθώς συμμετέχουν και στην πανελλαδική απεργία των επιστημονικών φορέων στις 17 Οκτωβρίου και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου.

Πρόσληψη Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας – Άξονας Προτεραιότητας 2» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2012-2013 προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές, 17 εκπαιδευτικοίτου κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 5 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών.

Κλείνουν πριν καν ανοίξουν οι στρόφιγγες του πετρελαίου θέρμανσης

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων, που πραγματοποιήθηκε απόψε για το πετρέλαιο θέρμανσης. Έτσι, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσουν οι βενζινοπώλες τη διανομή πετρελαίου

Προβολές Κινηματογραφικής Λέσχης Φλώρινας


Η ταινία που θα προβληθεί από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας:
Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης
(Madagascar 3: Europe`s Most Wanted)

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου

Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου στις 17 Οκτωβρίου 2012 ημέρα Τετάρτη  και ώρα  18:00  σε τακτική συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου  με θέματα  ημερήσιας διάταξης :

Ανακοινώθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων της γραμμής Θεσσαλονίκη - Φλώρινα

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 07:14 αναχωρεί η πρώτη αμαξοστοιχία από Θεσσαλονίκη προς Φλώρινα, έπειτα από την επανακυκλοφορία της γραμμής Θεσσαλονίκη- Αμύνταιο- Φλώρινα, καθώς μετά από συντονισμένες προσπάθειες της εταιρίας και στο πλαίσιο σημαντικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών από ενδιαφερόμενους φορείς και με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας θα είναι πλέον βιώσιμη.

Drosopigirace Semi Marathon Mountainbike Race

Αύριο Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 στη Δροσοπηγή Φλώρινας θα διεξαχθεί ένας ακόμα αγώνας mountainbike υψηλού επιπέδου.

Καθαρισμός Κοιμητηρίων από τον Δήμο Φλώρινας




Στην υλοποίηση δράσεων παρέμβασης στα τρία κοιμητήρια της πόλης της Φλώρινας προέβη ο Δήμος Φλώρινας τις τελευταίες μέρες.
Συγκεκριμένα,
υλοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης ζημιών, κουρέματος χόρτων, τοποθέτησης πλακιδίων και άλλων απαραίτητων παρεμβάσεων, προκειμένου τα κοιμητήρια του Αγίου Γεωργίου, Αγίου Νικολάου και τα δημοτικά κοιμητήρια Πρώτης, να αποκτήσουν μια αξιοπρεπή εικόνα και πιο εύκολη πρόσβαση, αφού στα δύο παλιότερα έχουν να γίνουν παρεμβάσεις πάνω από δεκαπέντε χρόνια. 
Την πορεία των εργασιών παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ο οποίος έμεινε ικανοποιημένος από την πορεία τους και την εικόνα που δείχνουν πλέον τα κοιμητήρια.
Να σημειωθεί, ότι κάποιοι τάφοι παρουσιάζουν σημαντικές ζημιές. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται όσοι έχουν ζημιές σε τάφους των προσφιλών τους προσώπων, όπως προβούν στην αποκατάσταση αυτών και με τη συμβολή του Δήμου, όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη.












Στον καθαρισμό των φρεατίων και στην αποκατάσταση των ζημιών των πεζοδρομίων προέβη ο Δήμος Φλώρινας






Στον καθαρισμό των φρεατίων και στην αποκατάσταση των ζημιών των πεζοδρομίων προέβη ο Δήμος Φλώρινας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα και οι κακοτεχνίες οι οποίες υπάρχουν.
Με τη βοήθεια των  νεοπροσληφθέντων του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας και με τις περιορισμένες οικονομικές του δυνατότητες, ο Δήμος Φλώρινας προσπαθεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, τόσο στην πόλη της Φλώρινας, όσο και στις Τοπικές Κοινότητες.
Παράλληλα, ξεκίνησε και ο καθαρισμός του ποταμού Σακουλέβα, από τον οποίο απομακρύνθηκαν απορρίμματα, ενώ κόπηκαν τα χόρτα, με αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση του χώρου του.
Επιπλέον, οι υπάλληλοι του Δήμου με τη συμβολή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης- Κτηνοτροφίας και Αλιείας του Δήμου Φλώρινας προέβησαν στην κοπή χόρτων, κλαδιών και δέντρων, ώστε και να καθαριστούν συγκεκριμένες περιοχές αλλά και να υπάρξει ορατότητα και ανάπτυξη των δέντρων.
Να σημειωθεί ότι σε πρώτη φάση γίνεται ο καθαρισμός της πόλης, ενώ πολύ σύντομα παρόμοιες εργασίες θα γίνουν και στις Τοπικές Κοινότητες.








Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου η αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ήταν μια συμβολική κίνηση



Προσκεκλημένος  του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Χατζηπαντελή, ήταν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, για να συζητήσουν θέματα του Πανεπιστημίου και της λειτουργίας του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής και παρουσία τόσο του Δημάρχου Φλώρινας όσο και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Δακή και του Δημάρχου Κοζάνης κ. Λάζαρου Μαλούτα, ο Πρόεδρος κ. Χατζηπαντελής  ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι η χθεσινή αναστολή  λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί μια συμβολική κίνηση λόγω της διαρκούς μειωμένης χρηματοδότησης  των Πανεπιστημίων από την Πολιτεία και επίσης μίλησε και για το θέμα της μετεγκατάστασης του Πανεπιστημίου.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος τοποθετήθηκε και συγκεκριμένα είπε:
«Η παρουσία μας εδώ επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση με το Πανεπιστήμιο. Ήδη πριν από λίγα λεπτά σε μια ιδιαίτερη συνάντηση
που είχαμε με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής,  συζητήσαμε τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο είτε αυτά είναι οικονομικά, είτε είναι κτιριακά, δηλαδή προβλήματα υποδομών.
 Το πρόβλημα που αφορά στις υποδομές είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία από το συμβούλιο της Επικρατείας, δηλαδή δεν έχουμε την έγκριση του χωροταξικού, ώστε να προχωρήσει η ανέγερση του νέου κτιρίου ή ακόμα και οι επεκτάσεις των κτιρίων της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, για να μπορέσουμε έτσι να έχουμε αξιόλογους χώρους για τη στέγαση των φοιτητών  μας.
 Επίσης ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, όπως γνωρίζετε, είναι ότι έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας η Σχολή Αγία Όλγα, η οποία χρειάζεται αρκετές επισκευές. Καταρχάς χρειάζεται να εκπονηθεί η μελέτη για τις επισκευές και κάνω έκκληση στον Περιφερειάρχη να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και ταυτόχρονα θα συνδράμουμε και εμείς ως Δήμος, όσο το δυνατόν περισσότερο, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μελέτης, ώστε να μπορέσουμε να εντάξουμε και την κατασκευή αυτού του κτιρίου σε κάποιο από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσα τον κύριο Πρόεδρο να αναφέρεται στον επόμενο στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου, γιατί εδώ και πολλά χρόνια έχουμε ζητήσει από τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου τη δημιουργία μιας νέας σχολής στη Φλώρινα και από τον ίδιο τον Πρόεδρο ακούσαμε πως έχει σκοπό να δημιουργήσει μια τέτοια σχολή πρωτογενούς τομέα. Αυτό μας ικανοποιεί, γιατί, όπως γνωρίζετε ήδη, προβλέπεται να κλείσουν δύο τμήματα των ΤΕΙ, για τα οποία οι φοιτητές δε δείχνουν ενδιαφέρον και γι’ αυτό η δημιουργία νέας σχολής είναι αναγκαία.
Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα στο Πανεπιστήμιο σε ό, τι χρειαστεί. Θα συμβάλλουμε, όπως συμβάλαμε μέχρι σήμερα,  αξιοποιώντας κεφάλαια του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα  ασφαλτοστρώσεις που κάναμε στον  αύλειο χώρο του Πανεπιστημίου και  άλλες εργασίες που έχουν γίνει. Επίσης όπως και κατά το παρελθόν είχαμε προχωρήσει στην  τακτοποίηση  κτιρίων, όπου υπάρχουν μεικτά σχολεία, ήδη προσπαθούμε να βρούμε ένα διαφορετικό χώρο, για να στεγάσουμε το τρίτο Λύκειο  και να το διαχωρίσουμε από αυτό της Σχολής Εικαστικών, οπότε να δοθεί και αυτός ο χώρος στο Πανεπιστήμιο.»

Tο 5ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας συμμετέχει σε πρόγραμμα Comenius Lifelong Learning (Πρόγραμμα Comenius Δια βίου μάθησης).

Το Πρόγραµµα Comenius αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της. Η 3η συνάντηση των εταίρων είναι προγραμματισμένη να γίνει στη Φλώρινα. Το σχολείο μας θα φιλοξενήσει τους εταίρους, μαθητές και εκπαιδευτικούς το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 μέχρι την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012.

Γ.Ε.Φ: Εκδήλωση / επίδειξη του αθλήματος της ξιφασκίας - Συγχαρητήριο


ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - Γ.Ε.Φ.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


Η Γυμναστική Ένωση Φλώρινας – Τμήμα Ξιφασκίας, ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, στις 6:00 μ.μ., θα πραγματοποιήσει εκδήλωση του αθλήματος της Ξιφασκίας στην αίθουσά της (αίθουσα Νο. 15 του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου) για τα παιδιά του προγράμματος Comenius που θα βρίσκονται στην πόλη μας μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, προερχόμενα από τις χώρες Ισπανία, Αγγλία, Τουρκία, Βουλγαρία, Πολωνία και Αυστρία.