Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 100ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ




Το 2012 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας.
Ο Δήμος Φλώρινας θεωρεί ότι μια τέτοια επέτειος θα πρέπει να αποτελέσει επίκεντρο Τοπικού και Πανελλήνιου ενδιαφέροντος, αντάξιο της μακρόχρονης και λαμπρής ιστορίας της πόλης, αλλά και της προοπτικής της στο χρόνο και στο χώρο. Για το λόγο αυτό προκηρύσσει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση και υλοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν για τον παραπάνω σκοπό.

Οι δράσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων θα πρέπει να αναφέρονται:
Στο παρελθόν με εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης, οι οποίες θα μπορούν να αναπτύσσονται σε

ΈΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ DROSOPIGIRACE 2012



Με καινοτομίες ξεκινούν οι εγγραφές για τον πρώτο αγώνα του Drosopigirace 2012 …  η διαδρομή του αγώνα Cross Country καθώς και όλο το BikePark της Δροσοπηγής έχουν αποτυπωθεί μέσω του προγράμματος Google Earth σε ηλεκτρονική μορφή.  www.sites.google.com/site/drosopigirace2011/freeride-park
  Η χαρτογράφηση αυτής της μορφής δίνει την δυνατότητα εικονικής (virtual) περιήγησης στην περιοχή της Δροσοπηγής. Είναι η πρώτη φόρα που στον ελλαδικό χώρο γίνεται μια τόσο λεπτομερής καταγραφή ορεινών-ποδηλατικών διαδρομών, ενώ στους στόχους των διοργανωτών είναι η τοποθέτηση μόνιμης σήμανσης  σε όλο τον ορεινό όγκο του Βιτσίου.
Η διαδρομή των  41,6km του Cross Country αγώνα,  που εντυπωσίασε τους αθλητές που συμμετείχαν στο Drosopigirace 2011 - τόσο για τα εξαιρετικής “ποιότητας” μονοπάτια (περισσότερα από 12,5km), όσο και για το εκπληκτικό πανόραμα -  τροποποιήθηκε με την προσθήκη επιπλέον 2,3km μονοπατιού στην περιοχή της Ελατιάς και την ανάβαση στην θέση Εικόνα.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ



Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου  13 Μαρτίου 2012 ημέρα Τρίτη  και ώρα  18:00  σε τακτική συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου  με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:


1.      Παραχώρηση κατά χρήση, έναντι τιμήματος, αποκαλυφθεισών εκτάσεων λίμνης  Βεγορίτιδας για την καλλιεργητική περίοδο 2011-2012 στους κατοίκους της  Τοπικής Κοινότητας Φαραγγίου.
2.       Δράσεις ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για ενέργεια –μεταλιγνιτική περίοδο και οργάνωση ημερίδας .
3.      Αποδοχή απόφασης ένταξης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΑΡΙΚΟΥ».τροποποίηση

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ



Η σημερινή ημέρα, ως «Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας», είναι μια αφορμή για να θυμηθούμε τους αγώνες των γυναικών για ίση μεταχείριση, που έγιναν ανά τους αιώνες.
Τη σημερινή εποχή πολλά έχουν επιτευχθεί, οι γυναίκες όμως εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εξάλειψη των αδικιών.
Ας μη γελιόμαστε όμως. Ο αγώνας των γυναικών είναι, έτσι κι αλλιώς, καθημερινός.

Η γυναίκα έχει κατακτήσει τα δικαιώματά της στη μόρφωση, στην εργασία, στην πολιτική. Καθημερινά όμως, αγωνίζεται να συνδυάσει όλους της τους ρόλους: της εργαζόμενης, της μάνας, της συζύγου.
Οι γυναίκες της Πρέσπας, στυλοβάτες των οικογενειών, είναι αγρότισσες, κτηνοτρόφοι,

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Η καθιέρωση της 8ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας είναι ευκαιρία για όλους μας να αναλογιστούμε το ρόλο των γυναικών σε μία κοινωνία ισότητας, ίσων ευκαιριών και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει άλματα προς την κατεύθυνση αυτή, στη χώρα μας και τον δυτικό κόσμο, όμως μένουν ακόμη πολλά βήματα να γίνουν για την συνειδητοποίηση και εφαρμογή της πλήρους ισότητας στην καθημερινότητα, τη δουλειά, την οικονομική, κοινωνική και πολιτική παρουσία των γυναικών.
Γι’ αυτό η σημερινή ημέρα δεν είναι απλώς μία γιορτή, αλλά περισσότερο ημέρα περίσκεψης για το ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.
Μάκης Ιωσηφίδης
Δήμαρχος Αμυνταίου
Αμύνταιο, 8 Μαρτίου 2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Αμυνταίου

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 
Η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, συμβολίζει τις κατακτήσεις για όλες τις γυναίκες του κόσμου, αλλά και τις προσπάθειες για ισότητα δικαιωμάτων και ευκαιριών, για αλλαγή σε στάσεις ζωής και νοοτροπίας, σε όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών, έχει να κάνει με το πόσο ενεργό ρόλο έχει σε αυτήν η γυναίκα.
Αμφισβητώντας με επιμονή τα ασφυκτικά όρια της παραδοσιακής της θέσης, κατάφερε να αποτελεί  κεντρικό πρόσωπο στο νέο κοινωνικό μοντέλο.
Με δυναμισμό και αίσθημα αυτοπεποίθησης, αναπτύσσει την προσωπικότητά της αυτόνομα και αναλαμβάνει πολλαπλούς και σύνθετους κοινωνικούς ρόλους.
Συμμετέχει ενεργά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Διαχειρίζεται με επάρκεια δημόσια αξιώματα.
Συνδιαμορφώνει μια νέα προοδευτική αντίληψη για μια σειρά κοινωνικών ζητημάτων.