Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Πρέσπες πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών 2012

Με την απονομή μεταλλείων έπεσε η αυλαία του πανελληνίου πρωταθλήματος άρσης βαρών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαίου, στο Πατουλίδειο αθλητικό κέντρο

ΟΞΙΦ-«2 Χάλκινα στο Πανελλήνιο Ανδρών»

Για 1η φορά στην 20χρόνη ιστορία του Ο.ΞΙ.Φ. κατακτούμε ατομικό μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών στο Ξίφος Ασκήσεως. Δράστης ο Ιορδάνης Ηλιάδης του οποίου η αγωνιστική

Το Σάββατο 19-5 θα γίνει η Λαϊκή Αγορά στο Αμύνταιο

Λόγω της εορτής των Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης, πολιούχων της πόλης Αμυνταίου στις 21-05-2012, η Λαϊκή Αγορά Αμυνταίου μεταφέρεται
και θα διεξαχθεί το Σάββατο 19-05-2012.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου
α/α Ο Αντιδήμαρχος
Γεώργιος Ψαλλίδας

Στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου ο Φλωρινιώτης Χρήστος Τσακμάκης!

Συνεχώς μεγαλώνει η ελληνική αποστολή που θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού και ο Χρήστος Τσακμάκης (με καταγωγή από το Αρμενοχώρι Φλώρινας) εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο ολυμπιακό τουρνουά κανόε-καγιάκ σλάλομ.

Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας "Η Ολυμπιάς" καλεί τα μέλη του στην ετήσια Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14/5 και ώρα 19:00 στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, με τα εξής θέματα προς συζήτηση:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Ο ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», στο πλαίσιο της αξιοποίησης των χώρων του, προτίθεται να εκμισθώσει το φουαγιέ και τον αύλειο χώρο του Συλλόγου για τη λειτουργία Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, απολύτως εναρμονισμένου με τα δεδομένα του Συλλόγου ως φορέα πολιτισμού.
Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους εγγράφως στη Γραμματεία του Συλλόγου έως τις 25 Μαΐου 2012.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Η  ΕΠΙΘΕΣΗ  ΣΤΗ  ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ
     Η εκπομπή του MEGA: «Πρωταγωνιστές» της Κυριακής 13 Μαΐου υπήρξε η πιο όμορφα κεκαλυμμένη επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής. Αξίζουν πολλά: «Εύγε» στον «κύριο» Θεοδωράκη. Ήταν μια πολύ καλά στημένη ταινία και όχι εκπομπή.
     Μας παραπλάνησε εσκεμμένα φυσικά, με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που έδειχνε με τον κ. Μιχαλολιάκο, διαφημίζοντας την τανία – εκπομπή. Ήταν πολύ όμορφα στημένη η ταινία – εκπομπή, οι

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΩ ΚΛΕΙΝΩΝ ΠΑΡΟΡΙΟΥ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΑΝΩ ΚΛΕΙΝΩΝ ΠΑΡΟΡΙΟΥ
  ΑΝΩ ΚΛΕΙΝΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑ 14/5/ 2012
                                   ΑΡ ΠΡΩΤ. …6…


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΠΡΟΣ

M.M.E.  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

     Από την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης απορρέει η υποχρέωση σχεδιασμού και προγραμματισμού για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων, ώστε να εξασφαλίζεται αφενός μεν η μείωση των δυσμενών για το περιβάλλον επιπτώσεων και ο σεβασμός της φέρουσας ικανότητας της περιοχής στην οποία αναπτύσσεται η σχετική

STABAT MATER DOLOROSA “Ίστατο η Μητέρα τεθλιμμένη” ΑΠΟ ΩΔΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


STABAT MATER DOLOROSA
Ίστατο η Μητέρα τεθλιμμένη

– Giovanni Battista Pergolesi –
 (1710-1736)

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα του Φ.Σ.Φ. “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”
Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει συναυλία στην οποία, η καθηγήτρια Μονωδίας του Ωδείου κ. Ξένια Τσαβκοπούλου soprano και η κ. Νικολέτα Παπάζογλου

Σκληρή κριτική από τους φορείς για την απομόνωση του νομού της Φλώρινας Τεράστιες οι ευθύνες και της Περιφέρειας (βίντεο)

Η απουσία του νομού Φλώρινας από τις χρηματοδοτήσεις για ωρίμανση μελετών των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης φορέων του νομού που προκάλεσε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης . Στην τοποθέτηση του ο κ. Ιωσηφίδης αρχικά κατήγγειλε δημόσια τη μόνιμη απουσία του κ.Δακή από τις διεκδικήσεις του νομού, μίλησε για άνιση και άδικη μεταχείριση χρηματοδότησης των μελετών που συμπεριλαμβάνουν τους νομούς Καστοριάς και Κοζάνης από το αρμόδιο Υπουργείο ανάπτυξης που αποσκοπούσαν στην προεκλογική ενίσχυση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ Πετσάλνικου και Κουκουλόπουλου και άφησαν από έξω των νομό της Φλώρινας, όπου δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ σε αντίθεση με τις δεσμεύσας της κ. Ζεμπελιάδου απέναντι στους τοπικούς φορείς της Φλώρινας για την χρηματοδότηση των μελετών λόγω της ετοιμότητας που υπήρχε. Για άδικη μεταχείριση μίλησαν και όλοι οι παραβρισκόμενοι με χαρακτηριστική τη δήλωση του Δήμαρχου Πρεσπών κ. Τσέπα ότι ο Δακής λειτούργει ως Δήμαρχος Κοζάνης και όχι ως Περιφερειάρχης Δυτ.Μακεδονίας . Παρακολουθήστε το βίντεο:

 

Κοινή δήλωση
Η ΜΟΔ ΑΕ με τις με αρ. πρωτ. 2147/2012, 2149/2012, 2150/2012, 2151/2012 και 2179/2012 προκηρύξεις χρηματοδοτεί μελέτες Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, έτσι ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για τις προκηρύξεις έργων των μέτρων του ΕΣΠΑ που ακολουθούν.
Η επιλεκτική χρηματοδότηση συγκεκριμένων Δήμων και η απουσία των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας από αυτές τις προκηρύξεις είναι προκλητική!
Είναι προκλητικότερη δε εάν αναλογιστούμε ότι τα σχετικά ποσά θα πληρωθούν από την Τεχνική Βοήθεια της ΜΟΔ ΑΕ, που στην ουσία είναι τα ποσά που έχουν αφαιρεθεί από την Τεχνική Βοήθεια της Διαχειριστικής Αρχής της Π.Δ.Μ.
Η Περιφερειακή Ανάπτυξη είναι δικαίωμα όλων των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και τέτοιες ενέργειες επιλεκτικής χρηματοδότησης δεν συμβάλουν στην καλλιέργεια Περιφερειακής Συνείδησης, καθώς ουσιαστικά προάγουν την Περιφερειακή Ανισότητα και καταδικάζουν όσες περιοχές δεν συμμετέχουν στις προκηρύξεις ωρίμανσης των μελετών σε έλλειμμα ανταγωνιστικότητας σε ότι αφορά στη διεκδίκηση έργων για την ανάπτυξη του τόπου.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνιση και προκλητική αυτή μεταχείριση και ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που έχει συντελεστεί σε βάρος των Δήμων και των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή την επί ίσοις όροις συμμετοχή μας στα κονδύλια του ΕΣΠΑ για να αποφευχθεί περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας.

Οι συμμετέχοντες

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΗΛΙΑΔΗ ΚΑΙ ΔΑΚΗ: ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βοσκόπουλος προς τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ηλιάδη, ο λόγος η εισήγηση του δεύτερου μετά από συμβούλιο που συγκάλεσε με την
δεκαπενταμελή επιτροπή του τοπικού πόρου, ο κ. Ηλιάδης εισηγήθηκε τα κονδύλια που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Φλώρινας να μεταφερθούν και να τα διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Κοζάνης.
Παρακολουθήστε το βίντεο:

ΌΜΙΛΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ POSTER ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.


Φλώρινα 14 Μαΐου 2012

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας έχοντας ως στόχο τη συμμετοχή των νέων σε δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και την ανάληψη πρωτοβουλιών που προάγουν την ψυχική υγεία, οργανώνει για τους μικρούς μας φίλους το «Παιχνιδαγωγείο: Από την Ιδέα στην Έκφραση», ένα