Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Δεν τα κατάφερε το ορφανό αρκουδάκι

Μετά από ένα μήνα εντατικής προσπάθειας για την αποκατάσταση των προβλημάτων και την ανατροφή του, το μικρό ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε στην περιοχή της Κρανιάς, δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή και απεβίωσε λόγω αδυναμίας προσαρμογής στα διατροφικά υποκατάστατα, συνηθισμένη αιτία θανάτου ορφανών άγριων ζώων.

Το μικρό αρσενικό αρκουδάκι, 4 μηνών, βρέθηκε το Σάββατο 19 Μαΐου από διερχόμενο οδηγό στην

Σύλληψη τριών αλλοδαπών για παράνομη εργασία στα Άλωνα

Χθες (19-06-2012) το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, συνέλαβαν στα Άλωνα - Φλώρινας, τρεις αλλοδαπούς 33, 35 και 27 ετών, υπηκόους Αλβανίας, για παράνομη εργασία.

Συγκεκριμένα, οι αλλοδαποί εργάζονταν ως υλοτόμοι σε δασική περιοχή, χωρίς αυτοί να κατέχουν την απαιτούμενη άδεια παραμονής για εργασία στη χώρα, για λογαριασμό 42χρονου ημεδαπού, ο οποίος δεν ήταν παρών κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται.

Ο 27χρονος συλληφθείς δεν κατέχει ταξιδιωτικά έγγραφα και εισήλθε παράνομα στη χώρα.

Ο 42χρονος εργοδότης αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Ενεργειακός σχεδιασμός του Δήμου Αμυνταίου

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ενεργειακό Δίκτυο Αγροτικών Περιοχών Μάθησης για Δράση- eReNet» και είχε ως τίτλο «Ενισχύοντας τις Αγροτικές Κοινότητες προς την Ενεργειακή Βιωσιμότητα, στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων».

Ευχαριστήριο του 2ου γεν. λυκείου Φλώρινας

Η Διευθύντρια, Κα Λουκά Βιργινία, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας και το 15μελές συμβούλιο του Λυκείου, ευχαριστεί τον Δήμαρχο Φλώρινας Κο Βοσκόπουλο Ιωάννη και τον Αντιδήμαρχο Κο Σταυρίδη Ευάγγελο, για την ανταπόκρισή τους στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων για τη καλύτερη λειτουργία του σχολείου μας και ενός χρόνιου προβλήματος την περίφραξη του αύλειου χώρου του 2ου Λυκείου, που είχε τεθεί από τους μαθητές ως αίτημα των καταλήψεων.
Η περίφραξη που ήταν πάγιο αίτημα της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας του 2ου Λυκείου και των κατοίκων της περιοχής, εξασφαλίζει την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η Διευθύντρια, οι Εκπαιδευτικοί και το 15μελές
του 2ου ΓΕ.Λ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο Ανδρέας Κεχαγιάς για τις εκλογές

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, σχολίασε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φλώρινας Ανδρέας Κεχαγιάς, στην ΕΡΑ Φλώρινας. Ο κ. Κεχαγιάς τόνισε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και όλα τα κόμματα στην Ελλάδα, πρέπει να αλλάξουν τρόπο λειτουργίας, αποκαθιστώντας τη δημοκρατία στις εσωτερικές τους διεργασίες και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. «Η συναίνεση και η συνεργασία» υπογράμμισε «πρέπει ν’ αποκτήσουν πραγματικό νόημα, καθώς η Ελλάδα έχει την τελευταία ευκαιρία να ανακάμψει».
Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

Λιάνης: Πρέπει να υπάρξει όραμα και νέες ιδέες για τη χώρα

«Η λέξη που χαρακτηρίζει τη χώρα αυτή τη στιγμή είναι χάος. Όποια ιδεολογία και αν υπάρχει και όποιο εγώ πρέπει να είναι κάτω από το εγώ της χώρας. Υπάρχει το εμείς των Ελλήνων και αυτό πρέπει να υπερτερήσει» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιάνης σε συνέντευξη τύπου αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών και τις επόμενες μέρες που θα ακολουθήσουν. Επεσήμανε δε ότι πρέπει να υπάρξει όραμα και νέες ιδέες για να πάει η χώρα μπροστά και να γίνουν αλλαγές σημαντικές που θα εξασφαλίσουν το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων.
Σύνταξη: Θωμαή Αδάμου