Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ «ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ»

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ι. Βοσκόπουλος  επισκέφτηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου το Αρμενοχώρι, για να διαπιστώσει την εξέλιξη του έργου κατασκευής της γέφυρας του Αρμενοχωρίου. Κατά την παρουσία του εκεί συνομίλησε με τους μηχανικούς της αναδόχου εταιρείας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πορεία του έργου. Φεύγοντας ο Δήμαρχος Φλώρινας έκανε την εξής δήλωση: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους δημότες μας πως η γέφυρα του

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΑΔΑΜΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ Read more: http://radioflorina.blogspot.com/2012/06/blog-post_6595.html#ixzz1ydfFSAWm

Προφανώς, η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη σε κάποια περιοχή αποτελεί εκ των πραγμάτων ένα ιδιαίτερο γεγονός.
Κάτι τέτοιο δε μπορεί παρά να ισχύει και στην περίπτωση της επικείμενης επίσκεψής του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Δυστυχώς όμως ελάχιστες ημέρες πριν από την άφιξη του Παναγιότατου και της συνοδείας του υπάρχουν

Παρουσίαση του βιβλίου «Ταξιδεύοντας στον χρόνο»

Οι εκδόσεις ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, η συγγραφέας ΑΝΝΑ ΙΡΙΣ και το βιβλιοπωλείο «Η ΓΩΝΙΑ» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/6/2012 και ώρα 8 μμ στον χώρο «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» (Κ. Καραμανλή 66, Φλώρινα).
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει και η προβολή της ταινίας «ΠΙΚΡΟ ΧΙΟΝΙ» του Γιώργου Αγαθονικιάδη στην οποία πρωταγωνιστούν οι: Άννα Ίρις, Γιώργος Βελέντζα, Κώστας Λάσκος, Jiri Kraus κ.α.

Διοργάνωση εκδηλώσεων από την Π.Ε. Φλώρινας για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση

Σε συνέχεια της πρώτης πρόσκλησης που απηύθυνε η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας σχετικά με τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τον τουρκικό ζυγό, συστήθηκε Οργανωτική Επιτροπή, η οποία και πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση την Παρασκευή 22 Ιουνίου στο

Δριμύτατη επίθεση του Τέρενς Κουίκ στο Γιώργο Δακή

Δριμύτατη επίθεση στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, με αφορμή την επίσκεψη στην Κοζάνη του Χανς Φούχτελ συνοδεία «επιχειρηματιών- κορακιών, γερμανικών και ελληνογερμανικών συμφερόντων», όπως υποστηρίζει.
Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ ο κ. Δακής «ζήτησε την συνδρομή της γερμανικής

Γιορτή Ψαριού στον Αγ.Παντελεήμονα

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα, διοργανώνει την εκδήλωση «Γιορτή Ψαριού 2012», που θα πραγματοποιηθεί στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας στην παραλία Αγίου Παντελεήμονα. Στην εκδήλωση αυτή θα παραστούν προς ενημέρωση του κοινού οι 

ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών σε συνεργασία με το Δήμο Πρεσπών και την καθηγήτρια μουσικής, Σόνια Χαραλαμπίδου γιορτάζει την Ημέρα Μουσικής στις Πρέσπες.  
  Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής, 24 Ιουνίου στο Χώρο Πολιτισμού 'Η Βιβλιοθήκη' στο Λαιμό με εργαστήρια κατασκευής μουσικών οργάνων, παιχνίδια με μουσική, έκθεση βιβλίων με μουσική, έκθεση φωτογραφίας και κλείνει με τη ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ τάξη της καθηγήτριας ΣΟΝΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
 Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το 23850-51332.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας έγινε γνωστό ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr  η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. ακαδημαϊκού έτους 2012-2013.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (ΥΠΠτΠ), η εγκύκλιος δεν θα διακινηθεί σε έντυπη μορφή, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 06-7-2012.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται πρωτίστως στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και δευτερευόντως στο τηλέφωνο 210-6977774.

ΝΕΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟ


Kυκλοφόρησε η νέα δουλειά του γνωστού συνθέτη και Καθηγητή στην Σχολή Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας Γιώργου Σταυριανου.  Με νέες μελωδίες και θεματικές με νοσταλγίες και συνεργασίες με αξιοποίηση του παλιού και ανάδειξη του νέου υλικού.

Αντωνιάδης: Αναγκαιότητα η κατασκευή του άξονα Φλώρινα- Πισοδέρι και Φλώρινα- Πτολεμαίδα

«Ικανοποίηση και χαρά μας γεμίζει η ανακοίνωση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή του οδικού άξονα Φλώρινας – Πισοδερίου που ήταν ένα πάγιο αίτημα των φορέων και των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας» επεσήμανε σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σήμερα (23-06-2012), τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, συνέλαβαν έναν 26 χρονο αλλο δα πό, υπήκοο Αλβανίας για κατοχή ναρκωτικής ουσίας.
Συγκεκριμένα, ύστερα από έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης (5 γραμμάρια), η οποία και κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
Φλώρινα, 23 Ιουνίου 2012
Δελτίο Τύπου Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συγχαρητήρια επσιτολή "Οκτάβας"



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΟΚΤΑΒΑ
 
Τετάρτη , 20 Ιουνίου 2012

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οκτάβα» Γονέων του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΣΤΙΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Με τον καλύτερο τρόπο και τους καταλληλότερους ανθρώπους, τα παιδιά, ολοκληρώθηκε η φετινή αγωνιστική χρονιά για την οικογένεια του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας.

Το εξ αναβολής περιφερειακό κύπελλο -13 στο ξίφος ασκήσεως με την ονομασία SUMMER CUP 2012 ήταν η τελευταία αγωνιστική και οργανωτική υποχρέωση του Ο.ΞΙ.Φ. για την σαιζόν 2011-2012.

Οι αγώνες έλαβαν χώρα σε μια ιδιαίτερα «ζεστή» οικογενειακή ατμόσφαιρα στο προπονητήριο του Ομίλου στο ΔΑΚ, το οποίο κατακλύστηκε από πιτσιρίκια ηλικίας 8 έως 13 ετών, αυτά που εμείς θεωρούμε το μέλλον του σπαθιού.
Για την ιστορία οι νικητές ανά κατηγορία ήταν:
Αγόρια 11-13: 1ος Μπαντίκης – 2ος Παπαχαρίσης – 3οι Ζαχαρόπουλος - Παπαγιάννης