Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Σ.ΜΠΙΡΟΣ: "ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΧΛΑΔΑΣ"

Αυθαίρετη και επιφανειακή χαρακτήρισε την απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή να προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της απόφασης έγκρισης της περιβαλλοντικής μελέτης για τη λειτουργία των ορυχείων της Αχλάδας του Υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ο πρόεδρος του ΕΚΦ Στέφανος Μπίρος 

σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ Φλώρινας υπογραμμίζοντας πως «το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και σοβαρό για την περιοχή και κυρίως για τους 300 εργαζόμενους που δουλεύουν εκεί αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης καθώς κινδυνεύει να κλείσει αφού δεν θα μπορεί να τροφοδοτηθεί με λιγνίτη».
Ο κ.Μπίρος επεσήμανε δε ακόμα πως ο Περιφερειάρχης δεν έχει νομιμοποιηθεί από τους κατοίκους της Αχλάδας για την προσφυγή παρόλο που σε ανακοίνωση του τονίζει ότι με τη προσφυγή συμμαχεί με τους κατοίκους ζητώντας πρώτα να γίνει η μετεγκατάσταση του οικισμού, ούτε από τους φορείς της Φλώρινας. «Ο κ. Δακής αποφασίζει αυθαίρετα και λειτουργεί για θέματα της Φλώρινας» πρόσθεσε ακόμα «χωρίς να ενημερώσει τους φορείς της Φλώρινας αλλά και τους περιφερειακούς συμβούλους της περιοχής. Παρόλο που το περιφερειακό συμβούλιο απέρριψε την πρόταση έγκρισης της περιβαλλοντικής μελέτης δεν αποφάσισε να προχωρήσει σε προσφυγή Με αυτή την απόφαση πάει πίσω η ανάπτυξη της Φλώρινας».

1 σχόλιο:

  1. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΠΙΡΟ ΤΣΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΟΛΟΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΑΚΑΚΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή