Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ της Ἱερᾶς Μονῆς Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ἱερᾶς Μονῆς Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης
                           
Τρίτη 14-8-2012: Ὥρα 5.45 μ.μ. Ἄφιξη τῆς ἱερᾶς εἰκόνος στό χωριό Κλαδορράχη – Μικρά ὑποδοχή- Ἀνάβαση πεζῇ, λιτανεύοντας τήν ἱερά εἰκόνα τῆς Παναγίας Θεραπευτρίας.

Ὥρα 7.00 μ.μ. Ἐπίσημη ὑποδοχή τῆς ἱερᾶς εἰκόνος στήν εἴσοδο τῆς Ἱερᾶς Μονῆς.

Ὥρα 7.15 μ.μ. Μέγας Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Θεοκλήτου.
α) Ἐγκώμια στήν Κοίμηση τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου
β) Ἔξοδος καί λιτάνευση Ἐπιταφίου τῆς Θεοτόκου καί τῆς  Τιμίας Ζώνης τῆς Θεοτόκου.

Τετάρτη 15-8-2012: Ὥρα 7.15 μ.μ. Ὄρθρος καί Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία ἱερουργοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Θεοκλήτου, ὁ ὁποῖος θά κηρύξει τόν θεῖο λόγο.

Ὥρα 6.30 μ.μ. Κτιτορικό μνημόσυνο

Ἡ τιμία Ζώνη τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου θά τεθεῖ πρός προσκύνηση τῶν πιστῶν ἀπό τήν Κυριακή 12 Αὐγούστου ἕως τήν Τετάρτη 15 Αὐγούστου τό βράδυ.

·         Μετά τό πέρας τῆς Θείας Λειτουργίας κατά τό μοναστηριακό ἔθος θά προσφερθεῖ κέρασμα σέ ὅλους τούς πιστούς.


ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

Έλεγχος από την επιθεώρηση εργασίας Φλώρινας – μετά από καταγγελίες – σε εργολαβία εταιρείας – στην οποία είναι μέτοχος ο Δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης – στον αρχαιολογικό χώρο Αναργύρων – Τι λένε για το θέμα στο kozan.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου



Σύμφωνα με πληροφορίες τουkozan.gr, σήμερα Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012, επιθεωρητές εργασίας προχώρησαν  σε ελέγχους σε  εργολαβία σωστικών ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο Αναργύρων, που έχει αναλάβει εταιρεία στην οποία βασικός μέτοχος είναι ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης.
Η Επιθεώρηση Εργασίας ειδοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο, έπειτα από καταγγελίες  που δέχθηκε ο τελευταίος  για την καταβολή  ιδιαίτερα χαμηλών ημερομισθίων στους εργαζομένους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι μισθοί που δίνονται είναι πολύ μικρότεροι σε σχέση με αυτούς που – και κατά τη δική του άποψη – θα έπρεπε να υφίστανται. Ενδεικτικά, τα ημερομίσθια  που βρίσκονται σε ισχύ έχουν ως εξής:
 - 28,5 ευρώ μικτά για παντρεμένους άνω των 25 ετών
 - 26 περίπου ευρώ μικτά για ανύπαντρους άνω των 25 ετών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ



Τελευταία ημέρα σήμερα για την υποβολή των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Η παράταση είχε δοθεί κατόπιν αιτημάτων πολλών επαγγελματικών τάξεων και φορολογουμένων.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος μετά την 10η Αυγούστου επιφέρει, μεταξύ άλλων, εκτός από προσαυξήσεις εκπρόθεσμου υποβολής ή προστίμου, την απώλεια του αφορολογήτου του πρώτου κλιμακίου της φορολογικής κλίμακας διότι δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις δαπανών του κωδ. 049, καθώς και τη δυνατότητα του αυτοελέγχου για τους επιτηδευματίες. 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ



Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 αναμένεται να καταβληθεί στους αγρότες η εξισωτική αποζημίωση, ύψους 160 εκατ. ευρώ. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπεγράφη από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.
Η πληρωμή αφορά περίπου 70.000 δικαιούχους. «Οι δικαιούχοι είναι κυρίως κτηνοτρόφοι ορεινών,

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απαντάει στο Θ.Γερμανίδη για τους φασολοπαραγωγούς


ΘΕΜΑ: «Ασφαλιστική κάλυψη ζημιών σε καλλιέργειες φασολιών από καύσωνα». 

ΣΧΕΤ: 
1. Η Ερώτηση 360/24-7-2012 
2. Η Ερώτηση 423/26-7-12 

Απαντώντας στις παραπάνω ερωτήσεις που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Ε. Διαμαντόπουλος, Α. Γερμανίδης, Ε. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Γ. Κασαπίδης, κα Μ. Αντωνίου και Ε. Κωνσταντινίδης, και κατόπιν ενημέρωσης από τον ΕΛΓΑ, σας πληροφορούμε τα εξής: 

Από τον καύσωνα που σημειώθηκε στους Νομούς Καστοριάς, Φλώρινας και Κοζάνης, στις 15 και 16/7/2012, προξενήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες φασολιών, που βρίσκονταν στο στάδιο της

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012


Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Αμυνταίου στις 13 Αυγούστου 2012 ημέρα  Δευτέρα και ώρα 19:00 σε τακτική συνεδρίαση σύμφωνα με το άρθρο 95 του Ν. 3463/2006 του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
  1. 1. Έγκριση Διοικητικής Ανασκόπησης Α εξαμήνου 2012, βάση του συστήματος Ποιότητας ISO 9001:2008.